Gazon Uscat după îngrășământ lichid

AlinING92

New Member
Salutare,
Am utilizat un îngrășământ lichid pe gazon, doar ca pe porțiunea unde sub gazon este folie de nailon s-a uscat.
Cum as putea sa-l fac sa își revină?
Sau dacă trebuie sa îl reinsamantez cum ar trebui sa procedez corect?
Mulțumesc!
 

Atașamente

mircea g

Member
Folie de nailon ???? Este cumva o hazna si deasupra gazon ? Daca este asa , stratul de pamint este foarte mic si nu vei avea rezultate .
 

Ciubotariu Alina

Active Member
La ce am vazut la mine, gazonul face o radacina de vreo 30 de cm ( gazon de 2 ani).
Daca neparat vrei gazon acolo, ai putea inalta la 40 cm pamanul, dar estetic nu ar da bine.
Eu as cauta pe pinterest ceva care sa dea bine vizual. De ex vazusem niste forme in forma de melc din pietre de rau, pe care le.a lacuit la sfarsit. Si in forma respectiva erau plantate niste flori de sezon . Sau poti plana orice floare care nu are radacina prea lunga, poate chiar aeriana.
 

crysty

Active Member
Chiar daca aduci un furtun care sa ude prin picurare acolo tot nu o sa apara rezultate bune ci dimpotriva, umzeala va persista sub nailon, o sa apara mucegaiuri si miros puternic sub folie si pana la urma placa de beton se va macina de la apa dar pana atunci gazonul o sa fie fiert.
Exista si alte idei dar pot aduce fiecare riscul lor. De exemplu eu am lucrat cu ceva ani in urma la o firma de amenajari int+exterioare iar la exterior intretineam gazon sau faceam arteziene sau intretineam mici piscine si chiar reparam si motocultoare Honda in garantie vandute de firma in magazinul lor. Firma avea un fel de bazine din plastic negre de diferite forme si marimi care erau baza artezienelor. Le puneam in pamant la nivel cu solul, le acopeream cu folie de cauciuc iar pe folie puneam pietre , cat de multe pietre mari aduse cu masina din zona Macin (Tulcea), ca sa iasa o arteziana naturala din pietre. Bagam o pompa de apa care sa asigure recircularea apei, umpleam bazinul si in scurt timp pietrele prindeau alge de la umezeala. Aduceam plante de rocarie si gata era arteziana.
Ai putea sa aduci un bazin scund ca inaltime dar cat sa acopere majoritatea suprafetei respective si faci o arteziana acolo si aduci si pietre si populezi imprejurul ei cu plante de rocarie. Dar exista riscul ca greutatea pe placa de beton sa o slabeasca si sa o fisureze si dupa aia e doar o chestiune de timp pana tavanul va colapsa mai ales daca placa nu e armata.

Cea mai simpla solutie si cea mai ieftina (in comparatie cu cheltuiala pentru o arteziana si volumul de munca pentru ca pompa trebuie curatata periodic de la frunzele cazute de la copaci) si cea mai safe din toate punctele de vedere inclusiv al sanatatii ar fi de scos celofanul si gazonul pe toata partea aia de gradina, de la un capat pana in partea ceralalta, si apoi intins rulouri de gazon/iarba artificial. Consider ca s-ar mentine si placa de beton mai uscata, nu mai exista risc de mirosuri sau mucegaiuri in zona ca la celofan. Singurul dezavantaj poate ar fi decolorarea lui de la soare in timp, dar se poate schimba.
Un pitic de gradina sau 2 pusi in zona cu gazon artificial pentru distragerea/atragerea atentiei ar fi un plus valoare estetica adus locului respectiv.
 
Ultima editare:
Sus