Garofite

carmenn

Member
:) n-am jeepan, of, cu florile astea, poate ar tb sa-mi iau unul...
in principiu, rotile masinii nu ajung pe rondoul din mijlocul curtii....acolo stau de obicei florile de piatra si carpobrotus-ul...a, si acum banuteii. :?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Se fac mai inalte decit florile de piatra :) dar cind o sa-ti iei jeepanul...............ehhhhhh.........atunci sa vezi :rofl:
 

ghia_don

Active Member
La mine au trait doi ani in gradina, dar iarna trecuta au murit. Noroc de semintele care le-am strins vara trecuta, le-am semanat si vad ca au inceput sa rasara...dar nu stiu daca vor inflori anul acesta. Dar am rabdarea necesara... :rofl: .
Cresc in jur de 20 cm inaltime, ale mele aratau asa ...erau superbe :cry: .
 

ghia_don

Active Member
Din semintele celor doua garofite, au crescut tufe de inaltimi diferite, si cu flori in mult mai multe culori decit mamele lor. Tufele mai pitice sint cu flori mari, ca ale celor initiale, cele mai inalte, au florile mai marunte...Dar sint frumoase toate :) ...
 

numauita

Member
Ghia_don, nu imi vine sa cred ce minunatii ai acolo. Sunt superbe.
Eu anu trecut am plantat si nu au iesit foarte spectaculoase cum ma asteptam dar anu asta au iesit singure si mult mai frumoase decat anu trecut. Daca stiam ca se fac din ce in ce mai frumoase mai puneam seminte si anu asta ca se prind foarte usor.
http://floricele.files.wordpress.com/20 ... ofite3.jpg
http://floricele.files.wordpress.com/20 ... ofite2.jpg
http://floricele.files.wordpress.com/20 ... ofite4.jpg
http://floricele.files.wordpress.com/20 ... ofite5.jpg
 

mirela06

Active Member
Gataaa!!! m-ati inebunit si cu frumusetile astea si cu faptul ca am aflat ca ramin v. verzi unele (cele roz si parfumate) si ca pot face preparate din ele. Mai ramine sa fac rost. Am sa umblu dupa seminte, dar daca ma mint ca sunt din acelea mirositoare si apoi ma trezesc cu altceva, ca se intimpla des, ce ma fac :?
 
Mi-am pus si eu acum 2 ani o tufa de garofite si de la an la an e tot mai frumoasa si bogata.
Am incercat sa obtin din seminte cumparate si dintr-un pachet mi-a rasarit o plantuta pe care mai tarziu mi-a rupt-o cainele :cry:
 

mirela06

Active Member
Nu stiu ce sa zic :? Carmenuta cred ca ceva nu este in regula cu semintele care le cumparam. Nu numai tu ai patit , exemplul cu garofitele, ci si eu cu pufuletii de gradina albastrii. Din seminte, nu multe, ci f. multe numai 6 mi-au rasarit si asta dupa o luna :cry:
 

mirela06

Active Member
Atunci e clar. Sunt atit de vechi incit numai citiva mai au putere sa rasara. De asta spun eu ca mi-e frica sa mai cumpar de la comercianti.Prefer sa iau seminte de pe unde apuc sau sa ma pling la altii sa-mi dea si mie :oops:
 

iris

Active Member
IZA a spus:
http://s716.photobucket.com/albums/ww167/violeta_048/?action=view&current=DSCF8284.jpg :) Ale mele garofitze puse din seminte anul trecut . Acestea au rezistat peste iarna si acum arata asa. Dar si din semintele cazute au rasarit pe langa tufa si au inflorit. Infloresc toata vara si-mi plac. :D
:eek: Wow cate culori! Sunt foarte frumoase. :visator:
 

mirela06

Active Member
Izaaa. Eu nu pot decit, asa cum fac de fiecare data, sa ma uit si sa zimbesc de placere la ceea ce vad :)
 
Sus