Gardenia

adite

Active Member
Mica mea gardenie isi pierde frunzele. Cele de la baza tulpinitelor se ingalbenesc si cad, iar altele se usuca. Bobocii se tin bine, dar nu par sa creasca. Nu stiu care este ritmul normal de crestere al acestora.
La prima gardenie s-a intamplat exact invers. Bobocii s-au innegrit si au cazut repede, poate au cazut si frunze, dar nu mai tin minte.
Pot face ceva pentru plantuta?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
frunzele nu sunt verde inchis deci are lipsa de 3 chestii
nitrogen-fier-magneziu

cele galbene par batrane si unele vor cadea ca proces de acomodare

de cand o ai?
 

adite

Active Member
O am de trei saptamani. M-am gandit si eu la fier si ingrasamant, dar stiam ca nu se pune nimic timp de o luna dupa achizitionare, planta avand de toate de la cultivator.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
In 10-15 zile ce e necesar plantei e demult luat plus ca in spatii mici cum e la tine , spalarea solului e si mai pronuntata.

succes
 

adite

Active Member
Si eu ziceam ca mai pot astepta o saptamana! :? Problema este ca n-am cu ce cantari fierul. Trebuie sa-mi cumpar cantar, unul pentru bijuterii, ca sa pot cantari cate un gram.
 

adite

Active Member
Da, dar am linguri de diferite marimi. :rofl: Multumesc, Dane! Am sa-mi comand un cantar si sper sa ajunga in cateva zile. Cred ca, pana atunci, voi cantari 10 g cu cantarul de bucatarie si impart cantitatea in 10 si am, cu aproximatie, portia de fier pentru un litru de apa.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
mda ai si tu dreptate eu am salvat niste lingurite de pvc de la inghetata MC D si cu alea am masurat cu varf au 4 grame :)
 

nina77

Member
Multumesc Calin! Mai am si eu una mai mica si am avut si o Kleim's hardy pe care am pierdut-o ( am vazut ca si tu ai pierdut una) pentru ca am plantat-o in gradina, desi am protejat-o tot a murit :cry:
 

fixpix

Active Member
Hmmm... a mea (aia de "gradina") poate inca nu e chiar moarta. Am obs. ca cateva frunzulite la baza sunt inca verzi... Poate-poate!
:rofl:
 

nina77

Member
Doamne ajuta! Nici eu nu am aruncat-o, am pus-o intr-un ghiveci, dar sincer nu am prea multe sperante. Oricum, urmatoarea va sta in ghiveci pentru ca nu e chiar atat de "hardy" incat sa reziste peste iarna afara.
 

anette_b

Member
si ale mele au multi boboci. cea mai florifera dar si cea mai sensibila ramane gardenia jasminoides din comert. totusi s-a acomodat si rezista. paianjenul rosu e de departe primul inamic al lor. cred eu...dar am observat ca ingrasamintele pt acidofile le ajuta sa reziste chiar daca au paianjen.

cred ca la aceste gardenii din comert conteaza si sezonul cand le cumparam . e bine sa fie cumparate primavara , vara si sa se acomodeze pana in iarna cu noile condirtii. nu e o parere de specialist :)

nina , superba floarea. o tii afara in sezonul cald ? la umbra ?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
claude a spus:
Am gasit un articolas despre gardenie, poate gasiti informatii care ajuta :oops:

http://gradinardebucuresti.blogspot.com ... ocare.html
Blogul este al lui Viovett, membra si pe egradini (desi nu am mai vazut-o de mult pe-aici).
Eu am o jaminoides de 3 ani. Infloreste in fiecare an :D . Tot ce fac este ca in fiecare iarna, dupa Craciun, sa-i pun un strat de ace de brad la suprafata pamantului din ghiveci ca sa se adicifieze solul si sa pastreze si umiditatea mai bine. Si e foarte fericita!
 
Sus