Furnizori hibiscusi

geodezia

Well-Known Member
Lady am vazut dembronium si cimbidium care imi plac si am sa incerc poate si o vanda ca mi se scurg ochii dupa ele
cred ca am sa iau si eu cite o buc ca inteleg ca astea nu traiesc cu aer
multumesc
 

geodezia

Well-Known Member
multam asta e cu preturile eu crezui ca e de ala cu poze ca imi e greu sa le urmaresc pe net
Raluca asa este asa ca hai sa ne apucem de comenzi sa stie omul ce sa ne prinda
 

LadyBug

Well-Known Member
Ce bine, ma bucur ca va plac orhideele, la primavara vom face sigur comanda la akerne. Mai astept pana in week-end sa ne mai strangem cateva si apoi le scriu, sa vedem ce spun. Sau sa incercam de pe acum sa vorbim cu ei? Am citit numai review-uri foarte bune despre ei, se pare ca au plante mari si frumoase, pana acum nu am luat de la ei. Eu am luat insa de la Ecuagenera, care au plante foarte mari (cu mici exceptii - alea mici, 2-3 nu au rezistat transportului) si de la nardotto e capello, care au si ei plantute mature (desi mai mici decat ecuagenera). M-am pacalit in trecut cu o poloneza de la orchidgarden.pl care pe site zicea ca sunt plante "near flowering size" ori "flowering size" si, cand colo, erau niste plantute de te uitai cu lupa la ele, si-mi pare foarte rau ca avea plante frumoase (teoretic, ca la cat de mici erau nici nu puteai sa le vezi inflorite ca sa-i dai seama daca nu ti-a dat altceva in loc).
 
Ultima editare:

geodezia

Well-Known Member
cochetez de mult cu ele dar am ideea fixa ca nu pot trai cu pamint am si luat niste phale dar le-am dat la cumnate am avut si vreo 2 miltonii acum vreau niste vande cymbi si dembro pt ca fii-mea care este afoana a primit o vanda de vreo 3 ani si e bine mersi si acum inflorita si frumoasa
asta in conditiile in care fii-mea doar ii pune apa in sticla cind vede ca se usuca florile
 
Ultima editare:

LadyBug

Well-Known Member
Insa eu as avea o idee.. stiu ca mai sunt pe forum persoane care locuiesc in America. Oare daca i-am ruga foarte frumos, n-ar putea sa ne trimita si noua cateva plante, sau cand vin, la vara, sa aduca vreo 2-3? Ca cymbi sunt cel mai usor de crescut orhidee si se si inmultesc cat de cat, adica sa vina cate un pui din cateva soiuri si ii inmultim, rezista foarte bine si la frig, numai la seceta nu rezista prea mult...
 

LadyBug

Well-Known Member
Mda, eu nu ma pot consola atat de repede :( Mi se scurg ochii dupa ei, dar, dupa ce ca nu sunt in Uniune, mai au si niste preturi...secrete. Daca am inteles eu bine, se face licitatie pe muteste, adica ii trimiti pe email pretul pe care i-l oferi si el alege pretul cel mai bun.
 

gomez99

Active Member
trimisul prin posta din america e riscant. vama noastra ar putea cere certificat fito si asta e scump tare in state, sare de 60USD. fara certificat fito, esti la mina vamesului. cine vine de acolo, poate sa bage un tarus, doi trei in bagaje, da nu mai mult, tinind cont de cum se cauta acum in tascute de cind cu bombele.
pozele cehilor mi se par mai realiste decit cele ale lui mister gommer, desi poate realizate cu un aparat mai putin performant. si preturile mai realiste. e drept ca nu stim cit costa transportul.
adus plante din germania poate sa insemne dhlul nemtesc, care are un contract cu posta lor. si asta inseamna ca posta romana le va trata ca pe pachete obisnuite "pentru ca noi avem contract cu posta germana, nu cu dhl", cu riscurile de rigoare.
 

doina2009

Member
Hibi!!!, se ia microbul, am zis ca ma las de ei si uite iar ma starniti.
Sunt superbi, daca se face comanda eu sunt prima.
 

LadyBug

Well-Known Member
:tavalit: Prima, da!
Cu siguranta se va face o comanda, numai ca nu stim inca exact la care dintre sit-uri.
 
Sus