Fuchsia - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

kerkyra

Well-Known Member
Banuiam. Sa incerc oare pentru siguranta sa pun partea lemnificata in pamant cu pet, cum spune Gabiuta, iar un lastar verde sa il rup si sa-l pun in apa?
 

lucia_lucia

Member
Pai daca lasatri sunt destul de mari ca sa-i poti rupe si sa-i pui in apa de ce nu.Eu am pus lastarul in apa doar ca sa nu il arunc. :D
 

elena_

Member
draga nutica sa iti traiasca frumusetile , :eek: ,fetelor eu le-am vazut pe viu cand am fost acasa in concediu acum vreo 2 saptmani,si va spun ca erau super frumoasa,dar mai ales avea nutica niste pasiflora de invidiat :clap:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
tocmai mi-au cazut in mana 2 fuchsia magellanica, una dintre ele cu frunze variegate si-acum am o mare problema-sa le iernez!!! E cineva care le-a trecut peste iarna in gradina?
Eventuala iernare in ghiveci se face in aceleasi conditii ca la fucsiile celelalte?
 

hoinar

Member
Nu sunt un cunoscator al acestei specii ci doar un iubitor al ei :D Asta primavara am cumparat 10 rasaduri de fuchsia, dintre care doar 4 au rezistat caniculei din aceasta vara. Cu cat vremea s-a racit, cu atat a inceput sa le merga mai bine, culminand cu niste floricele superbe. Am inteles ca le plac locurile umbrite, racoroase, iar pentru supravietuire, iernarea este obligatorie. Ma intereseaza insa niste pareri, experiente cu fuchsia de ale noastre , mioritice :D In general unde le tineti, cum le iernati? Sunt niste plante longevive? Adica aveti fuchsii de 5-7-10 ani? Doua vorbe numai, pentru care va multumesc :D

http://i276.photobucket.com/albums/kk20 ... 2010/1.jpg
http://i276.photobucket.com/albums/kk20 ... hsia-1.jpg
http://i276.photobucket.com/albums/kk20 ... 10/1-1.jpg
http://i276.photobucket.com/albums/kk20 ... uchsia.jpg

Numai bine.
 

marirogo

Active Member
Frumoase tare fucsiile ! (una seamana cu Straat Fotami)
Eu am fucsii de-ale noastre de min. 5 ani. Iarma le-am tinut la racoare 5-8 grade, si le-a mers f. bine. Acum am niste soiuri noi, si am emotii cu ele, pt ca sunt lastari micuti, sper sa-i scot din iarna vii.
 

popescu gp

Well-Known Member
fuchsia

Uf eu am scapat de fuchsii (asta din cauza musculitei albe);mie imi placeau dar din cauza unor plante de gradina ce fac musculite, fuchsiile deveneau punct de atractieMai am cateva brugmansii ce le ,,cheama" si am scapat de plantele de interior ce aduna musculitele albe in perioada verii si apoi greu scapi de ele spre iarna
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Marirogo nu se prea aduc la noi specii deosebite numai cine comanda de afara.Sunt multe care seamana intre ele si te induc in eroare prin culoarea din poze dar.........sunt frumoase chiar daca nu sunt identice cu ce se admira.

Insa exact ca si Dl.Popescu si eu am scapat de ele.Mai am doar vreo trei +una maaaaaaaaare si batrina la care nu pot renunta :) ca face parte integranta din marea familiune a babutelor si mosnegilor din curte :mrgreen:
 

MASCHA

Active Member
MASCHA

Nu stiu daca cineva din zona de sud a reusit sa pastreze soiurile deosebite mai multi ani.Eu nu ma pot abtine si in fiecare an cumpar noi plante,dar in afara de cea mov cu rosu pe care o am de 4-5 ani restul sucomba.Anul acesta cand erau mai frumoase ma trezeam cu ele ca se paleau,desi erau udate dupa care nu mai aveau scapare.
Iarna le pastrez la 6-10 grade si isi pierd frunzele.
 

elenafles

Active Member
Fuchsiile se dezvolta bine daca vara sunt asezate la umbra.Iarna in beci la racoare si intuneric,udate cam o data pe luna cand pamantul e foarte uscat.Primavara se tund pentru a le da o forma si a le stimula sa scoata cat mai multi lastari.
 

anette_b

Member
singura fuchsie mare pe care am salvat-o dupa paianjen si musculita este in balconul inchis si vreau sa o tin in vegetatie toata iarna.

are multe crengute noi si nu ii cad frunzele.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus