Fuchsia - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

elenafles

Active Member
Si eu am scos fucsiile din beci,le-am tuns, le-am schimbat pamantul si le-am pus intr-o veranda foarte luminoasa unde vor sta pana in mai cand le voi scoate afara.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Si ca deobicei o sa pui poze bestiale :)
Imi pare rau ca nu pot creste aceste plante.La mine nu merg pur si simplu.Nu vor.Si ca sa ma chinui si eu si ele zau daca imi mai bat capul.Le admir la voi :D
Am eu o vecina :wink: care reuseste dar eu nu........... :mrgreen:
 

melimeli

Active Member
infloreste fucsia crescuta din lastarel mic-mic :) :dans: (pus in octombrie sau noiembrie)
pare roz ,dar este alb :mrgreen:
aici se vede mai bine :)
eu ma gandesc sa le scot afara zilele astea :wink:
 

elenafles

Active Member
Gabiuta a spus:
Si ca deobicei o sa pui poze bestiale :)
Imi pare rau ca nu pot creste aceste plante.La mine nu merg pur si simplu.Nu vor.Si ca sa ma chinui si eu si ele zau daca imi mai bat capul.Le admir la voi :D
Am eu o vecina :wink: care reuseste dar eu nu........... :mrgreen:
Gabiuta,eu le tin agatate de pomi, la umbra lor.E drept ca la noi e mai racoare de obicei dar avem si zile caniculare ca in sud.Asa ca nu inteleg ce nu le place.Eu spun sa nu renunti la ele ca vei reusi.
 

victoria

Active Member
am primit azi coletul de la Plant-shop in care am si cateva fuchsii.Le-am pus frumos pe toate pe prispa deocamdata.O sa le duc maine sau luni in gradina si o sa le pun in ghivece mai mari :D
 

adrianam

Well-Known Member
Din cinci ghivece scoase din boxa in martie, doar patru vad ca au frunzulite. La a cincea i s-au uscat cele cateva frunzulite pe care le avea! Cred ca nu mai cumpar altele ca sunt prea simandicoase!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
a mea e-n casa, la caldurica, a fost in beci pana acum 2 saptamani si m-am gandit sa o pasuiesc un pic, sa prinda puteri, ca abia i-au dat frunzulitele.
In schimb, sunt necajita pentru Magellanica...cumparasem 2 in toamna, una am pus-o in gradina si una am dus-o in beci...se pare ca amandoua au dat ortu' popii :( In concluzie...sunt destule plante mai putin sensibile, ma calca pe nervi astea care una-doua se supara pe lume si pe viata :evil:
 

Roxana

Active Member
a mea, dupa o iarna grea in care a fost golasa de frunze, dupa taierile din primavara si-a revenit si a dat frunze noi. :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
O singură fucsie am avut anul trecut. Am luat-o de milă. Era tare mică şi neîngrijită. A crescut bine şi m-a bucurat cu multe flori. A suportat cu stoicism căldura şi s-a descurcat de minune la iernat în camera rece. Mi-a intrat în cap ideea că trebuie să ierneze musai în pivniţă, la întuneric, aşa că am mutat-o prin ianuarie acolo. Proastă idee! :( Acum am cu o fucsie mai puţin! :wink:

Nu-s sigură însă că aş rezista tentaţiei de a mai creşte vreuna, dacă îmi iese în cale. :)
 

elenafles

Active Member
Adina,fuchsia ta fiind tanara trebuia tinuta in primul an la lumina si racoare .Tu ai dus-o in beci la intuneric tocmai cand ea era in plina vegetatie.Intr-adevar se tin la intuneric in beci cele mature dar puse toamna dupa ce ele intra in pauza si li se ingalbenesc frunzele care trebuiesc neaparat curatate.
Totusi nu o arunca pentru ca s-ar putea sa rasara din radacina o noua plantuta.Nu te descuraja :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Mulţumesc de sfat, Elena! Cu o viitoare ocazie aşa voi face. Oricum când am mutat-o abia mai avea mici frunzuliţe în vârful lăstarilor. Stând la rece şi udată foarte puţin intrase în repaus. Chiar mă gândeam să o arunc, dar îi mai dau o şansă. :wink:
 

elenafles

Active Member
Iti recomand sa nu o arunci intru-cat eu am golit pamantul din ghiveci (fara sa risipesc pamantul) in gradina crezand ca fuchsia s-a uscat.Dupa o luna intamplator am observat ca din acel pamant rasarise patru ramurele de fuchsia. Poate ai si tu noroc sa nu o pierzi :D
 

happy

Well-Known Member
Eu am doua fuchsii de anul trecut pe care le-am toaletat si le-am dus la gradina.Cele de la plant-shop le am in balcon neincalzit,au flori si mai stau pana le duc la gradina ,mai jos si exemplificarea:D


 

adrianam

Well-Known Member
Tocmai cand ma hotarasem ca nu mai vreau fuchsii, am vazut oferta de la plantshop cu 10 mix la 40 de lei. A luat cineva?
Dar 2-3 cred ca tot adaug pe lista ce o voi comanda de la ei! :D
 
A venit primavara si la fuchsiutele mele! Ieri le-am scos afara, dar seara le-am adapostit din nou, inca imi e teama de frigul de afara! Dupa experienta neplacuta de iarna trecuta, cand mi-a murit tot ce aveam, cu exceptia celei tinere tinute in casa, anul asta nu le-am mai pus la intuneric, in pivnita. Le-am lasat intr-un hol neincalzit, nu foarte la lumina, dar nici la intuneric. Acum sa vad cum se vor prezenta vara asta. Arata destul de bine 3 din ele, insa una, preferata mea, cea cu rochita alba cred ca a murit! Nu ii mai da nimic din ea, o tot astept, dar... nu, nimic. Asa rau imi pare, era preferata mea, si acum nu mai e. Inca mai sper, poate, poate... Daca nu, sa caut din nou sa cumpar, daca voi mai gasi...

Acum sa va povestesc experienta puiutilor. Am pus in toamna peste 20 de puiuti, sperand sa se prinda ceva, ceva. Din acestia, doar unul s-a prins si acum se dezvolta foarte foarte frumos. In rest... nimic. Dar nu ma dau batuta, trebuie sa descopar secretul lor! Sunt tare tare pretentioase fuchsiile astea, dar asta ma ambitioneaza sa incerc mai mult, pana la urma tot o sa reusesc, sper: si inmultirea, si iernarea cu succes!
 

carla

Active Member
Mie mi se prind usor puii de fuchsia, am procent de prindere aproape de 100%. Si cele tinute la iernat supravietuiesc, dar li se usuca varful ramurilor.
Din cauza asta nu reusesc sa obtin fuchsii mai maricele, cum am vazut prin reviste, desi am si plante de 2-3 ani. Iarna li se usuca ramurile si trebuie sa le tai aproape de radacina, deci in fiecare an o iau de la capat cu plante micute si puiuti. Cum sa fac sa nu li se mai usuce ramurile iarna si sa continue cresterea de unde au ramas?? :(
 

Roxana

Active Member
si mie mi s-a intamplat la fel cu fucsia asta iarna. era destul de inaltuta (dar nu avea aspect prea frumos) inainte sa o tai, dar cand a inceput iarna i-au cazut toate frunzele si pana in primavara a stat golasa. am zis sa o tai ca poate isi revine si asa a si fost.

nu stiu daca se poate pastra ca planta perena. dar florile se formeaza pe lastari tineri, deci oricum trebuie sa-i aplici taieri primavara.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus