Frunzis variegat

cornelia

Fondator
Membru staff
Mostre de frunzis variegat:



Postati si voi poze cu frunzisul variegat al violetelor voastre.
 

paula

Member
frunzele de violeta variegata puse la imnultit sunt tot la fel de harnice ca si frunzele de la celelalte violete ? dintr-o frunza de violeta variegata e posibil ca puisorii sa fie diferiti de planta mama ( frunze , flori diferite ) ?
am si eu cateva frunze puse la inmultit si intreb ca sa stiu la ce sa ma astept .
 

Dora

Member
Asa se zice ca se misca putin mai greu cand le inmultesti,dar puii vor fi la fel ca planta mama.
 

doina

Member
Eu am frunze de violete puse la inmultit , printre primele frunze care au facut puiuti mici-mici este si o variegata . Mai am multe frunze fara puiuti puse in aceeasi zi si in aceleasi conditii . Frunzele au fost puse in apa pe 20 iunie si plantate pe 11 iulie.
 

emeclau

Active Member
sunt de acord cu Doina..variegatia nu influenteaza durata procesului de inmultire, doar cand ies puiutii sa nu ii despartiti de frunza mama pana cand nu s-au inverzit macar 4-5 frunze, ca sa poata face fotosinteza singuri ( au nevoie de clorofila care da culoarea verde frunzei--sper ca nu m-am incurcat in stiinta :rofl: )
 

emeclau

Active Member
Prima este o violeta cu variegatie de tip Crown sau Champion
sfatul specialistilor: acest tip de variegatie dispare la folosirea unui ingrasamant cu nr. N mare ( din formula N-P-K) sau la expunerea violetei la o temp. mai mare de 26 grade C
unii hibridizatori utilizeaza acest tip de ingrasamant ( cu mult Nitrogen) inca de la varste fragede , pentru a asigura o capacitate maxima de crestere a plantei - mai mult nitrogen, mai mult verde, mai multa fotosinteza .....chiar daca variegatia Crown dispare, ea este acolo, in stare latenta, iar la asigurarea conditiior optime, nu va intarzia sa apara!
felicitari Ena!
Cea de-a doua violeta este una cu variegatie Mosaic .
este considerata un defect genetic, o mutatie grava si atunci cand este folosita in hibridizari, foarte putine plante apuca sa ajunga la maturitate.
Sunt foarte putine varietati cu acest tip de variegatie, cu toate acestea este un tip de variegatie foarte stabil, invariabil la conditii de temperatura sau tipul de ingrasamant folosit.
 
Sus