frunze cu pete rosii

veretregn

Active Member
anamaria_s a spus:
am cautat pe forum, dar n-am gasit o asemenea boala. ingrijesc plante de ani de zile, dar n-am mai vazut asa ceva! au aparut pete rosii pe spatele frunzelor unui crin. ce este?ce sa fac? :?
http://postimage.org/image/q8t8baijr/
După părerea părereamea cred că este vorba despre stagnospora curtisii. O boală importată prezentă destul de des la plantele din familia amaryllidaceae. Este vorba despre o ciupercă. Rudele ei (septoria) atacă mai mai multe specii de plante monocotiledonate, precum grâul.

Spală frunzele cu apă caldă 46 - 52 de grade, în rânduri repetate.

sau

Aplică un fungicid pentru septoria. La magazinele fito-sanitare vei găsi o gamă largă de astfel de fungicide.

Bravo 500 SC, Artea 330 EC, Prosaro 250 EC, Nativo 300 SC, Falcon 460 EC
 

anamaria_s

New Member
multumesc! voi rupe frunzele mai afectate si ma duc sa caut fungicide. mai am o dracena care are varfurile frunzelor afectate. eu am zis ca e de la faptul ca a stat langa o sursa de caldura, dar o cunostinta mi-a spus ca e o problema.
 

veretregn

Active Member
anamaria_s a spus:
Problema aceasta apare la mai multe plante de cameră. Pot fi o multitudine de probleme... care țin mai degrabă de metabolism și de raportul lumină- apă - îngrășământ, decât de anumiți dăunători.

1. lipsa unor oligoelemente nutritive - verifică dacă rădăcinile nu au început să iasă afară prin găurile de evacuare. dacă da, este timpul pentru mutarea într-un vas mai mare și schimbarea pământului. Udă mai întâi. Un alt semn pentru o fertilizare inadecvate îl reprezintă formarea noilor frunze mici și deformate.

2. dacă asta într-o poziție prea caldă și prea uscată atunci frunzele de la bază ar fi început să cadă.
 
Sus