Frunza violeta

Claudiavis

Active Member
Fetelor, eu am primit o frunza de violeta cu codita in banut de turba de la o alta forumista infocata, insa codita e lunga si practic frunza sta cam la 1.5 cm deasupra pamintului. E ok asa, o sa se prinda?
 

mymo

Active Member
La mine frunzele de violete fac radacini cel mai bine in apa si atunci pun apa doar cat sa ajunga varful coditei,deci nu cred ca-i o problema ca e deasupra banutului 1cm.
 

Roxana

Active Member
frunzele de violete primite acum ceva timp si puse in apa au facut radacinute :) . cred ca trebuie sa le mai las putin si dupa sa le pun in pamant.
 

paula

Member
cu frunzele de violete puse la inmultit in pamat trebuie multa rabdare :astept: . eu am avut rabdarea necesara dar pana la urma am avut si ghinion , nustiu ce s-a intamplat dar frunzele cu puisorii destul de marisori s-au inegrit si muiat , asa ca am pierdut tot :cry:
 

Sash

Active Member
Nu mai gaseam topicul asta de ceva timp. Avand in vedere ca v-am povestit de incercarea mea cu o frunza de violeta pusa a doua oara la prins ma gandesc ca tre' sa va zic si sfarsitul... a dat cateva mustati mici si cateva frunzulite mici insa frunza a inceput sa se usuce... am pus-o in pamant si... s-a uscat de tot :( nu a mai avut forta sa faca inca o planta.

Paula violetele din cate am vazut eu sunt destul de sensibile la udari (e foarte usor sa le uzi prea mult) si la temperatura... iar puisorii sunt mai sensibili decat plantele adulte. Imi pare rau ca i-ai pierdut :(
 

lizyly_30

Member
Foaret frumos topicul.Cat despre inmultirea violetelor in apa sau in pamant la "prins" pot sa va povestesc o intamplare; anul acesta cam prin august mama a taiat cateva frunze de la violete pentru inmultire si pentru ca erau prea mari si le-a pus pe toate in pamant de la florimo.Toate s-au prins insa la unele dupa ce au facut frunzulite si au crescut pe la inceputul lui noiembrie le-a taiat si le-a pus din nou unele s-au prins altele nu.Asta ai patit si tu Sash eu pot sa-ti spun doar atat incearca inca odata daca a crescut puiul si poate reusesti acuma :D .Noi folosim numai pamant de la florimo (am urmat sfatul lui Cornelia) :D iar ca ingrasamant folosim L.O.C..
 

ghia_don

Active Member
Ce e ala L.O.C.?!
Eu stiam un detergent universal cu numele asta, care fiind biodegradabil nu face rau plantelor. Asta nu inseamna ca poate fi folosit ca ingrasamint propriuzis, treaba lui este alta :wink: .. Daca este acel L.O.C., lizyly ai grija totusi ...de cind il folosesti???
 

lizyly_30

Member
Nu ghia_don nu ai de ce sa retragi ai dreptate.L.O.C. este intradevar un detergent biodegradabil si ecologic pe care il cunosc de 11 ani si de 1 an si ceva il folosesc ca ingrasamant la flori nu le ataca si nu le face nimic rau pentru ca nu se pune mult ci foarte putin cu picatura.Cat despre stimulatorul de inflorire este un praf pe care-l cumpar din florarie deoarece multe flori sunt tratate cu tot felul de substante de stimulare si cine stie ce alte minunatii iar noi cand le aducem acasa nu stim si le pierdem(spun asta din propire experienta pentru ca am pierdut multe flori si mai ales violete :cry: ).Am descoperit acest stimulator din intamplare cand am cumparat o violeta mi-a spus doamna de acolo la inceput n-am crezut-o si ma gandeam ca o sa pierd floricica dar n-a fost asa si ma bucur foarte mult pentru ca o pot admira si acum(mai ales ca este inflorita alaturi de celelalte :wink: ).De indata ce o sa developez filmul o sa iti arat pozele cu reginutele noastre :D .
 

Roxana

Active Member
ieri am plantat frunzele de violete care au stat la mustacit in apa. sper sa le mearga bine.
trebuie sa le pun deasupra caloriferului ca sa aiba caldura?
 

mymo

Active Member
Ale mele,care sunt deasupra caloriferului se cam pleostesc,trebuie udate mai des.Nu cred ca le trebuie chiar caldura de la calorifer :wink:
 

Mali_

Member
Buna,

am cumparat si eu niste frunze de violeta si le-am pus in banut de turba. Unele dintre ele au facut deja frunzute si as vrea sa va intreb daca este o idee buna sa le transplantez in ghiveci, sau sa astept sa se faca mai mari si sa fie primavara mai aproape. Acum arata asa

<img src="http://lh3.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/SYheQ_CPp1I/AAAAAAAAHNE/r4pjbQYhLXE/s144/2009-02-03%20154.jpg">
 

isabella

Active Member
Din cate am citit eu, pentru siguranta puiutii trebuie sa aibe 4-5 frunzulite si acestea sa fie de marimea unui banut :D Iti doresc mult succes! Apropo, unde se gasesc frunzulite de violeta de vanzare ? :?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Mali daca le transplantezi gratios si mai la suprafata ghiveciului merge si acum. Vad ca sunt cam aglomerate frunzele si risca sa se strice rozeta. Nu le scoate din banut, transplanteaza cu totul.
 
Sus