Flox / Phlox

alfa

Active Member
Probabil ca nu sunt stabili hibrizii. :(

Trebuia sa am si eu Natasha, teoratic, ca pana acum nu au aparut dungatii in gradina. :?

Am in schimb altele :D
 
nu-mi plac florile albe.... sunt banale...

interesanta colectia de irisi germanica...mai ca-mi vine sa te intreb daca lucrezi la Athesis... :)
 

victoria222

Active Member
Phloxul meu s-a uscat complet prin luna august din cauza secetei. Mai am vre-o sansa sa revina la anul in primavara sau pot sa curat locul si sa plantez altceva? :nu stiu:
E primul an in care am phlox si nu stiu daca e normal sa se usuce asa.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu.Nu este normal sa se intimple asa.Dar daca tot vrei sa refolosesti locul acela vezi daca mai exista radacina viabila.Poate vreun muguras a rezistat si e pacat sa arunci.
La mine inca sunt toti verzi si cu floricele in virf.Frunzele au virfurile uscate ce-i drept dar sunt inca in picioare.Ca sa nu mai spun ca am plantat unul veriegat chiar acum vreo saptamina si este in perfecta stare.
 

carla

Active Member
Si mie mi s-a uscat aproape complet phlox-ul Blue Boy si Europa, dar nu il scot inca pentru ca si anul trecut mi s-a uscat o tufa vara si am avut surpriza sa dea din nou primavara. Eu am o maer problema cu fainarea la phlox, aproape toate tufele mi s-au imbolnavit si patesc chestia asta an de an, m-am saturat. Stie cineva un tratament eficient impotriva fainarii la phlox?
 

victoria222

Active Member
Multumesc pentru raspunsuri dar mai astept si alte pareri. Gabiuta, la tine nu s-a uscat niciodata phloxul, sau s-a uscat si stii sigur ca nu mai da din pamant primavara urmatoare? Nu stiu cum as putea face diferenta intre o radacina viabila si una moarta.... :nu stiu:
 

miki70

Active Member
Carla si mie mi-au facut fainare, florile uscate nu pica si stand gramada acolo fac fainare. Am citit ca trebuie stropit des cu apa , atunci cand uzi sa le faci si dus. Pentru fainare e buna vetricea, o planta care e si foarte frumusica in gradina . Uite aici un tabel cu tratamente pentru diverse boli.
http://insecticid.blogspot.com/2009/03/ ... entru.html

Victoria phloxul e foarte insetat, am observat ca trebuie udat foarte des. Pe viitor pune-l mai aproape de sursa cu apa sa-l uzi mai usor.
 

ghia_don

Active Member
Am si eu doua tufe care se usuca devreme, cred ca sint soiuri cu alt "termen de valabilitate" :rofl: ...celelalte varietati inca sint verzi si acum...
Sint amplasate si in plin soare si poate de asta se trec mai repede...dar primavara dau din nou..
Victoria, eu spun sa nu te grabesti cu scosul, mai da-i o sansa :wink: ..
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Victoria eu nu am zis ca stiu ca nu mai da din pamint .Am zis ca nu e normal sa se intimple asa ceva.Mie una nu mi s-a intimplat si nici vecinilor mei.Dar ei au soiuri sa zicem clasice.Alb,roz,mov. E posibil sa fie cum zice Doina unele specii mai deosebite sa faca asa ceva
M-am dus special in gradina si intr-adevar "Blue Boy" pare a nu mai exista dar sunt convinsa ca va da la primavara din nou.
Deci lasa acolo unde este.Viabila o vezi ca are niste mugurasi mici ca la bujor.Stiu fiindca am primit o radacinuta in primavara si exact asa arata.
 

Pocalinda

Member
Lasa-l acolo Victoria ca asa am patit si eu in primul an, s-a prapadit cat am fot in concediu si in primavara a dat iarai din el.
 

victoria222

Active Member
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. L-am scos de acolo si l-am mutat in alta parte, ca aveam niste trandafiri de plantat si am zis sa nu ma joc cu phloxul prea mult, si oricum era intr-o zona unde ajung mai greu cu udatul. Acum sper ca nu l-am deranjat si ca va avea zile si in noua locatie.

Gabiuta, m-am uitat la el din toate partile, dar n-am vazut nici urma de vre-un muguras. Radacinile insa pareau vii, eu oricum am sperante :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: se ascunsese de tine printre radacini :rofl:
Cind i-am primit eu pornisera in vegetatie.Probabil si de aceea aparusera acei "mugurasi" .
Bine ca ai rezolvat-o :D
 
Sus