Florile din gradina 2018

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Au mai inflorit:

Primele flori de lycoris... anul asta sint mai timpurii decit in orice alt an... din acuza ploilor, creasta cocosului si gypsophila.Lagerstroemia si Magnolie


Cariopteris si Agapanthus.


Trandafiri si platycladus.Hibiscus SyriacusHibiscus Moscheutos: - Anul asta de la atita ploaie s-au facut gigantici.DaliiCrini:

Hemerocalis:
 
Ultima editare:

crysty

Active Member
Nu stiu cum e la voi, dar la caransebes e seceta majora de doua luni...
La galati (in oras) ultima ploaie marunta a tinut vreo 1 ora dar nu destul incat sa ude pamantul foarte uscat si asta a fost in luna august.
Cand la TV se anuntau ploi si inundatii in Transilvania asta fiind prin iunie parca, la Galati se chinuia sa picure si se oprea in maxim 15 minute.
Toata zona de jos a tarii , dincoace de Carpati, adica aproape toata lunca Dunarii, unde este cel mai cald vara si cu iarna mai blanda, este grav afectata.
https://www.google.com/maps/d/viewer?ll=44.88810147821344,29.828656847241973&spn=5.413042,9.832764&msa=0&mid=1lMX0i4AVgYbUXINTDWOtEATkx-c&z=6

Aseara a fost publicat apelul LAPAR pentru toti fermierii romani https://www.agroinfo.ro/economic/apelul-lapar-pentru-toti-fermierii-romani sa se inceapa evaluarea si despagubirea pentru seceta extrema, care se acorda daca se recunoaste oficial ca a fost seceta extrema in Romania :swear:. Cu totii stim ce politicieni 'grei' de 2 bani avem.

Tot in zona asta rosie sunt sigur ca a fost si atac masiv de fainare la flori in gradini din cauza aerului foarte cald si cu umiditate ridicata in aer (efect de sauna) care a favorizat inmultirea ciupercilor de fainare de pe plante incat am stropit si eu la cineva carciumarese, dalia, galbenele, trandafiri, etc. Caldura excesiva a oprit din crestere si muscatele (sunt rezistente la fainare dar nu suporta caldura mare indiferent ca sunt la soare sau la umbra) care si-au revenit cu infloritul abia de pe la mijlocul lunii septembrie.
Plus ca daunatorii vii insecte,afide,acarieni, omizile de dud si de buxus, viermele verde de gradina, tuta absoluta, etc au prosperat si ei, si s-au inmultit in voie fara sa le strice socotelile vreo ploaie.
Anul 2018 va intra cu siguranta in istorie pentru multe necazuri, probleme si belele cu multe recorduri rele.
 
Ultima editare:
Sus