Florile din Gradina 2014

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumos! Sunt topita dupa in iar varietatea asta este superba! Am pus si eu semintele de la tine, Violeta, dar le-am pus direct in gradina si le astept, deocamdata :D
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Au mai inflorit: Irisi, Clematis, Bujori, Narcise foarte tarzii... se pregateste Eremurus si Delfiniumii

Delfiniumi, Eremeurus si Irisi bulbosi



Bujori:









Clematis:





Irisi




Narcise foarte tarzii:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Din pacate am pierdut numele..... dar pe undeva e scris... sper sa il gasesc.
 

LadyBug

Well-Known Member
Am reusit sa aduc si eu in gradina urmatoarele floricele de pe camp (in pitic si vinca, zic eu), se pare ca s-au aclimatizat imediat:

 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
LadyBug, primul pare sa fie in decorativ si cealalta floricica albastra e vinca.
Bradut, gradina ta e din ce in ce mai frumoasa pe masura ce trece timpul :D. Cytisus-ul e foarte frumos, a inflorit deja?
 

bradut

Well-Known Member
Multumesc. :D Da, a inceput sa infloreasca. Primavara asta toate au pornit cam brusc. Aprilie a fost o luna calduroasa. Anul trecut, pe vremea asta, inca erau pete de zapada.
 

Roxana Peled

Active Member
Bradut ai o gardina absolut de milioane! :indragostit:
De cate ori postezi poze (foarte bine realizate si ele de altfel) parca ma uit intr-o revista :D
Felicitari! :clap:
 

bradut

Well-Known Member
Multumesc, Roxana. Si pe mine ma bucura cand ma plimb prin ea. Si incerc sa surprind asta prin poze cat mai reusite, asa, ca mici tablouri. Sunt atat de minunate plantele, incat chiar merita sa ma straduiesc sa le pun in valoare. :D
 

bradut

Well-Known Member
Da, cu drag. :D Mai nou, i-am luat si din sarcinile sotului meu: am inceput sa dau cu motocoasa. :rofl: Anul acesta a fost pentru prima data cand am incercat, si, culmea, nu-i greu deloc. Pentru el era cam un chin treaba asta, din mai multe motive: este inalt (1,92 m) , hamul e destul de scurt, si trebuia sa stea foarte mult aplecat; in plus, trebuia sa ocoleasca plantele mici, trebuia sa stau mereu pe langa el sa-l dirijez, si nici nu taia iarba atat de des pe cat mi-as fi dorit :) . Intr-o zi, mi-a zis sa incerc si eu, sa vad daca reusesc. Si, surpriza, nu-i greu deloc! :dans: Pe langa asta, stiind plantele, ma pot baga in zone mult mai putin accesibile, deci am de muncit mult mai putin decat atunci cand era el la aparat.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Dalia, eu cred ca sotul tau facea intr-un anumit fel tocmai ca sa scape de sarcina asta :rofl: Din ce povestesti imi dau seama ca sotul meu trimite tot timpul semnale ca vrea sa scape de tunsul ierbii, de fiecare data imi taie cate o planta, de obicei chiar pe aia asupra careia ii atrag atentia ca "vezi ca e acolo, sa nu o tai" :mrgreen: :rofl: Iar el, invariabil, o taie :x Desi el taie iarba doar primavara, ca vara e plecat de-acasa, se pare ca tot e prea mult. :roll:
 

bradut

Well-Known Member
Clau, al meu sot se vaita inca din iarna ca s-a cam saturat sa taie iarba, mai ales ca m-am intins cu gradina. :rofl: Ce-i drept, fiind inalt, il durea rau spatele dupa o tura de gradina... . Si nici plantele nu le-am pus prea ca lumea, sa-i fie mai usor. Daca stiam ca pot cosi si eu, luam demult haturile. Dar na, nici nu mi-am pus poblema, o buna bucata de timp, fiindca mi se parea dificil. Mi-am dat seama insa, ca e floare la ureche. Eu am si rabdare mai multa cu plantele, si am doar 1,72m. :)
 

Roxana Peled

Active Member
Sunt absolut de partea luatului haturilor!!! :marfa:
Eu imi fac cam totul singura inclusiv gropile de la trandafiri, constructii (mi-am construit terasa cu jardiniere de caramida), stiu sa zidesc, sa bormasinesc, sa pun faianta, gresie, shapa si-mi si place sa le fac si sa fiu independenta, sa nu trebuiasca sa solicit pe altcineva care are sau nu are timp sau chef. La chestii mai grele, ultratehnice sau periculoase am ajutor masculin :) - de exemplu cu pendularul tai insa la circular nu prea ma bag.
Iarba o tai impreuna cu sotul doar pentru ca imi place sa-l implic si pe el! :D Pe de alta parte la suprafata mea "ametitoare" de gazon nu e mare lucru :rofl:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Completare la Irisi, Clematis, bujori si noi infloriti maci orientali:

Bujori


Maci orientali pereni:



Clematis:


Irisi



 

elianna

Well-Known Member
Roxana, observ ca esti multilateral dezvoltata! Asa-i sta bine unei femei moderne :) Imi place si mie sa fac tot felul de lucruri dar cu pendularul n-am lucrat si nici n-am zidit, doar reparatii, ca ai mei imi spun mesterul casei :rofl:
Nu stiu ce se intampla dar nu mai primesc mesaj cand apare o postare noua :?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Roxana, ma surprinzi! Eu ma bag la sapat gropi (nu de alta dar ar avea un soc sotul meu daca ar sti cat plantez ;-) ), la capitolul tuns gazon e tot responsabilitatea mea ca ma plictiseste sa stau dupa sotul meu si sa ma tot rog sa tunda el iarba, mai imi si taie cate o planta. Pana si gazonul l-am plantat singura ...dar mie imi place sa stau cu mainile prin tarana;-)
Elianna, verifica setarile contului tau, sa nu fi dezactivat optiunea care te notifica
 
Sus