Florile din Gradina 2014

bradut

Well-Known Member
Geo, ar fi trebuit spus: "Au mai inflorit in... decembrie!", nu de alta, dar poate crede cineva ca pozele sunt din alt anotimp. :giggle:

Glumesc, normal. :) Insa nu la fel de normala mi se pare aparitia acestor floricele in miez de iarna. Am si eu Jasminum nudiflorum in gradina. Chiar am sa verific daca a fost la fel de harnicut ca al tau. Oricum, e o adevarata incantare sa te bucuri de flori in aceasta perioada a anului. Este mai cald decat s-ar cuveni, intr-adevar.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Pai ce sa zic, sezonul lor de apogeu e chiar acum in Decembrie.... ma refer la astea care incep infloritul in octombrie-noiembrie.... adica Helleborus Niger si hibrizii lui...

Iasomia de iarna mi-a facut surprize placute... si neplacute.

Asta care o vezi inflorita, infloreste din noiembrie, alta care e sora ei.... e in alt loc si aia nu infloreste deloc....;-)
 
Ultima editare:

bradut

Well-Known Member
N-am Helleborus in gradina. Insa daca apogeul infloririi ar trebui sa fie in decembrie, cred ca la mine nu prea l-ar atinge niciodata. Pe aici iarna vine destul de devreme, si nu stiu cum si-ar deschide o floare petalele, sub un strat, deloc de neglijat, de zapada. Acum s-a mai incalzit si s-a topit. Dar, am avut o buna bucata de vreme, un strat destul de generos de zapada.

Iar legat de iasomie, da, am observat si eu ca sunt ani (cand iarna vine mai tarziu), cand face floricele prin noiembrie, poate si in decembrie. Anul acesta n-am obsevat acest lucru; si cred ca s-a intamplat asta, din cauza zapezii care s-a instalat devreme. Am sa verific insa, si acum, cand vremea s-a mai incalzit.

Oricum, aceste plante care infloresc atat de tarziu, chiar merita un loc in gadina; la fel ca si cele, care infloresc extrem de devreme. Astfel, putem acoperi cat de cat, si acest sezon de repaus. :)
 
Ultima editare:

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
La mine se pregatesc deja ghioceii, cred ca in curind vor fi infloriti...
 

bradut

Well-Known Member
Vine, vinee primavaraa... !:dans: Noroc ca exista calendar, fiindca daca ne-am lua dupa ce rasare in gradina... . Dap, inca mai avem de asteptat.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Maine ajung si eu pe la gradina! Tare nerabdatoare sunt sa vad daca mai e ceva pozabil pe acolo :rofl:. Vremea pe aici e numai buna de scos nasul din casa!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Completare, iata citeva poze un pic mai bune si florile un pic mai deschise.... au mai inflorit:


 
Ultima editare:

bradut

Well-Known Member
Foarte frumos! Iar ghioceii sunt senzationali!

Am verificat iasomia mea, si, asa cum ma asteptam, n-a facut nicio floricica. Iarna a venit prea devreme in acest an.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Frumoase toate! Si eu m-am uitat dupa floricele prin gradina, insa in afara de o primula, un iris si vreo 2 trandafiri care refuza sa mearga la culcare, celelalte stateau cuminti.
 
Sus