Florile din Gradina 2013

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

claude

Well-Known Member
Moderator
Sezi binisor, Geo, nu te bucura prea devreme, inchide foarfeca in sertar, ca prea te mananca degetele :rofl:
 

geodezia

Well-Known Member
pai ce crezi ca ma stat am ciumpavit rosele asa ca acu ce o fi o fi ..ca au rasarit lalelele si narcisele si am facut curatenie si nu ma putem misca de rose asa ca harsti cu ciumpavitu .. i-am ciumpavit de la 50 cm asa ca mai am de unde taia da vad ca unii zic ca se incalzeste alti ca se raceste asa ca acu cu d-zeu tot innainte ce o fi o fi acu eu am ciumpavit
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Pai da, ca te-a mancat rau :evil: Acu' cum ti-o fi norocul :evil: Da' sper ca nu ai ciumpavit toate rosele, doar alea care trebuiau ciumpavite,sper ca n-ai ras tot :mrgreen:
 

ghia_don

Active Member
Am vorbit de rau ghioceii, si cind colo vad unu' itit din pamint :). Mititelul, tare-i gingas si parca mi-a trecut supararea pe ei :D
 

geodezia

Well-Known Member
pai care sunt peste 2 ani restu de anu trecute sunt inca la stadiu de prindere au muguri cei crescuti pe garduri le-am lasat doar 2 creci sa creasca mai vinjos .. englezesti mai cu mila asa am taiat mijlocul si macesele th am ciumpavit mai virtos ca crescusera parca erau nebuni ..da tot la juma de m .. ca imbatrinisera se lemmnificasera si nu intelg de ce ca i-am cam cioumpavit in fiecare primavara acu cred ca e bine am lasat lastari mai de anu 2 .. ca am avut si eu vreo 4 mai batrini cam de 4 ani ..acu am facut si numaratoarea dupa 2 ani de achizititi de iarna geroasa (anu trecut ) si o vara cumplit de secetoasa am rose de anu 2 .3 si 4 101 buc in cap .. si de toamna trecuta astia inca nu ii consider prinsi decit la anu am si din aia citiva da tac pina ioi vedea in toamna viitoare ... s-au cam dus citiva asta vara pe seceta aia .. e acu e bine ca traiesc si astia au scapat ...anu asta voia vea iar floricele frumoase ..sper
 

taia

Active Member
Gabiuta, ce delicati sunt !
Geo, la mine prima tura de ghiocei a trecut,iar brandusele au scos capsoarele, dar la tine e o minunatie , ce frumoase sunt !
Pana la urma tot la voi e mai cald, si poate ca a-ti avut si soare, ca eu nu l-am mai vazut de nu mai stiu cand.Ploua mocaneste in fiecare zi, pamantul e imbibat cu apa, mi-e si frica sa nu-mi putrezeasca pana la urma bulbii.
Am avut o iarna usoara,dar cam urata.Parca tot mai frumos era acum un an, cu zapada de un metru si cata ger.Dar, cum in orice rau e si un bine...cameliile pe care le-am pus in toamna in gradina,au avut parte de temperaturi bune pentru primul an, si dragele mele clematite sunt pline de muguri.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Taia, astea sint brinduse/crocusi timpurii..... cred ca de aia sint inflorite cind altele abia isi scot capul. Sint micute, dar foarte bine venite pt ca sint asa timpurii. Am si altele mai mari care abia au scos un pic virful.

Si la mine a trecut prima tura de ghiocei. Noroc ca am de vre-o 3-4 feluri si infloresc in valuri.
 

adrianam

Well-Known Member
La mine inca mai sunt infloriti ghioceii.
Brandusele plantate in toamna nu au rasarit inca.
Doar frunzele narciselor si zambilelor plantate primavara trecuta au inceput sa apara timid.
Azi am pus in gradina aproape toate plantulele de la plantshop! Mai putin gentiana, ca inca nu stiu unde. Cea de anul trecut de la Starkl cred ca nu a rezistat si de aceea as vrea sa am mai multa grija de asta.
 

Roxana Peled

Active Member
Ai comandat de la plant-shop si ai si cerut sa ti le trimita?
Asa am facut eu cu floarea de colt :D . Am vazut-o cu toate frunzele uscate in primavara si am mai comandat una ca sa fiu sigura. Acuma ce sa vezi? Au pornit mugurasi argintii din manunchiul acela de frunze praf.
 

geodezia

Well-Known Member
in sfirsit am reusit si eu sa iau o pergola mica mica sa intind o clematita mica linga scara ( cred ca pergola ii zice niste lemne incrucisate ) si pentru 2 trandafiri am luat 2 scarite sa se catere mai usor ei si luleau turcului ..arata frumos si fiind din seria de la poloneza de anu trecut am stat cu sufletul la gura ca parea uscata si ce sa vezi cind am intins-o neastimparata cum sint am rupt virfurile la ea si erau verzi asa ca am intins-o incetunel am 3 lastari frumosi cu mugurasi .. ce ma bucur ..cea de la Maria din toamna are si ea mugurasi as aca ce sa mai incep sa le aflu si eu schepcisul la clemtitele astea ..am reciti cei 45 de alexandre duma si in vol 2 cred este descrisa la un conac de vinatoare o clematita si o jasmina cum avea flroile batute clematita cu flroi mair .am ramas asa va dati sema pe timpurile alea pe la cit o fi fost 1600-1700 francezii aveau clematite din astea altoite ... la noi cred ca acu dupa razboi au sosit
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am inteles ca ti-ai luat lemne incrucisate :D ,esti nostima :rofl: .
Fii atenta insa ca trebuie sa fie foarte rezistente pentru ce vrei tu sa se catere pe ele.Sa nu te trezesti la un moment dat ca nu poti scoate lemnele rupte de greutatea plantelor dintre ramurile impleticite ale rozelor si lulelei sau clematitelor sau ce vrei tu sa pui acolo.
 

geodezia

Well-Known Member
pai nu ca pe pergola aia pun doar clematita
pe scarite am pus rosele si am catarat si luleaua ca se catara mereu pe par si suge seva parului .. nici o problema ca luleaua vreua sa o fac copacel mic de 1 m nu vreau sa se dezvolte mai mult asa ca de fiecare data o tai drastic pe cea de la poarta o fac cataratoare pe gard ..
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aha...bun atunci.Fa si tu niste poze dupa ce infloreste pe pergola sa vedem cum apare :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus