Floarea zilei (2)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumos, Dan!
Ne spui, te rog, si de ce e considerat hibiscusul asta de moda veche? E una dintre varietatile des folosite pentru obtinerea de noi soiuri?
 

Cristiana

Member
Cred ca Dan facea referire la postarea de la "Cameleoni" unde Corina scria ca pe la noi nimeni nu mai vrea rosu ci doar culori cat mai traznite, combinatii cat mai variate, albastri, stropiti sau orice altceva dar rosu simplu nu.
 

corinap

Member
Multumesc Cristina ,pt. ajutor :D

Astazi avem un hibi deosebit pt.mine la care nu as renunta nici moarta :eek: (continuarea discutiei cu danref)

Sper sa va placa :oops:
 

miha

Member
Frumos foc, Corina...si mie-mi place mult, a inflorit si la mine un pui acum cateva zile...

Mie-mi plac toti...oare ce ma fac??? :rofl: Intotdeauna mi-au placut culorile tari la flori, asa ca-mi place si rosu, rosu dar...si mov-albastri...si tot felul de combinatii nebune...

Azi din nou Pay dirt...in culori de iarna...

 

danref

Member
gradinar1 a spus:
Ne spui, te rog, si de ce e considerat hibiscusul asta de moda veche? E una dintre varietatile des folosite pentru obtinerea de noi soiuri?
Raspunsul e simplu, pentru ca e vechi :rofl: .Lasand putin gluma la o parte ce pot sa va zic despre aceste varietati hai sa le zicem "clasice"e ca sunt atat de demult in memoria cunoscatorilor de hibi incat au origini necunoscute , parinti necunoscuti etc cu alte cuvinte sunt atat de vechi incat aproape nu se stie mai nimic despre ei .Evident inceputurile in materie de hibiscusi nu au fost usoare ,foarte multe date de hibridizare au ramas necunoscute sau pierdute mai mult sau mai putin voit prin istoria acestor specimene.Cam asta e pe scurt povestea acestor mari "clasici" .Nu stiu cat de des au fost folositi ca precursori pt obtinerea de noi soiuri insa mai mult ca sigur aceste varietati au format temelia de la care a pornit era marilor hibridizari.Personal voi purta un profund respect acestor "bunicuti" si intotdeauna voi pastra un coltisor de colectie si pentru ei.Eu nu urmaresc nici cum sa am hibiscusi de sa stea mata-n coada departe de mine acest gand de a impresiona pe cineva mai ales aici, unde mai toate rezidentele au gradini superbe cu de toate,multicolore prin fata caselor creeand laolalta o uriasa Gradina Botanica de vis de cartier.O fac doar pentru amorul artei , de dragul hibiscusilor ce nu voi dori sa-i las sa dispara,atat cat pot prin stradania mea, asa cum s-a intamplat cu multi dintre ei .Cel mai recent caz, de care cu tristete am aflat, fiind "Crown of Romania" cel mai probabil urma fiindu-i pierduta pentru totdeauna ramanand doar un nume de hibiscus care a trecut candva ,undeva aievea pe acest Pamant.
Bucurii la toti si hibiscusiti cu veselie!
 

happy

Well-Known Member
corinap a spus:
Multumesc Cristina ,pt. ajutor :D

Astazi avem un hibi deosebit pt.mine la care nu as renunta nici moarta :eek:
Sper sa va placa :oops:
Corina sa-mi spui si mie te rog ce culoare are hibi-ul tau,am la fel dar nu stiu culoarea :?
La mine ultima floare a hibi lila dar ,culmea nu mai este batuta este simpla :eek: Dar este foarte frumos si asa

Culoarea la hibiscusul de la Miha este extraordinara :clap:
 

miha

Member
Superbi... Numai frumuseti pe-aici..ce-mi creste inima cand intru si vad atatea poze frumoase... :indragostit:
Sa va traiasca si sa vedem cat mai multe flori de hibi...
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus