Ficus

ajutor si iar ajutor! ficusului meu ii cad frunzele de la baza spre varf, dupa ce intai ii apar niste pete maronii pe margini. am gasit pe site niste informatii legate de dereglarile de udare, asa ca am rarit udarea, numai ca nu se vede nici o imbunatatire. din contra, i-a mai cazut o frunza si alte 3 sunt afectate deja. ce sa ii fac? mai are numai 8 frunze sanatoase. atasez si niste fotografii cu frunza cazuta.
http://s128.photobucket.com/albums/p193 ... NY0003.jpg
http://s128.photobucket.com/albums/p193 ... NY0004.jpg
http://s128.photobucket.com/albums/p193 ... NY0001.jpg
 

mflorian

Member
Acestea sînt imagini de Ficus elastica. Eu ştiu că este o plantă extrem de rezistentă, chiar mă mir ce i s-a putut întîmpla.

Ca o observaţie, în ultima poză din albumul tău este o accumulare masivă de săruri, nu mucegai. S-ar putea să fie aceeaşi problemă şi la ficusul bolnav.

O altă observaţie: plantele reacţionează lent, aşa că, chiar dacă ai rărit udarea, efectele s-ar putea să se vadă abia peste cîteva luni.
 
pamantul de la ficus arata normal, nu e ca in ultima poza din album.
de fapt, legat de acea fotografie, a fost o discutie mai veche pe forum; ce se vede alb era un fel de puf, semanand cu mucegaiul, care aparuse pe pamant proaspat, pus in ghiveci de nici 2 saptamani.
oricum, in ghiveciul ficusului nu aparuse ceva-ul ala albicios. voi avea rabdare sa vad daca isi revine, dar sunt ingrijorata de frunzele afectate. exista posibilitatea sa-i fi putrezit radacinile?si daca da,cum as putea sa verific?
 

mflorian

Member
Tine-l in conditii constante pina la primavara. Fereste-l de excese (apa, variatii de temperatra, curent, mutari de colo-colo etc) si prin mai, daca scapa, poti sa incerci o transplantare. Atunci poti verifica si radacinile.
 

Roxana

Active Member
deci acele frunze o sa cada :cry: pacat ca o sa ramana cam chel (e micut si nu are prea multe frunze). Sper sa nu se mai extinda petele si la celelalte frunze. Tot nu-mi dau seama de la ce are acele pete ca-i mergea destul de bine, facea si frunze...
 

Roxana

Active Member
Pana la urma am rupt acele frunze si vad ca s-au molipsis si celelalte cu ''cate o pata bruna''. :evil: :cry:
 

sicamin

Member
Si la mine un ficus a avut aceiasi problema. I-au cazut vreo 5 frunze (dupa ce se faceau brune) De la fiecare frunza insa a dat cate-un lastar si s-a ramificat mult, dar de jos incepand. Acum am unul si i-l las sa creasca inalt si mai tarziu sa-i tai varful, sa se ramifice.
 

Roxana

Active Member
De cand am mutat Ficusul pe balcon ii merge mult mai bine: mugurele pe care il avea i-a mai crescut si astept sa iasa frunze si nu mai este asa de pleostit. :rofl:
 
sfat

roxana,sterge-l si cu bere cam o data pe saptamana si ai sa vezi schimbare. :rofl:

si ai grija caci ingrasamant in cantitate mai mare arde radacina
 

Roxana

Active Member
Nu-i pun mult ingrasamant ( o data pe luna). Si eu am auzit ca este bine sa sterg fruzele cu bere. O sa incerc. Multumesc! :wink:
 

Crengutza

New Member
Ficusul meu e cam de inaltimea mea si are doua ramificatii.I-a mers foarte bine pana in vara cand am zugravit apartamentul.Atunci l-am pus tot langa fereastra,dar vis a vis de locul in care fusese pana atunci.
Tot in acea perioada sotul meu i-a facut o scarita pentru ca ramificatiile sa n-o ia razna.E minune de frumos,dar de trei luni nu mai "misca"nimic.Nu s-a ofilit nici o frunza,nu au pete,dar nu mai da nici un semn de viata.Din august,nimic.De ce oare?
 

Crengutza

New Member
I-am masurat ghiveciul.Are inaltimea de 30 cm.si diametrul la fel.Trebuie oare sa-l schimb?Sau poate s-au "deranjat"radacinile cand i-a fixat scarita :?
 

carmenn

Member
uau, n-am mai vazut asa ceva pana acum la un ficus...
seamana cu semintele de palmier...
in ce conditii traieste, de ti-a facut asa ceva?
 

sini

Well-Known Member
sta la o fereastra spre S si ii bate soarele tot timpul in cap.Ce o fi in capsule?
 

zamfira

Member
Eu am vazut asa ceva la un ficus "pitic" - un ficus ce creste cam pana la 1 m si are frunze mici , de maxim 7-8 cm .si se famifica puternic fara sa ii faci nimic .Nu stiu cat de batran era, dar era plin de astfel de "fructe " sau ce-or fi .
 
Sus