Ficus benjamin

Sparow

Member
Am avut si eu aventuri cu un benjamin, i-am schimbat ghiveciul si i-au cazut TOATE frunzele.Am zis ca nu am ce pierde si l-am scos in gradina la soare dimineata 4 ore,dupa aia venea umbra.A repornit si acu merge binisor de 1 an nu mai are probleme.Dar ce incet creste........ :roll:
 

karmenutza

Member
Mie mi s-a parut ca a crescut foarte repede al meu, ptiu, ptiu, sa nu-l deochi. :)
Nu l-am masurat la rigla dar cred ca a crescut cam 10 cm in vreo 4 luni. Eu zic ca e bine :? Si s-a facut mai stufos. Cand l-am luat avea mai putine frunze decat acum.
 

hamsu

New Member
Am pus un butas in apa, dar unele frunzulite s-au uscat. Ce trebuie sa fac cu el? :roll:
Nu vreau sa-l pierd, pentru ca nu am acest soi.
Eu am doar cu vrunze verzi, iar butasul e cu frunze albe pe margini.
 

liviu2512

Member
Dintre toti ficusii,benjamin e cel mai pretentios.Adica nu-i place deloc deranjat.Scapa imediat de frunze,parca ar fi un paianjen cu picioarele foarte lungi,stiti de care vorbesc?Deoarece este planta tropicala,cand aveti probleme cu frunzele...minisera e cea mai buna.In afara de radacini,umezeala ii prieste.
 

sicora fabian

Active Member
Am ficusi benjamina de multi ani si cu frunza verde si panasata, pe multi ii chinui ca bonsai(schimbari dese ale pamantului, spalari de radacina, reduceri drastice a radacinii si a coroanei,defolieri repetate, foarte putin pamant la radacina), insa aerul uscat si apa stagnanta sunt cei mai mari dusmani, dar si soarele direct. Daca are conditii bune, va infrunzi din nou!
 

danya

Active Member
L-a udat altcineva in lipsa mea si cred ca prea mult....
O sa-i pun substrat nou, il pun la lumina dar nu soare direct si il ud moderat. Altceva ar mai fi de adaugat? Daca nu are frunze nu il pulverizez,nu?
 

paula

Member
danya a spus:
I-au picat toate frunzele, oare vor creste altele? :|

danya rupe o crenguta daca este uscata s-ar putea sa nu mai dea frunzulite , iti spun asta din proprie experienta asa am patit si eu cu un ficus benjamin , i-am schimbat pamintul , ghiveciul , dar nu am avut succes cu el si l-am pierdut el era uscat tot , inclusiv radacinile erau putrede
 

dana_m

Member
Buna ziua! Am primit un ficus Kinki( cu frunze mici si verzi nu variegat) si este legat in jurul tulpinelor cu o bucata de panza de sac pentru a le tine impreuna. Am cautat peste tot si nu inca nu stiu daca trebuie sa-l las asa sau sa-i dau jos bandajul. Cred ca punerea lui pe balcon unde este destula lumina si nu soare direct este o alegere buna. L-am mai vazut cu tulpinile impletite si arata minunat, dar nu cred ca pot sa-l impletesc deoarece este destul de maricel. o sa pun si poze, dar mai degraba maine. Orice informatie imi este de folos, deoarece este prima data cand am un ficus .
 

adinal

Member
Dana, pune o poza. Daca e legat de curand, lasa-l asa cateva luni pana se lipesc tulpinile. Daca panza incepe sa sugrume tulpinile impletite, da-o jos.
Ca sa-l impletesti in continuare, la punctul de contact al tulpinilor fa cate o crestatura astfel incat sa curga seva. Seva va ajuta la sudarea lor.
 

dana_m

Member
asa l-am primit, legat.Impltit am vazut pe net, dar nu cred ca-l voi impleti, findca este destul de maricel30-40cm. si foarte stufos. Poze o sa pun mai tarziu sau mai sigur maine. Nu as vrea sa-i dauneze faptul ca este legat. Este cumparat de curand din Cora.

 

Roxana

Active Member
este foarte frumos! sa te bucuri de el.

eu nu l-as impleti pentru ca arata foarte bine asa....este bogat si poate nu-i va megre bine.
 

cris_tkp

Member
Am si eu de cateva zile un benjamin.....arata acum foarte frumos


Din cauza curentului cred, a inceput sa isi piarda din frunze.....
 

miki70

Active Member
Ce pamant ii place Ficusului Benjamin? Din ce tb sa fie alcatuit substratul? Trebuie neaparat sa-l schimb pt ca nu-i mai merge deloc si cred ca nu i l-am schimbat de vreo 5 ani :oops:
 

gabiee

Active Member
nu demult am schimbat si eu pamantul la ficusul meu - pamant de flori , nisip , perlit cam 2-1-1 , am mai pus si o pastiluta de turba in care nu mi-a rasarit nimic - cred ca i-a placut ca a crescut vizibil de 2-3 saptamani ....
 
Sus