Ferigi

poxicuta

Active Member
platycerium

Am achizitionat de curand aceasta feriga "coarne de cerb".
Are cineva aceasta feriga, sa-mi impartaseasca din experienta, va rog?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Oooooooo........coarne de cerb.......e frumooooooasa tare :D dar nu prea stiu multe.Nu mai stiu cine o tinea in baie si ii mergea de minune.
 

poxicuta

Active Member
a, multumesc, vroiam sa stiu daca trebuie sa-i schimb vasul, sa-i pun un vas mai mic, are un vas de 3l.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu prea cred ca trebuie schimbat.Dar cred ca poti gasi pe undeva pe forum despre aceasta planta cite ceva .
 

gabi d

Member
Da, trebuie ingrijita ca o orhidee pentru ca este epifita.
Ii place penumbra, nu suporta aerul prea uscat dar nici nu ii place sa fie pulverizata si trebuie tinuta intr-u loc cu umiditate mare (60%).
Pamantul ar trebui sa contina pamant de ericacee, mranita de frunze si sphagnum.

Felicitari - coarne de cerb este o frumusete si, din cate am vazut, se gaseste destul de greu pe la noi. :D
 

gabi d

Member
am uitat ceva - din cate am citit eu despre acest tip de feriga are frunzele acoperite cu un puf alb. e foarte important sa nu se distruga acel puf care le protejeaza epiderma. :D
 

Tulipa

Member
Vad ca aveti ferigi frumoase. Alor mele le tot cad fruzulite, nu inteleg de ce. De udat le ud, dar intr-adevar nu le ud sa musteasca pamantul, de frica sa nu putrezeasca radacinutele. Acum aceasta feriga creata am observat ca, la baza ei, frunzutele sunt cazute de tot si tulpinile uscate. Dar numai la baza, in rest e verde. Iar celorlalte le mai cad cand si cand frunzulite, dar nu in mod ingrijorator. Totusi, ma intreb daca nu cumba gresesc eu undeva, mai ales la cea creata. Sau se intampla asta fiindca e iarna? Mai trebuie sa spun ca le tin in sufragerie unde nu bate lumina direct. Ce ma mai sfatuiti sa fac?
 

gabi d

Member
Tulipa si feriga mea creata a facut la fel. Sincer nu stiu exact de ce dar banuiesc ca din cauza frigului si a cantitatii prea mari de apa. eu am curatat-o si am lasat-o in pace...vad ca momentan ii e bine.
 

Tulipa

Member
La care feriga te referi? Eu la cele obisnuite le mai pierd frunzele din cand in cand, dar cea creata ma ingrijoreaza cu uscatul la baza.
Si eu le curat, le tai tulpinile care nu mai sunt ok si le las asa. Nu mor, nu li se intampla nimic, poate e normal sa se intample asa, ca si noua ne cade parul, nu? Dar eu cu cea creata ma stresez, ca as vrea sa fie iarasi ca inainte.
 

gabi d

Member
La cea creata ma refeream. Nu stiu de ce face asa...poate ca pur si simplu creste si atunci mai da jos din frunze. Daca nu e asta, atunci eu cred ca e din cauza udatului excesiv si a temperaturii. Sper totusi sa isi revina.

Cealalta feriga cu frunze normale, se scutura si la mine, dar mai ales in perioada asta este normal.
 

Tulipa

Member
Inseamna ca o fi normal si ca nu ar trebui sa ne facem prea multe griji. Eu am observat ca tot cam in perioada asta i se intampla ferigii crete treaba de care va spuneam. Vara e mai plina si pare sa n-o deranjeze nimic. Oricum, ma gandesc ca, daca ar fi ceva grav, uscatul s-ar extinde si ar cuprinde-o de tot. Eu zic sa asteptam, poate intra cineva si ne ajuta cu vre-o informatie......
 

Tulipa

Member
Si totusi, ca sa stam mai linistite rugam pe cei mai specialisti sau pe cei mai patiti sa ne spuna ce este si ce avem de facut.
 

Tulipa

Member
Am inteles, dar totusi........ chiar in geam nu o pot pune, am pus-o undeva unde nu bate soarele direct, dar nici nu e in intuneric...... :(
 

anasstasia

Active Member
Imi puteti spune de unde pot face rost de feriga cu frunze fooooarte lungi?

A mea are frunze micute. Este sanatoasa, deasa insa nu este deloc spectaculoasa.
Imi doresc foarte mult una cu frunze lungi (nu stiu daca le spun corect frunze, scuze daca am gresit).
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai, poate e micuta pentru ca ceva nu-i place.
Fa-i o poza ca s-o vedem si spune-ne cum o ingrijesti.
 

danya

Active Member
Cine are ferigi si experienta cu ele? Eu am una careia i se ingalbenesc frunzele si cad, care o fi cauza?
 
Sus