ferigi de gradina

lili

Member
Eu le-am cumparat anul trecut din Irlanda . Au ajuns fara probleme.....cel putin Dicksonia antarctica a crescut foarte mult .
Cele de care face vorbire Mimoza sunt ferigi japoneze (Athyrium niponicum) . Sunt de talie mai mica dar au un colorit deosebit (culori de metal) . Culoarea se accentueaza abia dupa 1-2 ani de la plantare .

http://awaytogarden.com/2-ferns-with-more-lasting-color-than-any-flower
La noi au fost pe Eutopiagardens .
 

elixir

Member
Va recomand sa nu luati ferigi de la munte, se aclimatizeaza destul de greu! Dae se gasesc si in paduri de deal sau ses, care merg mult mai bine! Pe ale mele, dupa 2 ani, am fost nevoit sa le fragmentez, asa mari erau..cele care au stat pe nord, cu umuditate mai mare, aveau si 1m in diametru....daca doriti, mai pot sa desfac! :)
 

mirela06

Active Member
Dupa ce dintr-o excursie am adus o feriga mica,am hotarit s-o pun mai la adapost de soare. Nu o avea ea mediul ei natural, dar vad ca rezista si la mine-n gradina, saracuta :)
http://mirela06.sunphoto.ro/floooori_si ... e/16007698

Am si o alta feriga. Este luate din padurea de la Herculane de linga un izvor.Nu stiu in latina denumirea, dar tare-mi place de ea.
http://mirela06.sunphoto.ro/floooori_si ... e/15994146

Daca fac si alte excurii poate mai aduc si altele. Asta ramane sa
gindesc sa sa iau hotarirea aceasta :?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
elixir a spus:
Va recomand sa nu luati ferigi de la munte, se aclimatizeaza destul de greu!
Se aclimatizeaza greu intr-adevar.Mie mi-a adus prietena mea Laura de la Timis.Nu am plantat-o toamna ci abia in primavara.Toata iarna a stat in punga cu pamintul plin cu ace de brad in care a fost adusa.
Erau fragmente de feriga la un moment dat dar cu radacini.Dupa ce le-am plantat in gradina am crezut ca nu vor rezista dar........a fost perioada ploilor ca le-a facut sa se adapteze mai usor in zona de umbra unde le-am asezat.Asa arata acum:

Le voimai sapa putin in jur ca sa patrunda mai bine apa la ele.Sunt multumita ca arata si asa la Baraganul nostru :mrgreen:
 

andani

New Member
Buna
Ma chinui din rasputeri sa prind feriga la mine in curte , la umbra .... nu prea gasesc ce sa pun in doua portiuni umbrite f tare (sunt sub o bolta cu vita de vie si langa casa) si mi-am zis ca sigur feriga va rezista f bine , am pus de nenumarate ori ferigi acolo , aduse din padure , smulse cu radacina cu tot , si s-au uscat toate , inclusiv ultima adusa acuma doua saptamani ... nu stiu ce sa fac ???? cum sa procedez ca sa se prinda sigur ????
va rog ajutati-ma :D :D :D :D
 

oanaiulia

Member
Buna!!

Si mie îmi plac mult ferigile!!
In primăvara mi am adus niște rădăcini din pădure, dare au dat frunze foarte frumos. Tot de acolo mi am adus acum o săptămana verigi gata infrunzite, mari si frumoase, pe care le am plantat in grădina, la umbra, lângă cele vechi... Insa vântul le a frant frunzele... Care sunt tare fragile de altfel..
Credeți ca mai am șanse sa dea alte frunze anul acesta? Veriga de camera ini dădea frunze noi pe tot parcursul anului, insa nu știu daca e la fel si cu cea de grădina.... :nu stiu:
 
Sus