Eucomis

cornelia

Fondator
Membru staff
Revin la un subiect care s-a mai discutat dar cu care eu nu sunt tocmai lamurita: cum se cultiva Eucomisul? Si este planta de gradina sau de interior? Adica, bulbul poate fi lasat afara peste iarna? Si daca e plantat in interior cum suporta lumina deficitara? Dar soarele direct? Se comporta ca celelalte bulboase sau are particularitati? :?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Doamnaaaaaaaaa......rabdarici :) Nu toata lumea are bulbi cu mis :rofl: .Unii nu au de loc :(
 

albela

Active Member
Am primit 2 bulbi

Au colti destul de maricei. Ce fac cu ei? Puteti sa imi spuneti ceva despre aceasta planta. Am citit ceva pe net dar nu imi e prea clar :oops:
 

albela

Active Member
Am plantat ieri cei 2 bulbi in ghivece. Nu am avut curaj sa ii pun afara :( . Nu prea stiu cum sa ii ud, pentru ca din ceea ce am citit am inteles ca se uda mai intens doar vara in perioada de crestere :? .
 

albela

Active Member
Da cam asa arata floarea la planta asta :) . Numai ca trebuie sa mai creasca vreun metru in inaltime. Abia astept sa vad minunea asta inflorita :D .
 
D

dyayzh

Guest
Si noi :oops: :D Oricum, mi se pare ca s-a dezvoltat foarte repede dupa plantare.
 

lelia

Well-Known Member
Albela de un metru nu cred ca va creste ,dar e interesanta in felul ei .Am crezut ca a murit peste iarna dar ,saptamana trecuta ieseau niste frunzulite din locul unde au fost anul trecut .Nu stiu de ce pornesc asa greu .Sper sa infloreasca si al meu .E si mai interesanta cand floricelele albe vor face seminte negre .
 

albela

Active Member
Lelia, asa citisem eu ca se faca inalta. Dar daca tu ai deja inseamna ca stii mai bine. Nu ai scos bulbii peste iarna din pamant?
 

lelia

Well-Known Member
Albela eu nu am scos bulbi din pamant si am fost surprinsa ca au iesit ,foarte tarziu zic eu ,la mine sunt plantati in plin soare .

 

albela

Active Member
La mine nu a inflorit dacat cel alb. Cel patat faca incontinuu rozete de frunze. Nu l-am mirosit.
 

lelia

Well-Known Member
Nu are miros si nici nu-i prea spectaculoasa ,e deosebita prin aliura ei de planta ,,rara,,. Ma bucur ca n-am pierdut-o .
 

cornelia

Fondator
Membru staff
M-am hotarat sa mai incerc o data cu Eucomisul. Mi-am dat seama ca prima oara lumina n-a fost deloc asa cum trebuia si de aia n-a facut saracul floare. Asa ca ii mai dau o sansa. Va anunt cand il plantez si va voi stresa cu semnele de vegetatie. :wink:
 

albela

Active Member
Eu nu mai tin minte daca i-am scos sau nu din pamant asta toamna :oops: . Sper ca Lelia sa aiba dreaptate si sa nu fi inghetat daca sunt tot afara.
 
Sus