Estetica in bonsai

sicora fabian

Active Member
Bonsaiul ar trebui sa fie un arbore(sau o grupare de arbori sau alte plante care in mod natural au dimensiuni mari) in miniatura. Automat, arbore insemna planta matura, trecuta de prima tinerete.
Nu orice planta in miniatura este un bonsai, ci doar acelea care reusesc sa transmita acest mesaj - BONSAI. Nu trebuie sa scrie undeva ca este bonsai, pur si simplu ramai coplesit de ceea ce vezi si STII ca este un bonsai.
Pentru a reusi sa creezi o planta ca bonsai, trebuie sa urmaresti cele 5 elemente esentiale descrise in topicul anunt " Dezambiguizarea esteticii in bonsai".
Despre celelalte elemente care ridica bonsaiul la nivel de arta(vase, plante acoperitoare de sol, cadrul amplasarii, poate si alte elemente)sa speram ca va reveni tot Vali!
Comentarii si intrebari, pe acest topic.
 
Foarte bine-venit topicul lui Vali si poate ar fi bine ca toti cei care se apleaca spre a intretine, creste si forma un bonsai, sa citeasca inainte lucrarea lui Andy Rutledge, "Limbajul artistilor", unde tocmai aceasta estetica a bonsailor este tratata, dealtfel o lucrare remarcabila..
 
Sus