Episcia

kerkyra

Well-Known Member
Ei, am avut noi niste probleme la inceput, dar si cand ne-am inteles... Si a devenit o noua pasiune iar recent mi-am marit colectia multumita lui Sini, careia ii raman datoare :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Tiger Stripe

In 26 martie arata asa:


Fragila si proaspat transplantata. Imi era teama ca o sa moara.

Acum arata asa:Si are si floricele:


 

kerkyra

Well-Known Member
Cum mi-a picat cu tronc aceasta planta nepretentioasa, mi-am marit colectia, in mare parte cu ajutorul lui Sini, careia ii mai multumesc o data. Cum insa am pierdut etichetele, nu stiu daca le-am identificat corect si v-as ruga sa ma ajutati. Am dubii la cele cu "?", ar trebui sa fie din urmatoarele, posibil ca unele sa fie dubluri:
- tiger stripe
- guacamole
- strawberry mist
- jim's canadian sunset
- kee wee
- pinkiscia
- my precious
Aici este albumul:
http://kerkyra.sunphoto.ro/Episcii
Probabil o sa ma ajute si florile la unele...
Va multumesc.
 

sini

Well-Known Member
Cum sa nu? Le-ai etichetat bine.Intre 3 si 8 cea care are frunzele mai mici este Jim's Canadian Sunset iar cealalta Guacamole.
 

kerkyra

Well-Known Member
Multumesc frumos, Sini! Iti promisesem un stolon de Tropical Topas, acum am, daca il vrei sa-mi spui.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am mutat din episciile care au crescut cate doua in ghiveci mai mare. E oare ceva gresit sa le grupez asa, nu cred ca se pot "corci" cumva, nu?
 

kerkyra

Well-Known Member
Multumesc, asa m-am gandit si eu. Fac economie de spatiu si chiar arata bine, cate doua diferit colorate :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Daca ai un ghiveci plat (mai mult lat decat inalt) poti sa faci o combinatie cu mai multe. Radacinile sunt mici, asa ca n-ar fi nici o problema. Tot din cauza de spatiu ma gandesc sa fac si eu ceva de genul asta.
 

kerkyra

Well-Known Member
Da, am vreo doua asa, am pus in ele sedum, dar mai pot lua. Mai greu cu agatatul la ele, ca sunt cam grele, au diametrul mare. Am facut vreo 3 ghivece obisnuite dar nu prea mari cu cate doua, pe care le-am agatat, ca deja au inceput sa "curga" episciile, arata bine.
 

alirare

Member
am si eu o nelamurire. la inmultirea prin stoloni, la inradacinat se pune si o portiune din "cordonul ombilical", :D care leaga puiul de planta, nu doar varful, nu? am 2 pui marisori si unul mai mic la a mea episcie :?:
,
 
Sus