Epiphyllum

tzep

Well-Known Member
Moderator
Ca de obicei, Adina deschide defilarea! :clap: :clap: :clap: :indragostit: :visator:
Azi ma gandeam la tine ca am vazut si eu bobocei la epi mei, putini e drept :( dar sunt la 3 din 5 ghivece :dans:. Am de asteptat dar e o asteptare asa de frumoasa, ca merita. :astept: :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Carmen draga, ar fi cazul sa nu uite de unde au plecat si sa ma faca de rusine! :D :) Nu de alta dar acum sunt mari si nu mai au scuze. Doar cu cei roz sunt ingaduitoare, ei sunt mai tarzii. Nici la mine nu dau inca semne. E devreme, chiar cu toata primavara asta precoce. Anul trecut au aparut bobocii dupa mijlocul lui iunie.
 

sorina

Active Member
Cam cit tin infloriti in general Epy ??? Toti sunt minunati mai ales ai tai Ioana .... de pusi in rama :clap: :clap: :clap:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu-mi aduc bine aminte de anul trecut, dar oricum mai multe zile, fata de alti cactusi unde floarea tine numai o zi.
Acum sunt boboci cam cat unghia si o sa ma uit cate zile exact de la deschidere. Sper sa nu uit sa fac si fotografiile zilnice ca sa vedem diferentele.

Adina-Ioana a adus microbul si-n casa mea, cand ii vezi nu poti rezista! :hug:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din pacate o floare nu tine mult. Doua zile. Insa datorita faptului ca sunt multi boboci in diferite stadii infloritul poate dura intre 2 si 4 saptamani.

Deci sunt contagioasa, tzep? :D :) Sa stii ca si obiceiul de a inflori l-am inoculat odata cu virusul! :rofl:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
N-am fost pe faza si am ratat prima floare , dar spre bucuria mea se anunta muuulte altele...



E cam liniste pe aici. Nu cred ca nimeni n-are epi. Hai sa ii vedem. Merita macar in perioada asta sa fie vedete!
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Ca de obicei m-ai lasat cu fara vorbe! :secret: :ros_unghii: :eek:
Epi din randul al II-lea ce culoare sunt? Forma bobocilor este diferita de cei rosii.
Azi i-am inspectat si eu si bobocii sunt pe calea cea buna, sigur in cursul saptamanii se deschide unul. :gandit: :astept:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Carmen, asa arata bobocii la cel alb-galbui. Sunt diferiti ca forma fata de varietatile rosie sau roz. Si cladodiurile au forma aparte. Sunt mai groase, mai late, mai carnoase si cu margini mai rotunjite, ondulate si mai scurte.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Esti senzationala! Eu am epi dar nu am fost fata de treaba si i-am scos demult afara. Nu prea cred ca le-a placut...Nu prea m-am impacat eu cu modul lor de ingrijire dar promit ca iau lectii de la voi :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Depinde, Madalina, in ce conditii i-ai tinut pana sa-i dai afara. Anul acesta e diferit si la mine. Au devansat infloritul, pornind bobocii prea devreme si nu am reusit sa ii scot afara inainte deoarece a revenit vremea rece, ba chiar brume.

Nu va luati dupa mine. Ai mei sunt exceptie de la regula anul asta. I-am scos de la iernat prin februarie. Au avut parte de lumina si soare pe holul neincalzit, asa ca s-au pus pe treaba.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Adina, am banuit ca de la cei albi-galbui sunt bobocii, dar doream sa fiu sigura. :whew:
Din ce am constatat eu, perioada de prima udare influenteaza aparitia bobocilor mult de tot. Logic e buna constatarea asta pentru ca odata cu prima udare se da desteptarea si atunci ei se pun pe treaba. Eu mai jonglez cu cantitatea de apa in sensul ca primele udari de fapt nu-s udari sunt pulverizari usoare, tin in frau bine cantitatea de apa.
Ca sa va dati seama despre ce vorbesc am niste ladite cu cactusi pe jos in balcon, care e mochetat, si apa cu care stropesc nu ajunge deloc la mocheta.



Inca nu am scos C&S afara, saptamana asta intentionez, mai am de facut niste amenajari pe pervaze, imi trebuiesc jardiniere noi.....bine ca am reusit sa pun plasa contra porumbeilor, ca anul trecut mi-au distrus niste plante :eek:f:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Carmen, eu anul acesta am experimentat cu ei. Am schimbat putin conditiile, asa ca i-am putut aduce la lumina mai devreme. Cu udatul am fost zgarcita la inceput. In general nu ud abundent epi.
Ca sa am un termen de conparatie am lasat unul in continuare supus vechiului tratament. O sa trag concluziile curand.
 

MASCHA

Active Member
Adina esti de exceptie cu epi tai,sa-ti traiasca si sa infloreasca :D
Ca si gradinar i-am scos cam devreme afara,au prins si ploile de saptamana trecuta,care au fost cam reci,asa ca sunt mult intarziati :(
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Am citit de prima data ca i-ai adus la lumina mai repede.
Eu si acum ii tin asa cum au stat toata iarna, exact pe aceleasi locuri, nu pot jongla decat cu temperatura si udatul cu lumina nu. Doar cum lucreaza natura, zi senina sau inorata, mai lunga, mai scurta.....
Na, acum am subiect de gandire, influenta luminii asupra Epiphyllumului! :gandit: :nu stiu: :rofl: :aoleu:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu-i nimic, Mascha, va veti bucura de flori cand e vremea lor. Si ma veti bucura si pe mine, sper, punandu-le pozele aici. Eu voi fi si uitat ca au inflorit epi mei. :D

Carmen, ai mei au stat deja insetati 3 luni. In momentul in care le-am oferit mai multa lumina si soare direct, am considerat ca vor intra in vegetatie si am inceput udatul. Pe unul l-am tinut pe uscat. Pe undeva si din necesitate. era prea mare. nu aveam destul loc pentru el decat la iernat sau in curte. vremea era nefavorabila...

Astept sa vad rezultatul. Pana acum e nemultumitor. A pornit doar 3 boboci si e o planta foarte mare. Inca mai sper ca e doar avanpremiera. Acum e afara si astept sa vad ce va face, ca sa stiu pe viitor cum procedez. ;-)
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Peste iarna au stat la rece, intr-o camera neincalzita si nu i-am dat deloc. Din pacate, prin martie am fost nevoita sa eliberez camera aceea ca altfel ar mai fi ramas acolo. O sa vedem cum se dezvolta.
Afara ii tineti in soare direct? Ca eu i-am pastrat in regim de semi-umbra pana acum, au soare doar cateva ore pe zi.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Madalina, stai linistita. Ai facut foarte bine. Abia de acum urmeaza perioada de imbobocit la epi. Ai mei sunt atipici, ai vostri respecta regula. Inflorirea normala e in mai - iunie.

In ce priveste soarele, la mine au partial. Unii pana in pranz, altii dupa pranz. Fiecare primeste vreo 4-5 ore.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Adinutaaaa, am o super veste, Epi galbui are doi boboci. :dans: :dans: :petrecere: :D . L-am scos acum din coltul lui, vazusem ca ii dadusera varfuri multe si am zis sa-i fac o inspectie amanuntita. Intre cladodii era un boboc mai mare si in alt loc unul mai mic. Maine sper sa pot face poze, acum e intuneric, azi a plouat aici. Si celalalt de la tine are boboci acolo ii vazusem mai de mult. Acum imi dau seama ca sunt diferente vizibile intre ei. Ambii au fost tinuti in aceleasi conditii si asta vara si in iarna. Cel rosu-roz, nu mai stiu ce culoare are, pare movuliu bobocul :nu stiu: , are cladodiile rosiatice de la soare, cel galbui le are verzi de tot, fara nici un pic de rosiatic, ca si cum ar fi stat la umbra. Am spus eu ca trebuie studiu asupra Epiphyllumului :gandit:
Multumesc inca odata, i-ai educat frumos, nu te-au facut de ras! :* :hug:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ma bucur, Carmen! Celalalt epi e roz. Diferentele intre cei doi epi sunt foarte mari atat in ce priveste forma si marimea cladodiurilor, cat si in ce priveste aspectul bobocilor. Forma, culoare, marime... totul e diferit.
 
Sus