Efectul racirii vremii asupra florilor

D

dyayzh

Guest
Voi ce ati obsrevat la florile voastre??? De cand s-a racit afara ale mele o duc mult mai bine...am descoperit un bobocel la strepto care l-am cumparat acum 4 luni inflorit si toate begoniile au inceput de boboci dupa ce toata vara au stagnat..de 3 zile parca explodeaza si unica violeta are bobocei mici..mici......pfiu..pfiu sa nu le deochi cumva :roll:
 

Hariclea

Member
Mie mi se pare minunat ca florile de la hibi tin 3 zile, cele de la muscate sunt parca de cand lumea, fuchiile au inceput sa faca flori mai mari decat in vara... totul e bine si frumos :wink:
 

angela draganoiu

Active Member
si plantele mele parca s-au inviorat odata cu racirea asta numai citeva violete sufera inca si au flori mici chircite si cu alte culori decit cele initiale.
am citit in Formula As ca revine canicula in septembrie. pesonal nu mai cred dar oare sa fie adevarat ?
 

adrianam

Well-Known Member
Si ale mele au prins culoare, ti-e mai mare dragul sa stai intre ele.
Pacat ca s-a micsorat ziua si seara nu se mai vad asa bine!

Aveti insa grija la udat.
Pentru ca acum le pot putrezi foarte usor radacinile- mai ales la violete.
 

roxy

Member
eu tot am impresia ca e prea frig pentru ele, de dimineata erau 17 grade pe balcon, cu geamurile inchise. m-am obisnuit cu vremea calda si ma tem sa nu le fie frig. partea buna ca un hibi inflorit ieri dimineata este la fel de frumos si acum. totusi cred ca pana dimineata se va ofili, oricum e un record. (la mine) :D
 

carmenn

Member
la hibi am observat si eu ca tine floarea cateva zile, iar muscatele curgatoare s-au pornit pe inflorit.
in schimb portulaca mea a cam suferit cu atata ploaie si cred ca nici lui carpobrutus edulis nu prea i-a convenit .
trandafirii par incantati, si sunt imbobociti aproape toti.
insa plantele care erau la inradacinat in apa, nu mai inradacineaza asa rapid ca in august cand era cald, si in 2 saptamani aveam radacini super lungi si multe.
 

carmenn

Member
am hoya in inradacinat, care de cand e in apa, mai bine de 2 saptamani, n-avea nici un fir...am pus-o in pamant (fata de august cand in 2 saptamani aveau multe mustati ).
mai am kalonche nici alea nimic pana acum...
si mai am ceva arbusti de gradina, care nu vor sa faca mustati nici cum...
 

zamfira

Member
La noi e ceva mai rece .. ( 10 grade dimineata asta ) dar inca nu am dus florile in casa. Deocamdta nu dau semne ca le supara temperatura asta mai scazuta .Peste zi e destul de cald .Mi-e groaza sa le bag de acum in casa ...
Muscatele si begoniile se simt super :)
 
Sus