Eden 85 (Pierre de Ronsard)

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
In primii ani e mai zgarcit cu florile,la anul sigur va inflori :-)
 
Ultima editare de un moderator:

ghia_don

Active Member
L-am plantat ca fiind Augusta Luise, dar nu cumva o fi Eden, ca parca seamana? Ca Augusta nu e sigur !:( Acum nu imi pare rau ca e Eden, dar l-am plantat undeva unde nu are loc sa se dezvolte dupa cum vrea..
 

Ariana

Member
Suntem la sfarsitul lui 2016 si daca nu va suparati, va provoc sa postati poze si pareri dupa cativa ani de experienta cu Eden. Este tufa sau urcator? A inghetat, l-ati tuns?
Acum mi-am comandat si eu 4 buc de la Lottum. Pe eticheta scrie ca 2 sunt de 3 m si 2 de 200 cm. Momentan i-am pus la inmuiat pentru ca au ajuns putin cam deshidratati. Avand in vedere temperaturile de -10 grade, prefer sa nu-i duc la livada si sa-i tin pe balconul dechis. Am sa-i plantez in ghivece cu pamant, acoperiti cu rumegus sa le tina cald si sa nu inghete, apoi la primavara, cu totul, in locul final.
 

belisima

Well-Known Member
e un trandafir dificil...dar daca ai noroc sa nu iti inghete ramurile lungi, la primul val e ceva rar vazut, superb! mie mi-a pornit greu, abia in al treilea am vazut " minunea" apoi a inghetat pana jos... acum e mare iar, dar cu ramurile cam crude... sa vedem ce face in iarna asta. e un tufis urias ce necesita o sustinere , pt ca florile sunt mari si grele, se apleaca spre pamant
foarte bine ii prinde sa fie condus in forma de evantai, pe un spalier
https://violeta86.sunphoto.ro/Trandafiri_si_clematite_2014/97313686
 

Ariana

Member
Am tot citit despre el si am vazut in poze exact ceea ce spui si tu.. sustinere serioasa si conducere in forma de evantai.
Am citit despre iernarea trandafirilor ca e bine sa fie protejati abia dupa primul inghet nu inaite, astfel in face mai rezistent (intr-un fel ii activeaza sistemul lui imunitar). Am inteles ca trandafirii urcatori sunt cei mai afectati in luna februarie datorita vantului care ii usuca.
Iata un filmulet cu un trandafir urcator protejat peste iarna
 

Cata Rose

Member
Am cumpărat și eu unul anul trecut în mai. Am stat toată vara după el doar doar o face o floricica ..și nimic,s-a acomodat foarte greu.In primăvara asta vad că are boboci care stau sa se deschidă.In privinta rezistentei la ger mie mi-au scăpat doar ramurile care au fost acoperite de zăpadă,așa că a trebuit sa le tai pe cele care au fost deasupra zăpezii pentru că au înghețat.La mine arată că o tufa momentan.14952817160381969807089.jpg 14952818128071560866050.jpg
 
Sus