Drojdia de bere

oana_oana

Member
Am citit intr-o revista ca o cititoare dizolva drojdie de bere(nu spunea cantitati) si stropea o data pe saptamana florile... Voi ce stiti? Cum vi se pare?
 

floare mica

Member
Si eu am citit, si spunea ca vitaminele continute de drojdia de bere constituie un ingrasamint natural pentru flori. :wink:
 

calin123

Member
nu cred ca e de ajutor drojdia ,poate doar faptul ca le stropea o data pe saptamina .Vitaminele din drojie sunt vit. B ( nu mai stiu de care ) dar cred ca e nevoie de digestie pentru a fi asimilate , si nu cred ca sunt bune la plante .Drojia de bere este o ciuperca unicelulara .S-o fi inspirat din faptul ca poti sterge cu o cirpa inmuiata in bere frunzele lucioase ale plantelor ?
 
A

Anonymous

Guest
Drojdia de bere are un complex de B-uri!!! Nu am auzit pe nimeni pina acum,dind vitamine plantelor. Cred ca sint specialisti pe forum care se pot pronunta!!!!! Ar fi interesant;incepem o campanie de vitaminizare a florilor???ca daca le face bine,o pornim!!!
 

Luciana35

Member
si eu am citit intr-o revista cum ca putem hrani florile cu apa in care am fiert oua , morcovi , cartofi, in care am dizolvat cate un pic de drojdie...dar eu nu am incercat. Mai demult m-a invatat o batrana sa ud florile cu apa folosita la spalarea sticlei de lapte .Rezultatul :mucegai la suprafata pamantului.
 
A

Anonymous

Guest
Cand vreti sa incercati tot felul de substante de genul acesta,intrebati-va intai ce contine produsul respectiv.Laptele are grasimi animale.Poti sa faci si viermi de la el in ghiveci.Auzi,lapte.Drojdia,chiar daca ar fi buna,ce substanta iti furnizeaza,in ce cantitate,ce plante suporta excesul aceleia in sol.Nu poti trata asa.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
S-a tot discutat despre aceste "produse naturiste".Nu mai incercati din auzite,nu faceti experimente pe propriile plante.
Sintiti intii planta,vedeti unde si cum ii merge cel mai bine si apoi ginditi-va daca chiar are nevoie de aceste adaosuri.Chimice sau naturale.
Eu in afara de bulbi pe care stiu ca trebuie sa-i ingras putin inainte de a porni in vegetatie nu prea folosesc astfel de produse.Cumpar,am in casa dar ma gindesc de doua ori inainte de a le folosi.
Voua v-ar place sa va indopati cu medicamente???
 
hoby-sti asculta, se documenteaza,gandeste si apoi incearca, altfel nu-si mai are rostul pasiunea. este un punct de vedere.
 

sicora fabian

Active Member
constantin.c a spus:
drojdia dizolvata in apa si folosita la udat e buna prin sarurile pe care le contine si complexul de vitamine.
prin folosirea la producerea de CO2 ajuta plantele in timpul zilei (expres) in procesul fotosintezei. mai nou cei care fac legumicultura si floricultura in sere si solarii gazele arse in urma incalziri serelor se introduc in mod controlat in sera,solarii face parte din programul de fertigare, obtinand sporuri de productie importante.
 

Carmen 1

Member
Mie mi-a spus o prietena ca ea dizolva in 2 l apa ,drojdie cit o nuca si le merge florilor de minune.....Asa o fi ?
 

sicora fabian

Active Member
Carmen, sincer sa fiu, voi face o incercare pe o planta la ghiveci doar pentru a verifica! Una condamnata la moarte! :(
 
Sus