Dracaena marginata

oanaiulia

Member
Buna!
Cam asa arată dacaena mea acum...



O am de vre o 5-6 ani, insa arată tot mai rau ... Am avut doua, dar una a murit in toamna asta .. :(
In primăvara vreau sa o tai drastic. Credeți ca o pot salva? Cam la cati cm de pământ sa tai tulpina? Iar pe cele tăiate, vreau sa le pun in apa...
Mi ar prinde bine niște sfaturi .... :)
Va multumesc,
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
si eu am una tot asa de vreo 5-6 ani ,dar are doar un lastar lung ,care are doar in varf frunze ,si am doi lastai mai mici care au dat de jos ,eu o sa-l tai deasupra lastarilor noi cam la 15 -20 cm .
asta a ta nici nu arata rau fata de ce am eu :blush: al meu daca ar arata asa nu cred ca l-as taia :gandit: dar e doar parerea mea .
 

oanaiulia

Member
Dar ma enervează ca incepe sa se usuce si ea, ca cealaltă.... Si ma tem ca am sa o pierd.... In poza din mijloc se vede cum are frunzele uscate la baza . Ciudat e ca nu am schimbat nimik la ea... Nici locul , nici metoda de udare.... Doar lumina e mai slaba, pt ca am facut terasa in spate, si e mai umbrit holul.... Sa fie lumina o problema ? Ce ar fi sa o mut?
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
daca inainte a avut mai multa lumina ....e posibil ca asta sa fie problema ,eu zic sa incerci sa-l muti intr-un loc mai luminos .
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Ceva diferente de udare? Ca de la asta se cam usuca...poate e cald in casa acum, iarna, si il uzi diferit ca frecventa
 

oanaiulia

Member
Acum il ud mai rar decât vara... Cam odata pe saptamana... Iar in casa fac cam 21-22 grade.... Insa nu sunt Diferențe fata de iarna trecută ....
Celălalt, care era in acelasi loc, si de aceeași vârsta, a murit acum 2 luni.... Tot asa a început sa se usuce, sa corleanca, si apoi i s a înmuiat si tulpina si gata.... :(
 

matrix67b

New Member
Bine v-am gasit! Am o nedumerire in legatura cu ramificarea la dracaena marginata. De-a lungul timpului am inmultit de multe ori aceasta planta prin sectionare si butasire, adica metoda arhicunoscuta. De fiecare data in trunchi apar trei muguri dar, dupa o perioada, ramane doar unul, ceilalti doi se atrofiaza si se usuca. Sunt convins ca nu doar eu ma confrunt cu problema asta. A gasit cineva explicatia?
 
Sus