Dracaena marginata

lucia_lucia

Member
eu am cumparat-o cu o singura tulpina cam de inaltima acelora din pozele tale doar ca la mine a crescut si s-a despartit in 2 tulpini .Ca sa vezi mai bine o sa revin pe seara cu poza complecta a plantei
 

Roxana

Active Member
cele doua specii au cam aceleasi conditii de cultivare.
incearca sa muti dracaena care stagneaza intr-un loc mai luminos.
 

lucia_lucia

Member
pai nu se prea vede diferenta asa de repede .Mai am o dracaena cam de dimensiunile celei din pozele mele careiea i-a trebuit 8 ani sa ajunga la inaltimea de 1.50
 

cris_tkp

Member
Noutati si dureri de cap: Dracaenei mele Fragrans .....la puiul cel mic (sunt doi in ghiveci) au inceput sa apara niste pete maro mari, pe margini. Ce nu ii convine???
Sunt disperata...nu am pauza....mereu o planta trebuie sa aiba ceva .....si acum parca li s-a pus pata(si la propriu si la figurat) la toate sa se imbolnaveasca.... :cry: :cry: :cry:
 

anne`mary

Member
nu sunt de la soare? NU sunt arsuri? Am si eu probleme cu dracaena in sensul ca toate varfurile s-au ingalbenit. Cred ca 3/4 din frunze aveau varfurile galbene. Le-am taiat saptamana trecuta, am trecut-o mai la geam caci din cauza caldurii din ultima perioada am dat florile de la geam si acum, o saptamana mai tarziu, vad ca se simte bine. Dar pete maronii ma gandesc sa nu fie de la soare :?
 

refu

Member
Aceesi probleme excesul de apa, inlatura surplusul de apa sa vezi cum ii va merge, frunzele cu pete sunt compromise si la dracaena si la ficus, dar cu timpul vor fi eliminate:D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Astfel de pete, situate în special la vârfurile frunzei, pot să indice şi lipsa umidităţii atmosferice. Multe dintre plantele noastre dispun de umiditate prea mare în substat şi de lipsa umidităţii aerului. Eu stropesc des plantele iubitoare de umiditate şi le ţin aşezate pe pitriş pe care îl menţin umed. Marantaceele, bromeliile, dracaenele, spatiphyllum-ul, anthurium-ul, clorophytum-ul, syngonium-ul, schefflera, dieffenbachia, epipremnum, orhideele, cyclamen-ul, stephanotis-ul şi ocazional ficuşii beneficiază de acest tratament. În plus sunt foarte atentă cu udarea lor. Las substratul la multe să se usuce puţin între 2 udări.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din moment ce a schimbat mediul recent, adaptarea la noile condiţii poate produce astfel de surprize.
 

Kati

Active Member
I-ai taiat doar frunzele din varf? Asa mi se pare, uitandu-ma la poza.
Dracaena se taie in bucati mai mari, cu tulpina cu tot. Incepand din primavara si pana pe la sfarsitul lui august, ca sa aiba timp sa dezvolte radacini noi. Apoi pui bucatile in apa, si cand i-au crescut radacini mai lunguiete, il plantezi in pamant. Pe ciotul ramas in timp vor aparea pui/plante noi, care la randul lor vor creste in inaltime.
 

alirare

Member
dracena mea a trecut prin multe, saraca :( : a cazut de pe masuta pe parchet, a avut paduchi lanosi (dupa lupte "seculare" am scapat de ei cu spirt indoit :D ), dar mai are niste pete pe frunze, unele galbene (din ce am citit aici ar fi de la udare), dar si una maro. :?: ii lipseste ceva? a dat frunze noi, sunt frumoase, sanatoase.

ma poate ajuta cineva s-o insanatosesc? :oops:
 

Kati

Active Member
Marianis a spus:
Am 2 intrebari:
1.Am o dracaena, nu imensa dar nici mica, care are o ramura incovoiata. cand o vad, ma apuca mila. Ce as putea face?
2. Pe aceasta dracaena mi-as dori tare mult sa o inmultesc, fara sa tau din ramuri. M-am interesat, si am aflat ca atunci cand tai o ramura, sub taietura cresc alte 2 sau 3 ramuri. Dar eu nu vreau sa tau ramurile. M-am gandit ca, daca as dezgropa partial o radacina (P.S: radacinile au un diametru marisor), as taiao si, fara sa o mut din locul in care e, sa o indrept sa fie cu taietura la suprafata. Planta ar rezista cu celelalte radacini, dar intrebarea este: la aceasta radacina, ar aparea lastari ca la brate?
 

poxicuta

Active Member
Ramura incovoiata pe care te sfatuiesc sa o tai ,se poate pune direct in pamant chiar in vasul plantei mama si vei avea o planta mult mai stufoasa. Eu am in acelasi vas doua plante dracaena de culori diferite iar aspectul lor este foarte frumos (verde inchis si verde deschis)!
 
Sus