Dracaena marginata

Simona D.

Member
Multumesc de incurajare ! :)
As vrea totusi sa stiu pe viitor si pentru celelalte plante. Daca mai vad toate astea ( daunatori, sol mocirlor etc. ) sa las totusi planta cu balotul ala sau sa-l curat? Nu ma deranjeaza daca planta stagneaza o perioada, vreau doar sa nu o pierd. Exista riscul sa pierd plantele aplicandu-le acest tratament sau efectul va fi doar stagnarea pentru o perioada?
 

lili

Member
Cu placere!
Planta poate fi curatata usor, eliberata de acel pamant nefertil....dar fara a ajunge la manevre riscante si brutale (spalat radacini, expunerea indelungata a radacinilor fara pamant ... etc .) Radacinile trebuie asezezate intr-un mod cat mai natural....planta te va ajuta mult in aceasta operatiune (vezi pozitionarea radacinilor , in momentul cand ai scos planta din ghiveci). :wink: Daca exista probleme la radacini...radacini necrozate, putredede...acestea pot fi inlaturate. Daca exista daunatori, boli...poti pulveriza cu un insecticid, fungicid...dupa caz.
De indata ce s-a terminat operatiunea plantare, replantare...planta trebuie udata bine... tocmai pentru buna aderenta cu solul .

Aceasta operatiune de plantare si replantare a plantelor poate parea banala...dar nu este chiar asa :gandit:
:oops: Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar de mare ajutor ne poate fi.... sa invatam sa simtim plantele :wink:
 

Simona D.

Member
Am inteles :)
Data viitoare nu mai spal radacinile :oops:
Dupa plantare am bagat ghiveciul intr-o vanita mai adanca ce o am cu apa sa dea peste el si am lasat pana nu au mai iesit bule de aer dupa care l-am lasat sa se scurga.
 

lili

Member
O super!!!!! bine gandit...esti pe drumul cel bun :D :marfa: Aceste lucruri se invata in timp :wink:
Pusi!! :*
 
A

Anonymous

Guest
Imi cer scuze,daca nu vin cu ceva nou!!!,dar nu am timp sa citesc toate paginile.... :( Deoarece dracena mea a crescut inaaalta,si are numai pamatufuri in virf,am decis sa o tai. A mai facut cineva chestia asta ? Eu cred ca va da nou pe fiecare trunchi ...Voi pune in apa si ce tai,sa vad de da radacini.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da,eu am tait Gabi.Nu stiu daca in apa se prinde virful.Si va da cu siguranta de unde o tai.Eu am pus o poza pe undeva pe aici........ :D
 

Simona D.

Member
Eu acum 4 zile am taiat una care o avea sora mea si era tare anemica, saracuta :( Mi-am luat mie varfurile si le-am pus in apa iar ei i-a ramas tulpina cu ramificatiile, pe care am lasat-o unde era, la ea in ghiveci. Daca trec 2 luni si vad ca nu face radacini o sa le bag in pamant, la fel cum am facut cu varful diffenbachiei ( tot din varfuri si tronsoane de tulpina se inmultesc ambele ). Om vedea ce-o fi :wink: :D
 

radu

Member
udare Dracaena

Un ajutor in privinta udarii si mai precis a cantitatii de apa : in carti se spune asa : " mentineti pamantul umed dar nu imbibat " . Ce intelegeti prin pamant imbibat ? pamantul din ghiveciul Dracaenei fiind humos in momentul in care o ud apa iese in tavita (pe care o arunc) . Procedez bine sau tb. udata in cantitate mai mica ?
 

AngelEyes

Member
Eu am o dracaena marginata de vreo 4 ani.Nu e deloc pretentioasa...se uda 1 data pe saptamana vara,iar iarna 1 data pe luna.Doar daca e foarte cald se va uda de 2 ori pe saptamana vara.Nu se tine in soare direct...Frunzele se usuca la varfuri din cauza aerului uscat.Frunzele se lasa in jos cand are lumina prea putina si planta tinde sa creasca spre sursa de lumina.E gresita ideea ca dracaena prefera umbra sau locurile mai putin luminate.Se adapteaza si la lumina putina,insa prefera lumina puternica si filtrata... in cazuri mai rare se poate creste chiar si in plin soare.Pentru a se asigura umezeala din aer se poate stropi pe frunze(este recomandat sa se stearga des frunzele de praf).Sau se poate pune ghiveciul pe o farfurie cu pietricele in care se pune apa(ghiveciul trebue sa stea deasupra nivelului apei).
 
D

dyayzh

Guest
La dracaena mea i-am schimbat pamantul deoarece dadea semne de suparare. In vechiul pamant am gasit cam 5 rime fericite si grasute :rofl:
Culmea este ca in noul sol bun, cu perlit, hranitor, se ingalbeneste si mai tare :cry: Oare se obisnuise cu gadilatul la radacinute??? :?
 

Simona D.

Member
Numai 5 Dya ??? :rofl:
Sa vezi la mine crescatorie :eek:f: :eek:f: :eek:f:
Inca arata bine, nu e pleostita, poate m-a iertat pentru tratamentul dur aplicat ... ca-s fata buna, nu de alta :oops: :rofl:
 

albela

Active Member
Am schimbat si eu pamantul la dracena mea. Are 3 ani si nu i l-am mai schimbat de cand am adus-o acasa. Nu avea nici un fel de miscatoare prin pamant. In schimb radacinile nu prea mai aveau loc in ghiveci. Vara trecuta am scos-o pe balcon dar nu prea ia priit. In rest ii merge bine dar nu prea creste. De ce oare?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fiindca este o planta cu crestere inceata.Creste mai repede in primul an apoi doar citiva centrimetri pe an.Asa ca nu te supara pe ea :)
 

SissyGIRL

New Member
alaltaieri miam cumparat si eu o planta dracena, momentan nu vreau sa fac nimica cu ea dar in viitor vreau sa fie mai deasa!
de unde mai exact trebuie sa tau ca sa apara brate noi?de unde pornesc frunzele?si frunzele se pun in apa?sau in pamant langa celalalt?sau...???
pls zicetimi ca mor de curioazitate:)
 

Roxana

Active Member
Eu am taiat-o si a murit.
dar tu poate ai mai mult succes. Tai sub nod si butasul il poti pune in apa sau direct in pamant intrucat nu contine latex.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
La "Metode de inmultire",un post scris de Angela Draganoiu,inaintea postarii tale ,explica exact ce trebuie sa faci.Si eu am taiat,a facut ramura noua,nu i s-a intimplat nimic si virful l-am pus in pamint si s-a prins.
Gata,cam asta ar fi ......... :)
 
Sus