dracaena deremensis - probleme

angela draganoiu

Active Member
acum 2 ani cind v-am descoperit aveam o problema cu dracaena dremensis ale carei frunze se patau si se uscau in locul petei. am taiat virful plantei ca s-o regenerez iata cum aratau frunzele plantei mama ianite de a o taia :
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_0546.jpg
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_0545.jpg
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_0543.jpg
aici veti vedea ca acele "pete" erau si pe tulpina :
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_0549.jpg
planta mama am aruncat-o dimpreuna cu pamintul din ghiveci, am pus virful in apa insa va rog sa-mi spuneti cu ce ar trebuie sa tratez viitoarea planta ca sa nu mai apara boala ?
multumesc.
 

carmenn

Member
dracaena deremensis

am si eu o problema cu dremensis a mea...
i se ard varfurile frunzelor, desi cresc altele in continuare...
nu sunt ca cele din primele poze postate, ale mele doar varfurile frunzelor s-au facut maronii, ca si cand ar fi arse, si doar pe marginea fruzei, nu si pe mijlocul ei...
acum i-am schimbat locul...pana acum statea intr-un loc cam umbrit, de apa nu cred ca sufera nici prea mult nici prea putin, caci ii pun apa doar cand se usuca pamantul.
mai am un tip de dracaena, sora cu ea, cea in culori verde inchis cu verde galbui, care nu are nici o problema desi au parte de acelasi tratament...
help pls....
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Mai degraba uscaciune in aer, nu neaparat la radacina. Referirea se face la umiditatea relativa (UR%).
 

angela draganoiu

Active Member
Cornelia are dreptate nu m-am exprimat prea fericit, iertare. uscaciunea din apartament face ca frunzele plantelor in general sa se usuce la virfuri. ca sa previn asta am pus vase cu apa in apropierea mai multor plante, la mine e foarte cald si vara dar si iarna.

revenind la problema mea cu deremensis si uitindu-va la pozele pe care le-am pus ce sfat imi dati pt noua planta pe care o voi obtine din virful celei vechi ?
 
Sus