Dozarea ingrasamintelor foliare

radu

Member
As dori un ajutor si un sfat din partea voastra. Pentru a-mi stopii ceva plante (citrice ) cu un ingrasamant lichid, folosesc aceeasi concentratie(dilutie) pentru stropire ca si pentru udare ? Sau mai trebuie diluata, fiindca pe acel flacon de ingrasamant spune de exemplu ca se foloseste 6 ml la 2 litrii de apa atat pentru udare cat si pentru stropire.
Ce parere aveti ?

Multumesc !!!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cred ca cel mai bine ar fi sa faci o concentratie mai mica. Eu am patit-o in primavara cu unul. Am preparat concentratia de pe eticheta si am stropit cu incredere. In urma au ramas numai pete (tip arsura). Plantele nu si-au revenit complet nici acum dupa aventura asta.
 

radu

Member
La ingrasamintele la care nu este specificata concentratia, sau numarul de ml de ingrasamant la L apa, ci numai (de exemplu) 0,5 L la hectar; asta inseamna 0,5 ml la un litru de apa, adica 1 Ha este 1000 L in transformare ? Am inteles bine ca 1 Ha este 1000 L ?
Multumesc !!!
 

cataliny

Member
Se spune ca fertilizarea foliara se asimileaza mai repede , dar nu am gasit prea multe date despre avantajele si dezavantajele acestei fertilizari , cei care au folosit sau care au mai multe date despre fert. foliara, rog sa ne spuna si noua cum stau lucrurile , este bine doar foliar sau combinat ( nu e cazul plantelor cu frunze paroase la care stim ca nu e bine sa udam frunzele ).
 

andraa

Member
Am vorbit acum cu un specialist de la Aectra, ma interesa despre Atonik. Mi-a recomandat ca ingrasamnt foliar Nutrileaf, a zis ca e cel mai bun. A folosit cineva?
 

veretregn

Active Member
Pentru ingrasamintele foliare eu dozez concentratia la jumatate decat cea prescrisa pt udarea normala si pulverizez pe frunze doar seara sau in zilele innorate. Nu am avut inca probleme cu arderea si am observat rezultate imbucuratoare.
 

Fleur

Active Member
Asa se cheama ingrasamantul. Nu cred ca se uita cineva la firma producatoare. Eu nu ma uit decat la compozitie si data expirarii :D
 

sicora fabian

Active Member
AP

Eu ma uit si la firma producatoare. O firma serioasa pune in produs tot ceea ce scrie pe eticheta. Am patit-o de cateva ori si am incredere doar dupa ce verific!
 

sicora fabian

Active Member
Am avut si ingrasaminte - apa chioara colorata spre verde!
Ingrasamintele foliare trebuie aplicate cu un pulverizator fin.
De obicei, folosesc aceeasi concentratie si pentru frunze, si pentru pamant. Am folosit si mai mare, dar sa nu fie lumina puternica, cu atat mai putin, soare!
 

ena

Member
Pana la urma de care ai fost multumit? Imi plac mult ingrasamintele foliare, mi se par eficiente.
 

Fleur

Active Member
Mie nu-mi plac ca stropesc peste tot si ori trebuie sa le mut sa le stropesc, ori sa sterg iar la cele de la fereastra...raman numai stropi pe geam. :(
 

sicora fabian

Active Member
Cele de la Florimo, insa sa cititi pe ambalaj sa contina si microelemente. Am vazut in ultimul timp doar cu macroelemente, cel putin la mine nu au avut aceleasi rezultate.
Fleur, se pot administra si in ghiveci!
 

sicora fabian

Active Member
andraa a spus:
nu stiu daca postez bine... daca am gresit ma trageti de urechi :ingeras:
am citit pe aici prin forum, si prin alte locuri, ca ingrasamantul se pune dupa ce ud planta
eu am un ingrasamnt lichid, se pune un capacel in 2 litrii de apa si cu asta se uda florile.... si in cazul asta trebuie sa le ud cu apa curata in prealabil? :? :? :?
multumesc pentru ajutor
irinabv a spus:
Da, ca altfel se poate arde planta.
Sash a spus:
Eu pun cam jumate sau chiar mai putin din cat scrie pe sticla in apa si ud florile direct asa.
veretregn a spus:
niciodata nu ud planta cu dilutie cu ingrasamant daca pamantul este uscat. daca pamantul este uscat ud in prima zi / dimineata , iar seara aplic apa cu ingrasamant.
 
Sus