Discutii Trandafiri (partea a III-a)

Paulyna

Active Member
La mine englezestii nu au patit nimic,chiar cativa micuti erau fara musuroi si ma temeam sa nu ii pierd,dar vad ca sunt bine. In schimb si la mine thea au fost afectati,chiar mult pana la musuroi,dar nu imi fac griji o sa porneasca de jos.
An de an Queen Elizabeth a degerat de tot,si ziceam o scot ca sa dus,dar nuuu ea se trezea si facea lastari si mai mari .
 

merryinlove

Active Member
Am patit-o si eu cu cativa trandafiri,ca a fost tea,floribunda sau cataratori,fara sa tina cont ca unii din ei erau de zona 5.Doua lucruri au in comun:sunt plantati de cel putin 3 ani si anul trecut au suferit de patare neagra.In toamna am plantat doi astenici de la Petrovic,care par ok pana acum.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Pai de crescut o sa crească bine cei care pleacă de cat mai jos. E regula tăierii: tai mult creste mult, tai putin creste mai putin. Si este normal asa. Radacina daca este OK pompeaza in mai putini muguri.
 

elianna

Well-Known Member
Am reusit sa tai trandafirii. Este prima data cand am mai multi de anul 2 si 3, tufe si urcatori, si m-am invartit cam mult pe langa ei sa vad ce si cum sa tai. Mi-a mai ramas doar monstrul de Zephirine Drouhin la care am de muncit ca este foarte stufos. Acum as vrea sa stropesc dar nu stiu cum e mai bine. Cu zeama bordeleza am stropit acum vreo 3 saptamani. Au venit ploile si n-am mai reusit sa stropesc cu Confidor. Asta toamna i-am cam scapat la fainare si ma gandesc sa sar Confidorul si sa trec direct la antifungice. Voi ce ziceti, e bine asa sau am timp sa aplic si Confidor? In ceilalti ani am aplicat doar antifungice si insecticide.
 

gabrielais

Active Member
la mine i-a stropit ieri odata cu pomii, la gramada cu o solutie cuprica cred, un ulei, amestecat cu zeama bordoleza; fiindca sunt la gramada cu pomii, vor nu vor, beneficiaza de aceleasi tratamente, recomandate sau nu :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Gabriele, cum adica ulei amestecat cu zeama bordeleza? Acel ulei horticol insecticid nu se poate combina cu substantele cuprice! Adica amestecate si date impreuna.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Da cele doua nu se amesteca. Trebuie o pauza de minim 7 zile intre cele doua stropiri.
Cupricul e fungicid si uleiul insecticid. Cele doua stropiri sunt foarte importante la pomii fructiferi. La trandafiri sau vita de vie nu stiu cat de necesare sunt. Teoretic nu fac nimic rau dar in trecut nu stiu sa fii stropit cineva trandafirii in perioada de repaus.
 

gabrielais

Active Member
Gabriele, cum adica ulei amestecat cu zeama bordeleza? Acel ulei horticol insecticid nu se poate combina cu substantele cuprice! Adica amestecate si date impreuna.
Draga mea, daca as sti exact ce s-a pus in recipientul cu pricina :tavalit: ; sotul meu s-a ocupat si a urmat recomandarile de la magazinul de specialitate; am sa il intreb exact cu ce a adat; eu asa am retinut, ca a amestecat ulei horticol cu zeama bodoleza
 

elianna

Well-Known Member
Eu asa am citit, nu mai stiu unde, ca si trandafirii se stropesc cu zeama bordeleza apoi cu Confidor. In zeama i-am imbaiat asa ca am sa aplic uleiul pana nu vine ninsoarea (miercuri)
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
si eu stiam ca nu se amesteca ,dar poate a fost altceva ,daca asa au recomandat cei de la fito :)
Elianna ,poti sa stropesti linistita ,daca e vreo vietate pe lastari care a rezistat iernii, macar va fi eliminat :wink:
 

geodezia

Well-Known Member
na la mine inca soare frumos asa ca iesii cu furtunu prin curte sa ud ce am pus anul asta ca prea se uscase pamintul
in felul asta bazui ca rosele ciumpavite pina la pamint au muguri
asa ma bucurai
macar sa apuc sa pun la prins din ei
tare suparata am fost cind am vazut atita th innegriti
se pare ca am noroc
 

Paulyna

Active Member
Fetelor,am un trandafir urcator care nu mi-a inflorit de doi ani,acesta fiind al treilea. Are deja vreo 2 m si daca si anul acesta nu infloreste ii tai capul :-D
Voi ati mai patit asa ceva ? Trandafirul este luat ori de pe ocazii ori de la Diana,ca am uitat deja. Ce tin minte este ca trebuie sa fie bicolor,ma rog asa era pe eticheta.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Presupun ca nu l-ai tuns. Sunt slabe sperante sa fie remontant, probabil infloreste doar primavara pe lastarii din anul precedent. Daca cumva ai taiat acesti lastari, adio inflorire. Daca nu, sunt sanse sa il vezi cu flori prin mai.

De asemenea, conteaza expunerea la soare. Trandafirii plantati la umbra infloresc foarte greu.
 

Paulyna

Active Member
Nu l-am tuns, are soare toata ziua. Este fertilizat,stropit si pupat la fel ca toti trandafirii mei,dar nu a inflorit.
Ii pandesc mugurasii peste o luna,daca nu ......:mad:
 

elianna

Well-Known Member
Am vazut la Baumax, ingrasamant organic pentru trandafiri pe baza de guano, FLORIA, produs in Olanda, 2,5 kg la 29 lei. Eticheta in limba romana e cam anemica. Ce parere aveti?
 
Sus