Da, orice trandafir e comestibil! Cat despre dulceata, pana la urma fiecare poate s-o faca din ce trandafiri doreste, dar daca vrei sa ai si aroma la dulceata aia, nu doar o chestie dulce, trebuie folositi de preferinta trandafiri de damask, sau, la nevoie, orice alt trandafir care pastreaza parfumul ore bune dupa ce e rupta floarea, e vorba de stabilitatea uleiului volatil din acel trandafir. Si e preferabil ca petalele sa fie subtiri.LadyBug a spus:Eu stiam ca putem sa mancam petalele de trandafir indiferent de soi, nu-i asa? Despre dulceata nu stiu, dar cred ca se poate incerca, nu pierzi mare lucru daca incerci.
Nu in apa, ci floarea rupta si lasata sa se ofileasca!blueheart_d a spus:Mirosul persista. A taiat un fir si il tin in vaza. Si la doua zile se simtea mirosul. Azi se mai simte daca sunt mai aproape de el.
Si eu culeg florile pe rand,le tin in frigider 3-4 zile pana cand se aduna mai multe.Am facut luni din 500 g petale curatate si acum cred ca mai am tot cam pe atat.kerkyra a spus:Pentru ca tot se discuta de dulceata, am inceput sa culeg petale de la trandafirii de dulceata, dar bobocii se deschid pe rand. Cum sa pastrez petalele deja culese cateva zile, o saptamana, pana adun mai multe sa pot face ceva cu ele?