Discutii Trandafiri (partea a III-a)

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
claude a spus:
Ca de cate ori le omor mi se strange sufletul gandindu-ma ca poate e omida unui fluture minunat!
Sufletel, si de ce nu mananca omiduta asta minunata alt soi de frunze decat alea de trandafir luat de peste mari si tari??? De ce nu mananca frunze de dud ca nu-l mai omoara nimeni asa! :x
 

claude

Well-Known Member
Moderator
cristina, multumesc!

[quote="gradinar1"
Sufletel, [/quote]

:rofl: :rofl: :rofl: Sa stii ca daca era omida vreunui fluture minunat, as fi dispusa sa vad mancate cateva frunze de trandafir. Si daca molia asta e cumva benefica gradinii, in vreun fel, acelasi lucru ;-) Dar voiam sa fiu impacata sufleteste ca nu omor vreo frumusete rara sau binefacatoare ;-)
Ma bucur ca soparlele nu mananca trandafiri, ca de anul trecut, din cauza invaziei de greieri, la mine in gradina exista un oras al gusterilor, ieri mi-a ajuns unul in bucataria de vara de s-a speriat mama mai sa se urce pe masa :rofl:
 

Roxana Peled

Active Member
Maaaama , vorbesti serios!? :indragostit:
Imi trimiti si mie vreo 2 cu posta? :rofl: Vreau si euuuuuuuu .... gusteri!
Mi-ar placea la nebunie pe terasa, singura problema apropo de chimicale este ca eu stropesc in dementza :) . Nu cred ca rezista nimic acolo :(
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mai ales masculii sunt tare frumosi, au un colorit cu un albastru demential :) Poza e de anul trecut, anul asta inca n-a stat nici unul la pozat, sunt tare iuti de picior



Da' de ce stropesti asa mult cu chimicale?
 
Claude , sa inteleg ca din cauza greierilor apar soparlele astea nesuferite ? Pisicile mele vor sa-mi faca mereu un cadou asa ca doua zile consecutiv am avut pe terasa cate o soparla cu coada mancata . Nu pot sa va spun ce senzatie urata am avut. Prima oara ( alaltaieri ) mai aveam putin si urcam pe masa iar ieri , mai neatenta fiind cand mi-a spus sotul meu sa fiu atenta ca e o soparla langa mine am crezut ca face glume cu mine stiind cat sunt de speriata de felul meu dar era cruda realitate, asa ca s-a lasat cu strigate si topaituri. Daca tu zici ca greierii ar fi sursa trebuie sa iau o masura impotriva lor, nu suport animalele cu sange rece !
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
ioi Claude ,l-ai si pozat ,mi-e mi frica de soparle de urc pe masa ,pe copac ,pe sura ...pe ce gasesc :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
roxanicibogdanici a spus:
Claude , sa inteleg ca din cauza greierilor apar soparlele astea nesuferite ?
La mine au aparut soparlele in momentul in care a aparut o invazie de greieri in gradina, si pana atunci mai vedeam ocazional cate una dar e clar ca s-au inmultit cand au avut ce manca. Eu m-am bucurat, pentru ca in ultimii 2 ani sunt atatia greieri de nu mai stiu ce sa ma fac, mi-au invadat si casa, in fiecare zi prind greieri in casa :x Ba mai umblu dupa ei si noaptea, ca m-am trezit din somn in toiul noptii ca aveam concert, undeva pe sub un dulap era un greiere care tragea o serenada de numa-numa :rofl:

sannamaria a spus:
urc pe masa ,pe copac ,pe sura ...pe ce gasesc :rofl:
:tavalit: :tavalit:
 

geodezia

Well-Known Member
na vezi natura cum a rezolvat pe cale natutala eu am stropit individul cu spary de ala de gindaci ca lesinam noaptea cind tinea cantonetele
am inchis usa intr-o dupa-amiaza si l-am parfumat da de atunci am grija cu geamurile deschise ca inca sunt pe afara puzderie
 

Roxana Peled

Active Member
Mie imi plac foarte mult reptilele, au o fata permanent zambitoare :D

Clau, stropesc de fainareeeee :eek:f: :eek:f: :eek:f:
Nu reusesc sa scap de ea cu nimic :cry: . Probabil ca daca as fi fost acasa si as fi inceput cu cateva stropiri mai devreme situatia nu ar mai fi fost atat de "alba" :) dar asa... am ajuns prea tarziu ... weekend-ul asta fac al treilea rapel cu a treia substanta diferita pentru fainare :aoleu:
Sunt iernile usoare, trandafirii nu-si pierd frunzele si pornesc in primavara cu bolasnitzele la purtator :mrgreen:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Nasol cu fainarea, eu pana cand am avut in gradina doar TH nici nu stiam cum arata! Acum, ca am adus cativa fitosi, am avut ocazia sa o vad pe viu :rofl: Sa stii ca eu la unii am ameliorat sau chiar rezolvat problema cu...apa ;-) Muuuulta apa, si pe frunze si la radacina. Asta pentru ca fainarea e o boala cauzata in primul rand de uscaciune in aer, la anumite temperaturi. Singurul care nu a raspuns la tratamentul cu apa chioara a fost Baron Girod de l'Ain, care de altfel cand a inceput sa ploua a adaugat la fainare si patarea neagra de arata horror si atunci m-am indurat de el si am dat cu chimicale. POartea proasta e ca din iarna a iesit cum spui tu, cu frunze si cu...fainare :evil: Acu' oi vedea ce-o fi de el :gandit:
 

MASCHA

Active Member
Ce aveti cu soparlele?Sunt atat de inofensive .Acum doi ani a aparut in gradina o soparla,cred ca a fost in balegarul adus,de atunci o urmaresc in fiecare an si asa ma bucur cand apare iar,ma bucur de broastele care apar,de pasari nu mai vorbesc,singurul "razboi" pe care-l duc cu diverse vietati din gradina este cu melcii,care chiar fac rele,dar si ei au aliat pe barbatu-meu care-i scoate din tomberon si le da drumu in gradina,asa ca am renuntat sa-i mai strang,poate ma vor scapa broastele si soparlele de ei ;-)
 

Roxana Peled

Active Member
Clau, la mine ploua non-stop de 3 saptamani, e totul fleasca, ce apa sa le mai pun? :cry:

Mascha, de ce sa pui melcii la tomberon? Ia-i si du-i pe camp, in parc, la vre-un vecin nesuferit :evil: . Glumesc, nu-i duce la vecin ca stiu drumul inapoi :rofl: Tin minte ca am adunat de la frate-meu intr-o vara o galetusa intreaga de limacsi pe care i-am dus in parc. Pe ai mei din pacate tot cu chimicale trebuie sa-i tratez pentru ca am in gradina un soi de limacsi extrem de mici (sub 1 cm). Este imposibil sa-i gasesti si sa-i aduni dar gauri in frunze fac la fel ca cei mari :)
 

gabrielais

Active Member
Frumoase soparle ai Claude... :) la mine au mai mult verde, ale tale sunt mai chic...
nu va temeti de ele fetelor, nu va fac nimic..cauta si ele papa bun si un loc insorit, daca se poate pe o piatra...la mine stau intinse pe gardul de beton, la soare. E o placere sa le vezi...acum stiu ca nu le face nimic si nici nu se gandesc sa fuga..stau relaxate la soare :)
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
e foarte frumos Tradescant si harnic ,am si eu pe radacina proprie ,creste ca fat frumos si are si boboci o gramada ,pana acum pe radacina proprie doar Harlow car a evoluat asa de bine :D
 

elianna

Well-Known Member
Ce dragute sunt :D La mine n-ar putea trai ca le prind pisicile. Am avut niste broaste care au sfarsit tragic :(
 
Sus