Discutii Trandafiri (partea a III-a)

leonora

Active Member
Anul trecut am pus intr-o sticla apa si chistoace de tigari,lasat de pe o zi pe alta,strecurat si pulverizat pe trandafirii de dulceata ca aveau cativa purici verzi.Am mai vazut cativa pe un trandafir acum 2 saptamani,sper sa ii haleasca insectele care ii considera delicatese,paianjeni,buburuze ca am vazut cateva.Nemernicii cum apar boboceii hop si ei...
 
Am gasit cativa trandafiri cu frunzele rasucite si uscate pe margini . Nu cred ca e fainare , nu e posibil la vremea asta, zic. Ce sa fie ? Cu ce sa combat ?
 

elianna

Well-Known Member
Nu e viespea sucitoare? Am si eu destui cu frunze rasucite, mai bine zis, am avut, pentru ca am taiat frunzulitele cu pricina.
 

geodezia

Well-Known Member
la mine pe variegate de bplpgna niste aia mici verzi da las sa treaca vijelia asta anuntata si le dau in cap cu actara
 

belisima

Well-Known Member
azi mi-a inflorit o astronomie mica prinsa din lastar :) dar nu am pozat -o, tare repede se prinde acest trandafir si face tufa frumoasa. am si 2 flori la tufa de dulceata.am si purici verzi dar nu stropesc deocamdata....ii mananca vrabiile
 

Nicola

Member
Pentru purici eu folosesc maceratul de urzica. Foarte eficient si in cresterea plantelor prin stropire. Protejeaza de boli si este foarte simplu de facut.
 

leonora

Active Member
Pe trandafirii de dulceata am stropit cu zeama de urzici erau plini de purici,vad saptamana viitoare daca mai au...
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Mircea, vad ca la tine e mai cald ca ai deja trandafiri infloriti. Bravo, la noi cred ca mai dureaza o saptamana cel putin pana la prima floare :)
 

belisima

Well-Known Member
am o dilema cu el, cert e ca infloreste de mai multe ori pe vara.si e de dulceata....culoarea din poza e reala, si are un parfum ametitor
 

leonora

Active Member
Superba tufa,ai mei de dulceata cred ca peste o saptamana infloresc cateva flori.I-am mai stropit ieri cu zeama de urzici,am mai omorat cu mana din paduchi verzi.Voi cum ii tratati de ganganii pe cei de dulceata?
 

Sergiu70

New Member
poti sa pui o lingura de detergent de vase la 3 l apa si stropeste, sau opareste niste usturoi zdrobit - 1 catel - si cu apa de pe el stropeste, sau o combinatie a celor doua, dar cel mai eco e cu zeama de urzici, eu nu am incercat asta dar am auzit ca e buna.
 

Aimee

Member
Au inceput si la mine sa infloreasca trandafirii. Sunt bucuroasa ca a inceput sa se dezvolte Munstead Wood si e plin de flori, pentru ca in primii doi ani a fost destul de anemic. Henri Matisse e plin de flori, dar nu am posibilitatea sa ii fac poze intregii tufe din cauza pozitiei pe care o are.

Munstead Wood - http://alienor.sunphoto.ro/Munstead_Wood/103061339
Eyes For You - http://alienor.sunphoto.ro/Eyes_For_You/103061206
Henri Matisse - http://alienor.sunphoto.ro/Henri_Matisse/103061233
Lady of Shalott - http://alienor.sunphoto.ro/Lady_of_Shalott/103061264
 
Ultima editare:
Sus