Discutii Trandafiri (partea a II-a)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Rovak

Member
Bafta multa ! Eu m-am lecuit cu butasi in ghiveci pe balcon iarna trecuta. La mine balconul e corp comun cu bucataria si a fost (si este ) cald. Toata iarna a trebuit sa aerisesc periodic peturile ca altfel imi mucegaiau butasii si in plus am fost nevoita sa folosesc insecticid la greu. Si din cei cu radacina, plantati in ghiveci, am pierdut 1 buc de Swarze Madona. Ca o concluzie personala, cred ca au nevoie de temperatura scazuta si fara umezeala.
 

miki70

Active Member
La mine iarna in balcon sunt minim 3-4gr C si max 14gr C . Cand e prea frig mai deschid usa la camera sa intre caldura. Deocamdata stau bine, nu vad semne de mucegai sau de inegrire a butasului la baza.
 

George

Member
Mi-am cumparat un eyes for you si aveam de gand sa-l plantez in gradina, dar e atat de mic incat chiar ar fi un mare risc sa-l pun in gradina, mai ales ca pamantul e deja inghetat bocna. Credeti ca ar trebui sa risc sau ar fi mai bine sa-l tin intr-un ghiveci pana la primavara.
 

adrianam

Well-Known Member
Daca ai reusit pana acum sa mentii un trandafir in ghiveci pana acum, atunci poti sa incerci, dar in prima zi in care se mai incalzeste pamantul, ar fi bine sa-l muti in gradina.
Eu nu am reusit sa tin nici un trandafir in viata in casa. Poate intr-un balcon neincalzit ar merge.
 

miki70

Active Member
George pune-l in gradina cu un musuroi serios, in ghiveci sau depozitat in nisip il vei chinui, va porni cu retard mare in primavara. Lastarii dati peste iarna (in cazul in care il pui in ghiveci) nu vor fi lastari floriferi, va trebui sa astepti sa-i dea altii.
Ar trebui sa ne pui o poza cu el sa-l vedem cat de micut este.
 

George

Member
miki70 a spus:
George pune-l in gradina cu un musuroi serios, in ghiveci sau depozitat in nisip il vei chinui, va porni cu retard mare in primavara. Ar trebui sa ne pui o poza cu el sa-l vedem cat de micut este.
Multam de sfat!
Atunci il voi planta in gradina si il voi musuroi bine.

 

miki70

Active Member
Arata bine radacina si are o multime de muguri dorminzi. Fa-i o groapa cu pamant de calitate si un musuroi . Sa-i lasi putin din ramuri afara sa respire :)
 

miki70

Active Member
Am marit poza si sunt cam nelamurita. Trandafirul asta e pe radacini proprii? Cam mari radacinile ca sa fie asa, nu? Daca e altoit, mugurii aia dorminzi de jos nu sunt de la portaltoi?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
E altoit cu siguranta asa ca e foarte posibil sa fie muguri din portaltoi. Dar eu una nu m-as risca sa tai pana nu ma asigur ca sunt altceva.
 

adrianam

Well-Known Member
Daca dai clic de doua ori pe lupa, se mareste poza la marimea originala.
Din mugurii din fata doar cei din mijloc nu este clar de unde pornesc, cei laterali pornesc din ramurile verzi.
La cei din spate iar nu este clar de unde pornesc, dar eu banuiesc ca tot din lastarii verzi.
 

belisima

Well-Known Member
oare snow goose merge urcat intr-un par?am vazut ca e foarte prolific,ar merge sa maschez un par care imi sta ca un ghimpe in coasta :mrgreen: in mijlocul gazonului!
 

Roxana Peled

Active Member
Belisima, eu zic ca ar merge. Perii in general sunt pomi destul de rari, cel putin al meu asa este, lasa destula lumina/soare sa patrunda printre ramuri. Snow Goose e un trandafir flexibil, sunt sigura ca-l vei putea ghida prin par fara probleme, o sa trebuiasca insa sa-l plantezi usor mai departe de baza pomului ca sa nu se incomodeze la radacini unul pe celalalt.
Eu am plantat doua lonicera din acelea cu fructe comestibile langa al meu si planuiesc sa le urc in el. Ramane de vazut cum evolueaza la primavara sau mai bine zis daca supravietuiesc iernii ... amandoua ... ca am inteles ca o planta daca e singurica nu se autopolenizeaza :)
 

George

Member
miki70 a spus:
Am marit poza si sunt cam nelamurita. Trandafirul asta e pe radacini proprii? Cam mari radacinile ca sa fie asa, nu?
Trandafirul e altoit, toti mugurii de jos sunt crescuti din portaltoi. Ar fi trebuit sa-i rup inainte de plantare?
 

adrianam

Well-Known Member
Mie mi s-a parut ca unii din muguri erau din altoi.
Trebuia sa-i tai cat mai aproape de radacina pe cei din portaltoi pentru ca iau din hrana care se duce catre altoi si il slabesc.
 

George

Member
adrianam a spus:
Mie mi s-a parut ca unii din muguri erau din altoi.
Trebuia sa-i tai cat mai aproape de radacina pe cei din portaltoi pentru ca iau din hrana care se duce catre altoi si il slabesc.

Oricum acum e prea tarziu, trandafirul e deja plantat si musuroit. Tot ce-mi doresc e sa se prinda iar mai departe ma voi ingriji eu de el :D Daca se va mai face vreo comanda in primavara la sarb, mi-l voi comanda si de acolo ca sa fiu sigur ca-l voi vedea inflorit anul viitor la mine in gradina.
 

Rose

Active Member
Am descoperit de curand trandafirul Red Eden Rose, catarator. Imi place nespus forma florii, dar si faptul ca este parfumat. As fi vrut sa stiu cum repeta inflorirea, rezistenta la soare, cate ceva din experienta voastra cu acest frumusel.
 

ghia_don

Active Member
Eu il am in varianta necataratoare, dar banuiesc ca are aceleasi caracteristici.
Al meu e din butas si anul asta a fost primul lui an de viata, dar a inflorit superb in vreo trei valuri . Florile sint foarte rezistente si la soare si la ploaie, pot spune ca fac parte din categoria "mumiilor" :rofl: pentru ca floarea tine de te plictisesti :) .
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus