Discutii Trandafiri (partea a II-a)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

adrianam

Well-Known Member
Datorita ploilor, si la mine au inceput marea majoritate sa remonteze, mai ales ca le-am tuns macesele aproape la toti. Cei mai lenesi cu remontanta la mine sunt englezestii, nici macar nu au cresteri noi o mare parte din ei.
 

Aimee

Member
Si la mine sunt la al doilea si pot spune ca unii sunt chiar al treilea val de flori - Alfred Sisley, Henry Matisse si Burgundy Iceberg. Asta in ciuda faptului ca au fost atacati pe rand de paianjeni, fainare (ce-i drept, acestia trei nu au avut probleme asa mari cu fainarea) si acum de omizi :) Sper ca vara sa fie in continuare blanda si sa nu ii mai atace nimic, sa ne putem bucura de florile lor.

Laura e superb Alissar-Princess-of-Phoenicia. Eu l-am ratat ca l-am vazut tarziu pe site-ul polonezului, sper sa il pot lua si eu in toamna.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu ma tot uit la trandafirii mei si ma minunez...multi dintre ei au incheiat de ceva vreme prima inflorire si unii abia-abia se screm sa porneasca noii lastari, purtatorii turei 2 de flori :roll: Anul trecut dadeam vina pe canicula teribila da' acum nu le mai gasesc scuze la puturosi :x Printre ei Astrid Grafin, Guy Savoy si Augusta Luise

Sigur, sunt si unii extrem de harnici, din fericire, care au incheiat deja tura doi de flori sau infloresc acum sau au boboci.

In mod deosebit vreau sa-l laud pe Cardinal Hume, de cand a inceput primul val nu a fost nici macar o zi fara 2-3 buchetele de flori, acum e la valul 2 desi nu l-am curatat complet de macese. E inflorit si Boule de Neige, Gloire de Dijon-de care auzisem ca e tare fitos dar vad ca la mine n-are nici o fita, dimpotriva, creste ca bezmeticu' si infloreste in acelasi timp :rofl:
 

elianna

Well-Known Member
Intre putinii mei trandafiri am si niste harnicuti la al doilea val: necunoscutul meu roz (urcator), Princess Alexandra of Kent care in anul 2 are deja 120x120 si peste 35 flori si Chrysler Imperial in primul an care infloreste continuu - acum are 7 flori :D In schimb, Bonica abia a facut noii bobocei :?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Aimee, Augusta arata intr-un mare fel, a mea anul asta e teribil de lenesa.Dar la Jubilee Celebration, mi se par ciudate petalele alea motate :?
 

Aimee

Member
Si mie mi se pare Augusta intr-un mare fel, mai ales ca e primul an.

Cum adica motate? Unele flori erau putin trecute, dar altfel au o forma foarte frumoasa. Si e cel mai parfumat trandafir pe care l-am mirosit eu. Pot spune ca aceste doua soiuri mi-au intrecut asteptarile.

Si bineinteles si Burgundy Ice, care avea acum doar doua, dar a facut o multime de flori pana acum
 

Aimee

Member
Ma bucur mult ca va plac. Adevarul este ca de Augusta Louise eram indragostita dinainte, din poze, dar pot sune ca e un vis. Am stat si l-am admirat cum se schimbau culorile pe masura ce apunea soarele. Nici nu imi vine sa cred ca are atatea flori, e la a doua inflorire si e trandafir plantat in primavara.
Jubilee Celebration e cam firav, tot sper sa mai creasca, sa devina mai viguros, dar el mai mult face flori :D
La fel si Summer Song si Munsted Wood, sunt cam subtirei, din pacate.
 

Marie

Member
Infloriti in ultima saptamana: Charles Austin, MMe Pierre Oger, Minerva

A. Darby, The Dark Lady, Gertrude Jekyll, Minerva


Ines Sastre, ???, Summer song, Golden Celebration


Sombreuil, Jasmina, Leonardo da Vinci, Patrick Poivre d'Arvor


Leonardo, Heritage, Ascot?, necunoscut



Roxana, uite cum s-a transformat la mine Leonardo de la unguri! Asa arata prima floare (eram sigure ca nu e el)
si asa urmatoarele !!!
Al tau ce mai face?
 

nick1971

Active Member
Superbi absolut toti, dar Augusta e de vis, mai ales ca spui ca e plantata in primavara. a mea nu e asa spectaculoasa, tot in primavara plantata
 

Aimee

Member
Da, in primvara, l-am luat de la polonez. Cine stie, poate conteaza si solul, eu l-am pus pe socru sa ia in toamna niste pamant mai gras, mai negru, sa punem la ei, ca acolo avea un pamant galben, numai bun de olarit :)
Imi place ca are o floare frumoasa in toate etapele. Cand se deschide complet e mare, cu petalele rasfrante, parca ar fi un glob :D
 

belisima

Well-Known Member
solul conteaza mult,eu va recomand gainatul de gaina pus pe pantul in care veti pune trandafiri primavara sau toamna urmatoare,am trandafiri pusi in toamna care au ajuns la 1.5 m(urcatori),pusi sub sticla :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus