Discutii Trandafiri (partea a II-a)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Roxana Peled

Active Member
Dar Bobie James si Veilchenblau nu remonteaza din cate stiu eu. In plus cred ca Bobie James e prea mare chiar si pentru suportul tau generos. Acela in opinia mea se potriveste mai de graba urcat pe o casa sau intr-un copac mare. Perennial Blue vreau sa-mi iau si eu in toamna dar e un trandafir de umplutura, pe un suport ca acela as pune ceva cu flori mari, frumoase, nu unul din acesta de-l gasesti prin parcuri.
 

gabrielais

Active Member
exact aceeasi problema si la mine cu Rosarium; a remontat excelent in valul 2 dar se cracaneaza in toate partile :rofl:
 

elianna

Well-Known Member
Este un motiv serios sa renunt la Rosarium, din lipsa de spatiu. As putea sa mi-l pun doar in mijlocul gradinii de la strada insa ar umple toata zona si m-as strecura cu greu :) Imi pare rau dar asta e :(
 

nicol

Member
Fetelor, cum se prezinta trandafirii vostri? Ai mei sunt bineeeeeeeeee "intepeniti " de aproape o luna. Nu flori, nu lastari, nimicccccccccc!!!
 

Roxana Peled

Active Member
La mine infloresc frumusel, l-as putea numi chiar un al treile val: Golden Showers, Molineux, Cubana, Winchester Cathedral, Mary Rose si Munstead Wood.
E imbobocit Leonardo da Vinci, se mai itzeste ici si colo Graham Thomas cu cate o floare.
E liniste completa la: Madam Isaac Pereire, Sympathie, Palais Royal, Crocus Rose, CPM, Rumba, Heidi Klum, WS2000. Queen of Sweden a avut vreo 2 boboci dar i-a mancat ceva :( .
Iceberg infloreste absolut incontinuu si e plin de flori :indragostit: , m-am oprit din a incerca sa-i numar "valurile" :) .
Heritage infloreste incontinuu de asemenea din momentul in care l-am mutat la loc definitiv.
Abraham Darby a crescut foarte inalt si are 2-3 flori si el.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
La mine unii au incheiat valul 2, altii valul 3 - putini asa darnici, Souvenir de St. Anne's, Astronomia, Jacqueline du Pre, Tradescant, Betty Prior, acum se reporneste Sally Holmes.
Din fericire au inceput si sa lastareasca, zici ca erau toti in greva pana acum :roll:

Eu sunt cam confuza acum, nu stiu ce sa fac cu unii dintre ei, daca sa le mai rup macesele sau sa-i las in pace. Pentru cei care abia acum au terminat valul 2 parca mi se pare cam tarziu sa rup macesele ca sa fortez putin o noua inflorire, daca avem o toamna lunga ca si anul trecut ar fi ok, dar daca da frigul repede n-am facut nimic :?
Chestia e ca eu as vrea si sa am ceva macese coapte pentru inceputul iernii :rofl:
 

geodezia

Well-Known Member
na ziceti-mi si mie ce sa fac caribia e la a 3 sau chiar a 4 inflorire la fel si ala portocaliu remy parca
daca ii las mai mult sa infloreasca nu se secatuiesc si la anu se usuca ? eu am rupt macesele la unu rosu dupa ce a trecut si acu are 2m juma si infloreste incontinuu ...
 

lacrimioara

Member
pe un suport ca acela as pune ceva cu flori mari, frumoase, nu unul din acesta de-l gasesti prin parcuri.[/quote]

Cum ar fi ??? :) Rosarium sa pun in spate iar in fata sa-l combin cu ceva ce creste pe lungime nu pe latime ?? Imi place foarte mult Rosarium de cand mi-ai spus de el :hug:
 

nicol

Member
Offffff, atunci alor mei ce nu le place? Ingrasamant au, soare cat cuprinde, iar cu furtunul in mana sunt cat e ziua de lunga!!
 

lacrimioara

Member
Este foarte frumos Gloire de Dijon, la voi rezista bine iarna ? am vazut ca este de zona 7. Ar arata bine 2 buc De gloire si un Rosarium Uetersen sau Ghislaine :D
 

carla

Active Member
Eu am dubii ca o sa-ti incapa trei trandafiri pe suport
Adica o sa-ti incapa in primii doi ani dar pe urma, crede-ma, n-o sa stii pe unde sa muti unul din ei :mrgreen: La mine majoritatea urcatorilor au ajuns in anul trei ... si am lipsit si eu de acasa trei saptamani si cand m-am intors nu mi-am mai recunoscut gradina. Si nu e o figura de stil :cry: Gradina mea cea frumoasa si dichisita s-a transformat intr-o jungla, toti urcatorii au aruncat lastari de trei metri in toate directiile, inclusiv spre alei si pe terasa ... cat pe ce sa ne scoata ochii cand am ajuns aseara acasa. Deci calculeaza bine si ia in calcul dimensiunile maxime de pe HMF plus inca ceva pe deasupra

Ghislaine eu n-as pune-o pe suport, dupa primii ani se sustine singura si face o tufa foarte frumoasa. N-are rost sa te lupti cu ea sa-i aranjezi ramurile pe suport, stie mai bine decat noi sa se aranjeze singura
Iar in ce-l priveste pe Rosarium, la mine creste inalt cam de 1,80 dar e imposibil de condus, e arbustiv de-a dreptul, face niste ramuri tepene de n-ai cum sa le indoi. Eu am facut prostia sa-l pun sa urce pe o bolta din aia stramta de la Baumax, pe sub care trece o alee, iar el isi intinde ramurile direct spre alee si nicidecum spre bolta. Lastareste foarte aiurea si e greu de condus
Gloire de Dijon n-am, asa ca ma abtin :oops:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
carla a spus:
Eu am dubii ca o sa-ti incapa trei trandafiri pe suport
Iar in ce-l priveste pe Rosarium, la mine creste inalt cam de 1,80 dar e imposibil de condus, e arbustiv de-a dreptul, face niste ramuri tepene de n-ai cum sa le indoi.
Deci e clar, asa face el :rofl: Si eu am unul la o pergola, si aia lata de vreo 30 cm, ala e mai mic dar e tot cu lastarii cracanati pe jos, o sa-l urc eu pe pergola la pastele cailor :rofl: Din pozitia aia au plecat pana acum vreo 3 trandafiri, unul ca era etichetat gresit si nu era urcator, altul ca i se ardeau florile in plin soare, etc, acum va trebui sa-l mut si pe asta, pergola e acolo de 4 ani si inca nu se catara nimic pe ea :eek:f:

lacrimioara a spus:
Este foarte frumos Gloire de Dijon, la voi rezista bine iarna ? am vazut ca este de zona 7.
La mine a rezistat bine, iarna lui 2011-1012 cand la mine au fost geruri de -25 de grade a supravietuit. Era mic, e adevarat, abia plantat, dar a reistat, e drept ca sub zapada. Iarna trecuta au fost minime pana la -17 si nu a inghetat nimic. Eu personal sunt dispusa sa-l 'imbrac' iarna putin, macar pana la o anumita inaltime, mai degraba decat sa renunt la el. Voi infasura pe el niste panza din aceea de celuloza ca sa-l apere de vanturile reci, astea fac mai rau decat frigul in sine. Si voi vedea :)
 

ghia_don

Active Member
Aveti dreptate cu Rosarium, e un trandafir care infloreste superb si remonteaza bine, face flori pina da inghetul :D ...problema e cu dirijatul :eek:f: !! Nici intr-un caz nu poti sa-l urci frumusel pe suport, fara sa se cracaneze in toate directiile. Si la mine mai mult s-a latit decit s-a inaltat, iar lastarii laterali chiar nu poti sa-i aduni pe un suport ingust. Eu l-am lasat sa se desfasoare chiar daca am plantat un Falstaff linga el pe care l-a cam acoperit.
 

Roxana Peled

Active Member
claude a spus:
pergola e acolo de 4 ani si inca nu se catara nimic pe ea :eek:f:
:rofl: :tavalit: Iarta-ma dar nu ma pot abtine! :tavalit:

Din pacate prevad aceeasi situatie pentru scarita mea de pe casa :pumni: . Pentru moment sunt hotarata sa "incerc" sa urc un Eden Rose 85 acolo dar pana la toamna cine stie ce se mai schimba (pe la mine prin cap :) )
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Nu te abtine, ca doar sotul meu incearca sa se abtina ca probabil isi spune ca daca imi rade in nas ii rastorn pergola in cap :tavalit:

[quote="Roxana Peled" sunt hotarata sa "incerc" sa urc un Eden Rose 85 acolo)[/quote]

Da' nici eu nu ma pot abtine, zau, dintre toate variantele tu te-ai proptit in Eden, care e si ala un teapan la fel de incapatanat? :tavalit:
 

Roxana Peled

Active Member
Daaaaaa maaaai, nu vezi ca toti sunt cu probleme?
Dintre rambleri nu prea imi place nici unul, nu au flori impresionante, sunt cam parcosi :(
Cataratorii pe de alta parte daca infloresc frumos fie nu cresc destul de inalti, fie se cracaneaza si sunt inghidabili, fie daca ii ghidezi vertical infloresc doar in varf :eek:f:
Pe cuvant daca nu stai sa te intrebi ce fac oamenii astia de hibridizeaza trandafiri de nu reusesc sa nimereasca unul ca lumea? N-ai idee pe cate site-uri si forumuri am gasit aceeasi intrebare pe care mi-o pun si eu: exista vreun catarator inalt, ghidabil vertical care sa infloreasca bogat/impresionant? Am renuntat pana si la ideea de remontanta si tot nu am gasit ce-mi trebuie.
Asa ca incerc cu Eden despre care toata lumea spune ca are niste flori superbe - macar de asta sa am si eu parte. Daca reusesc, bine daca nu ... ca tine cu suportul gol de 4 ani :)
 

nina77

Member
Nu ma supar Lacrimioara, ma bucur ca iti plac trandafirii mei :D .
Louise Odier e un trandafir foarte frumos si parfumat, dar eu am avut probleme cu fainarea la el anul acesta, Florentina in schimb e foarte sanatos, are si remontanta buna, dar nu e parfumat din pacate.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus