Discutii Trandafiri (partea a II-a)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

geodezia

Well-Known Member
:? :eek:
na noi cind am luat in primavara au fost super bine anu asta a fost de exceptie
s-au prins toti mai putin 1 buc si eu am luat sanatos cred vreo 8sau 10 si au crescut fumos
ma mir
cei care am participat la comanda am avut numai cuvinte de lauda
eu nu mai particip acum ca mi-am cam facut plinul si m-a apucat damblaua hibiscusilor
asa ca lipasa moneylor mai pe scurt ca de daca vreau sa am si de aia si de aia am parte de :pumni: :suparat: :cry:
 

lacrimioara

Member
L-am stresat pe tata sa-mi faca un suport de trandafiri dar problema este ca nu am trandafirii :mrgreen:
Cati trandafiri ma sfatuiti sa plantez ? 2 sau 3 ?

Anul acesta sunt dezamagita de trandafiri... sunt niste rahitici, nici nu stiu ce trandafiri sa plantez care sa fie rezistenti ,floriferi si sa acopere suportul. Initial pentru acest suport am plantat Sissi si Grand Chateau dar nu sunt multumita de evolutia lor.
 

elianna

Well-Known Member
Nu sunt eu specialista in trandafiri dar cred ca ar trebui plantati trandafiri urcatori pentru ca suportul pare inalt, minim 2m, di destul de lat. Nici Sissi si nici Grand Chateau nu sunt urcatori, doar daca vrei sa lasi partea de sus libera. Ar trebui plantati 3 ca sa acopere uniform suportul. Cei care se pricep mai bine pot sa-ti recomande mai multi din care sa poti alege.
 

lacrimioara

Member
Trandafirii sunt urcatori, asa scria pe site-ul de la bulgar, Grand Chateau are 2 lastari lungi dar anemici. Eu as pune 2 buc Ghislaine de Feligonde sau trandafiri mai rezistenti cum ar fi Coral Dawn sau Parade ,nu ma pot decide si asta din vina voastra ca m-ati virusat :) doar trandafiri visez. Inainte era mult mai simplu : mergeai la piata si cumparai trandafir urcator ce culoare vroiai , acum studiez fiecare trandafir mai ceva ca la scoala si tot nu ma pot decide :mrgreen:
 

Roxana Peled

Active Member
Maaama, ce suport mare! :)
Sunt invidioasa!
Lasa Parade si Coral Dawn ... daca vrei la culoarea asta si ai atata spatiu pentru el ia Rosarium Uetersen.
Apropo de citit, sa vezi ce review-uri are asta pe net :hipnotizat: ... nici o boala in nici o conditie si plin ochi de flori, remontant, tot ce vrei. Si-l mai si gasesti la Coral (daca se hotarasc anul asta sa vanda) cu vreo 15 lei.
Trei intra clar acolo, de ce sa pui doar doi?
 

lacrimioara

Member
Multumesc Roxana , culoarea nu este importanta vreau doar sa acopere suportul si sa faca muulte flori. Rosarium Uetersen arata foarte bine, dar HMF nu il descrie ca si remontant :?
Daca ai stii cat l-am stresat pe bietul om pana mi-a facut suportul, l-am si pacalit putin spunandu-i ca trandafirii sunt mari :twisted:
 

elianna

Well-Known Member
Roxana Peled a spus:
ia Rosarium Uetersen. Apropo de citit, sa vezi ce review-uri are asta pe net :hipnotizat: ... nici o boala in nici o conditie si plin ochi de flori, remontant, tot ce vrei.
Si mie imi place si i-ati facut niste aprecieri grozave si-l vroiam dar pe HMF nu scrie ca e remontant :?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Rosarium Uetersen este remontant, la mine a remontat foarte bine in valul 2 , deci nu doar cateva floricele. Cred ca depinde si de conditii si de varsta, eu am 2, unul e mic, asta mic a remontat si el, dar slab, dar cel care e in anul 2 a facut o mare de flori in valul 2
 

elianna

Well-Known Member
Ma gandeam si eu la asta uitandu-ma la surpriza care mi-a facut-o Blaze. Anul trecut a facut doua buchetele, anul asta a fost o mare de flori iar acum mi-a facut surpriza ca a mai facut doua floricele. Cred ca anul viitor va remonta mult mai bine.
 

Roxana Peled

Active Member
Eu daca as avea un suport ca al tau as pune un Palais Royal, un Rosarium Utersen si poate si un Eden 85 (nu stiu cat e de frig iarna la tine) sau un Gloire de Dijon pe care Claude il recomanda cu mare caldura :D

PS. Pe HMF zice asa la Rosarium Utersen - "Spring or summer flush with scattered later bloom" - adica un val puternic in primavara sau vara si flori sporadice mai tarziu - ceea ce tot remontat se cheama ca este :D .
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Roxana Peled a spus:
si flori sporadice mai tarziu - ceea ce tot remontat se cheama ca este :D .
Poate mai are cineva si ne spune cum s-a comportat, ca la mine chiar n-au fost flori sporadice ci un val 2 foarte abundent, chiar mai puternic decat primul pentru ca intre timp a dat si lastari noi care si aia au facut flori

Cu ce am dubii e conducerea lui pe un suport ingust, la mine amandoi fac lastari foarte grosi si rigizi, nici o sansa sa-i serpuiesc undeva, toti lastarii sunt orientati aproape la orizontala, e ca o caracatita tepoasa si incapatanata :rofl:
 

Roxana Peled

Active Member
Mmmda Claude :) , de aceea nu o sa mi-l pun eu pe casa :( dar lacrimioara are un suport perfect pentru el, e si inalt si lat, poate sa-si faca de cap in toate directiile ...
Am mentionat ca sunt invidioasa? :) :rofl:

Am citit o multime de review-uri, in toate spuneau gradinarii ca remonteaza foarte bine, asa cum spui si tu clau :D
 

lacrimioara

Member
Va multumesc pentru sfat fetelor.
Roxana daca vrei facem schimb tu imi dai trandafirii tai iar eu iti dau suportul si vorbesc cu tata sa-ti mai faca 2 :giggle:
Claude te rog sa-mi spui la ce inaltime a ajuns la tine Rosarium ?
 

Roxana Peled

Active Member
lacrimioara a spus:
Roxana daca vrei facem schimb tu imi dai trandafirii tai iar eu iti dau suportul si vorbesc cu tata sa-ti mai faca 2 :giggle:
Dar imi dai si gradina? :) Ca de suport ma descurc si eu, unde sa pun asemenea caracatita n-am :pumni:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
lacrimioara a spus:
Claude te rog sa-mi spui la ce inaltime a ajuns la tine Rosarium ?
Cel in anul 2 are lastari cam de 1,3-1,5 m, dar nu se poate vorbi la inaltime, poate doar de lungime, ca sunt toti cracanati in laterale, aproape la orizontala :rofl: Unii trandafiri nu reusesc sa-i aplec in jos, asta nu reusesc sa-l ridic in sus :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
O sa fac maine o poza, am fost lenesa si nu i-am pozat a doua inflorire, si nici acum nu stiu ce veti pricepe ca are o gramada de lastari, chiar azi m-am pus pe burta sa vad ce si cum as putea sa mai raresc din ei dar cred ca e o operatiune de lasat pentru la primavara, cand va fi fara frunze si se va vedea bine ce poate fi inlaturat. :roll:
 

lacrimioara

Member
Pe latime poate ar fi bine sa creasca dar totusi as vrea sa creasca si pe inaltime :(

De rambleri care remonteaza ce parere aveti ? Bobbie James cu Perennial Blue ar fi prea tipator ? Sau 2 trandafiri Rosarium cu un rambler ? sau ... sau .. un Veilchenblau si gata :eek:f:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus