Discutii despre gazon

sicora fabian

Active Member
AP

Din ce am inteles eu, aerarea se face la adancime, deci verticutare.
Scarificarea gazonului nu este aceeasi cu lucrarae de scarificare de la cultura mare.
 

atr

New Member
The Gardener a spus:
Daca tot am vorbit de aerat, sa va arat cateva poze facute in aceasta saptamana la un teren de fotbal:...

dupa cat timp si-a revenit gazonul la verde?
urmatoarea aerare cand o vei face?
 

nikki

New Member
salut ,am pus si eu gazon de umbra ieri (08-09-2009) ,inainte de asta am sapat locul am ierbicidat (asta inainte cu 1 saptamana) am maruntit terenul si dupa ce am am pus gazon am dat cu complex 16-16-16 ,vreau sa stiu daca acest gazon va iesi deoarece acest teren este umbrit de un bloc ,am inteles ca va iesi foarte frumos la inceput dar in viitor va fi foarte firav si geva de genul asta practic este lumina si umezeala in acel loc dar nu prea ajung razele soarelor ,gazonul este vilmorin ptr umbra a costat 40 de ron o cutie de 1kg ,cu ce pot sa-l mai ajut dupa ce va rasari ,am inteles ca ar trebui dat cu fer-plat sau plant fer ceva de genul acesta ?crede-ti ca o sa se mentina acel gazon acolo. si daca este bine si perioada in care l-am pus? am inteles de aici ca ar trbuie udat in asa fel incat sa nu se usuce pamaintul la suprafata. daca ave-ti ceva sfaturi va rog saimi zice-ti. ce pot sa va mai zic este ca in acel loc liliacul (pom) creste foarte bine mai sunt ceva arbori care fac un fel de pastai lungii si astia se prezinta foarte bine si bineinteles gardul acela viu (mancarici cum se spune in popor). de udat nu sunt probleme am posibilitate de nal uda in fiecare zi treaba este cu lumina soarelui.si inca ceva , am luat pomisori sunt cam de 1m din selgros liliac i-am plantat cam prin aprilie-mai sun uda-ti zilnic ,la inceput au fost fara frunze aveau acolo 3-4 frunze au facut o vegetatie foarte frumosa au un coroana cam de 20 cm in diametru ,dar asta la inceput apoi au stagnat cateva luni bune frunzele sau vestejit la unul dintre ei si au cazut ,dar de cateva zile cel care nu avea frunze qa facut o vegetatie foarte frumoasa l-a depasit pe celelalt iar acele este foarte vestejit si nu creste deloc.ce trebuie sa fac ?
 

The Gardener

New Member
Buna colegi si La Multi Ani!
E timpul, sa vorbim de gazon. Vine primavara, iar gazonul incepe sa se "miste".
Iata sfaturile mele de primavara:
- tundeti gazonul, daca e cazul (totusi sper, ca n-ati lasat gazonul inalt)
- urmeaza aerarea, scarificarea, verticutarea (cum vreti voi s-o numiti, numai sa scoateti "mortaciunile" din gazon)
- fertilizarea cu complexe speciale, cu continut ridicat de fosfor(iarna, se distruge aproximativ 50% din sistemul radicular)
- eliminati cu fungicide bolile care au aparut - sunt sigur, ca multi au in gazon mucegai de zapada(cereti sfatul unui specialist fito-sanitar)

Bineinteles, ca aceste lucrari se fac cand vremea ne permite, si nu una-doua dupa cateva zile cu soare...

Va doresc o zi buna in continuare tuturor!
 

iogamac

Member
gazonul meu nu-i nici mic nici mare, dar acum pot vedea unde nu a crescut....zonele umbrite. am cumparat gazon pentru terenuri umbrite si voi insamanta saptamana viitoare.
este prea devreme?...locuiesc la constanta
 

alfa

Active Member
Na belea! M-am pomenit sefa de proiect :rofl: Cica trebuie sa ma ocup cu amenajarea unui spatiu de vreo 2000 mp la servici, care se vor insamantati cu iarba.
Terenul are soare cam toata ziua, iar pamantul nu exceleaza. Nu se va intra pe el. Adica, nu se va juca fotbal intens acolo :rofl: :rofl: si nici caini nu avem.

Terenul a fost arat in toamna, iar acum se va discui. Apoi am vrea sa semanam.

Ce amestec de gazon imi recomandati?
 

nick1971

Active Member
si doar iarba puneti? ca daca vor amenajare si nu pe banii tai :) pe 2000 de mp te poti juca frumos :D
 

alfa

Active Member
Deocamdata doar iarba si cativa pomi fructiferi. Bugetul e de criza :)

Noroc ca zona din fata sediului a fost amenajata acum 5 ani. Acolo avem gard de thuia, pyracantha, ienuperi, brazi, mesteceni, salcii, trandafiri. :D
 

florrentina

Member
Si eu am probleme cu gazonul. A chelit pe alocuri. Am sapat, am udat si am pus seminte de gazon cumparate din Cora si nimic. :cry:
Vreau si eu un gazon frumos. Ce ma sfatuiti? Trebuie sa pun oare ingrasamant? Si de care?
 

Blitz

Active Member
"Sportivul" meu a crescut frumos, nu a chelit decat un pic, are el zonele lui problematice de cand este.

Am verticutat inainte de Pasti, dar spre surprinderea mea nu au fost multe buruieni. Atunci mi-am amintit ca in toamna am pus un fertilizant care se lauda pe ambalaj ca ar fi si "anti-buruiana"- si se pare ca asa este. Nu stiu exact cum il cheama, dar este luat din Praktiker sau Selgros- e si fertilizant si ierbicid, sunt niste granule albe. Si chiar a iesit frumos gazonul! Mult mai bine decat m-as fi asteptat.
 

florrentina

Member
Eu nu am buruieni, insa solul este parca sarac. Cam uscat.
Sa fie semintele de vina?
Altadata cand am luat de la Praktiker s-au prins.
 

Blitz

Active Member
Poate incerci sa-l imbunatatesti. Incearca sa afli ce tip de sol ai, ca sa-i dai ce-i trebuie.
 

Blitz

Active Member
Din cate stiu eu - dar zau ca nu sunt specialista- daca vrei sa stii exact tre sa iei probe de sol si sa le duci la un laborator. Dar asta mi se pare si complicat si probabil scump- informatii utile gasesti in capitolul soluri- chiar acum se posteaza acolo despre aflarea tipului de sol.
 
gazon

sunt pe cale sa-mi achizitionez ceva gazon,deoarece terenul e pregatit....si acum ma intereseaza: stie cineva unde se gaseste gazon din cel folosit la terenurile de calarie?acel ameste de gazon megarezistent ma intereseaza :) . va multumesc
 

Blitz

Active Member
Eu am pus acum doi ani "gazon sportiv", exact asa il chema... L-am luat din SELGROS., dar presupun ca gasesti si in PRAKTIKER, BAUMAXX sau altele similare. Nu stiu daca este extrem de rezistent, dar creste f.f.repede :rofl: :rofl: :rofl:
 

mama4you

Member
la noi creste iarba intr-o nebunie...trimmerul are nu stiu ce defectiune..si stai mamica in patru labe si smulge iarba.... :cry:
 
Sus