Discutii despre garduri vii

victoria222

Active Member
Intradevar e foarte frumoasa gradina voastra, Madalina! Felicitari si spor la gradinarit in continuare. Si eu am cumparat anul acesta cativa carpeni ca sa faca un perete sa-mi acopere zona cu lazile de compost. Ma bucur sa aud ca sunt vigurosi.
Falopia este o planta superba, pacat ca eu nu am loc pentru ea. Din cate stiu e destul de invaziva. Nu mai tin minte unde, parca spre Dunare, am vazut localitati intregi invadate de falopia inflorita, in sensul ca ocupasera multe spatii abandonate, garduri, sau margini de drum.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc fetelor, gradina noastra mai are mult pana sa ajunga ceea ce trebuie :oops: iar eu m-am prins cam tarziu ce ar trebui sa-i mai fac.
Dea, eu am avut campsis in gradina si nu a rezistat numai ca la mine, asa cum am mai zis, conditiile sunt foarte vitrege pentru ca suntem in plin camp :D , orasul e la 600 m de noi.

Victoria, uitandu-ma la gradina ta care e intr-adevar superba mi-au mai venit niste ide :D . Falopia e intr-adevar invaziva dar cred ca o poti domestici cu foarfeca. Are avantajul cresterii rapide, in schimb.
 

nick1971

Active Member
mie-mi place cum s-a dezvoltat gardul viu minune, e plantat in decembrie 2009 deja nu o sa-i mai fac nimic, il las sa creasca cat vrea ca s-a indesit suficient
 

Dea

Active Member
:eek: wow nick! Ce bine arata!! In doi ani a ajuns sa creasca atat de mult! Intr-adevar gard minune! :hipnotizat:
 

nick1971

Active Member
in conditiile in care l-am taiat de 3 ori pe an cam jumatate din cat crescuse de la ultima taiere :wink:
 

Dea

Active Member
Multumesc nick! Vad ca vor mai face livrari abia in toamna. :D Deja stiu unde ii va sta cel mai bine :wink:
 

lacrimioara

Member
nick imi poti da un sfat te rog ?
am plantat in primavara gardul viu minune si inca nu l-am tuns, a crescut aproximativ un metru inaltime si nu stiu cand ar trebui frezat :(
 

nick1971

Active Member
"Primăvara trebuie tunsă la cca. 10-15 cm înălţime de la sol, pentru a asigura ramificarea.
Udată în mod adecvat, planta începe să crească foarte rapid . În cursul verii, mlădiţele lungi trebuie tunse cel puţin o dată până la jumătate, în cursul toamnei se repetă procedura/ operaţia cel puţin o dată, astfel încât cu ocazia ultimei tunderi de la sfârşitul toamnei , planta să fie tunsă peste tot în mod uniform.
În primul an, nu este indicat să lăsăm planta să atingă o înălţime mai mare de 1-1,2 m , ci trebuie mai degrabă să ne concentrăm asupra densităţii ei.
În primăvara celui de-al doilea an, să lăsăm această plantă să crească chiar până la 2 metri , şi deoarece acest lucru se va produce foarte repede, la sfârşitul primăverii poate fi deja modelată în forme frumoase. "

asta scrie pe site-ul lor la ingrijire
eu nu i-as mai face nimic anul asta, oricum nu va mai creste, si in primavara, inainte de a intra in vegetatie sa-l tai cam la jumatate din cat a crescut anul asta

eu in 2010 l-am tuns prima data in iunie, apoi in septembrie. in 2011 l-am tuns in februarie-martie, adica inainte sa intre in vegetatie, apoi in iunie, iar anul asta nu l-am mai tuns
 

elmo

Member
am si eu un asemenea gard. Isi va reveni cu siguranta, nu este pretentios deloc, si cand va incepe sa creasca.....o sa te rogi sa se opreasca. Se face frumos. La inceput si mie mi-a fost frica de cateva fire mai firave, ca se va usca, dar nu a fost asa. O sa fie bine
 
Sus