Discutii despre garduri vii

adrianam

Well-Known Member
Nu mi se pare ca au crescut prea mult in 4 ani. Cred ca au crestere inceata si s-ar putea ca inaltimea maxima sa fie in jur de 2 metri.
 

Ariana

Member
Leylandii se tunde primavara sau in lunile de vara.
  • In cazul plantelor tinere, care nu au ajuns la inaltimea dorita (sa o pastrati definitiv), se tunde 1/3 din crengile laterale pentru a stimula indesirea plantei. Varful se tunde doar daca a ajuns la inaltimea dorita.
  • Daca planta este deja inalta se taie mai intai varful, pentru a stabili inaltimea gardului, dupa care se tund parile lateale. La baza, cregile se lasa mai lungi, iar spre varful gardului mai scurte in forma de piramida.
  • In prima faza gardul nu va avea un aspect foarte placut pentru ca se vor vedea cioturile crengilor tunse, dar intr-o perioada scurta, gardul va capata un aspect proaspat, verde crud. Din acest motiv este preferata tunderea in perioada de vegetatie.
Mentionez ca, despre subiect, citesc de ceva timp dar nu va scriu din experienta. Totusi sper ca raspunsul meu sa va fie de ajutor.

Mult succes si poate ne trimiteti niste poze, INAINTE si DUPA tundere!
 

Didi Adeline

New Member
Buna!
Apropo de Leyland sau Leylandii..intr-adevar cred foooarte repede! 1-1.5m pe an si sunt mereu verzi, rezistenti indifirent de vreme. Mi-am plantat la gradina acesti copacei si sunt foarte multumit pt ca nu stiu cand au crescut asa repede. Eu nu i-am transformat in gard viu ci i-am lasat sa creasca in voia lor fara sa ii tund. Pun si o poza atasat. Vezi atașament 6576
Supeeeeerb arată leylandii!!! Eu sunt membru nou pe forum și abia acum am văzut poza asta. Și eu am împrejmuit grădina cu leylandii, încă sunt destul de mici, dar eu i-am tot ciupit și îi formez gard viu...mi-ar fi plăcut mult să îi las așa ca tine, dar terenul meu e foarte îngust și nu ar fi mers modelul. Oricum, superb arată acolo la tine!!! Le-ai făcut ceva în mod special, gen îngrășământ de conifere sau alte trucuri? Mersi! Am atașat 2 poze: în cea cu ghiveciul de lemn, leylandii sunt în linie, pe stânga (am si 3 buc mai mari pe dreapta)-nu e foarte inspirată poza asta :p, iar în poza 2 sunt pe dreapta, în linie.
 

Atașamente

Sus