Discutii bonsai.

tzep

Well-Known Member
Moderator
:eek: Prietenul tzep, este de fapt o tzepoasa! :rofl: :nu-i nimic: Ca nespecialista sunt incantata de felul in care arata Crassulele si ceilalti copacei! Felicitari!
 

vali

Active Member
Moderator
Foarte frumos aranjat "coltul bonsailor" in balcon :marfa: :clap:
Daca e sa ma iau dupa vase, inteleg ca esti client MrBricolage :p
Si-mi plac si felinarele de piatra :D .
Frumos!

PS: Cum se inteleg pinii cu balconul inchis? Toate incercarile mele au avut un sfarsit lamentabil. Dupa 2, maxim 3 ani, eram obligat sa-i "eliberez". Incet-incet, au ajuns toti (toti care au rezistat transferului) in gradina la tara.
 

bandi87

Member
frumos frumos :)

anul asta (care vine) va trebui sa construiesc si eu ceva pe balcon...devine cam "incarcat"...
 

vali

Active Member
Moderator
Sa stii ca si pe mine m-a surprins in mod placut acel magazin si nu o data.
Cu pinii :) , inteleg din cele spuse ca treci exact prin ce-am trecut si eu. Asa este, balconul "netermopanizat" :) e mai bun; si eu am intarziat cat am putut schimbarea.

Nu rad de felinare... chiar imi plac :D .

Spor!
 

vali

Active Member
Moderator
Cu pseudoiernile din ultimii ani, nici nu-i de mirare.
Insa oricat de frumosi sunt mugurii, oricat de placut e sentimentul incercat cand vezi ca se deschid, in realitate inseamna griji in plus, cand asta se intampla in mijlocul lui ianuarie.

Dar tot frumosi raman :)
 

stefanm

Member
Vali, ala din poza postata de tine mi se pare ca seamana mai degraba cu un grasut cu burta la soare decat cu un vonic :giggle:
 

vali

Active Member
Moderator
Cel de-al doilea smochin e chiar interesant. Cu un inceput mult mai promitator :D .
Imi place ilexul (ce i-as mai trage de ramuri in jos :salivat: ), ienuparul (desi i-as sparge vasul :rofl: ; acelasi lucru am simtit si cand le-am vazut in Bricolage :) ), iar maslinul se vede ca a facut deja ceva pasi buni (intr-o directie la fel de buna) :D

Bravos dom'le, felicitari!
 

sicora fabian

Active Member
Primul este ilex? As fi bagat mana in foc ca-i buxus! Desi, la cat de grosut este la baza, trebuia sa aiba deja scoarta un pic ridata.
Iar la ienupar, ar trebui plantat invers, sa aiba un pic din "miscarea" lui Stefan! :rofl:
 

stefanm

Member
Da, imi place cum arata stangu'. Are trunchi misto. Ai putea sa-i faci o poza si de sus ca sunt curios cum sunt distribuite ramurile.

Spor!
 

vali

Active Member
Moderator
Hoinar, n-am nicio problema cu ienuparul si pozitia in care e plantat. Imi place! :D
Stiu ca la MrBricolage au si vase decente, dar cand am vazut imitatiile astea de "semiluna"... :x chiar mi-a venit sa le sparg :rofl: . Nu-mi plac si pace! Asta nu inseamna ca altii nu le pot folosi :oops: .

Pinii imi plac, dar doar in prima poza. Aici cred ca te-ai cam grabit. Sunt cumva Pinus parviflora (pin alb japonez) din acelasi magazin? Pozele sunt cam mici si chiar nu-mi dau seama... Cel din dreapta seamana cu un Mugo, dar... :nu stiu:

Sper ca tunderea ai facut-o asta-toamna. Pinii nu se tund (absolut deloc) primavara. De fapt, majoritatea lucrarilor la pini se fac de la sfarsitul verii, pana la sfarsitul iernii. Cu exceptia reducerii lumanarilor care se face in aprilie-mai si tunderea cresterii din anul in curs, vara. Restul, vine asa: eliminarea acelor vechi, august-septembrie; tundere de ramuri, octombrie-noiembrie; legare cu sarma, iarna.

Problema mare la pini este ca nu apar muguri pe lemn vechi, adica in zonele din spatele frunzisului. Prin felul in care i-ai tuns tu, te-ai indepartat foarte mult cu acele de trunchi. Acele spatii goale din a doua imagine, este foarte posibil ca goale sa ramana.

Sper sa ma insel :D.

PS: Eu n-am avut experiente prea placute cu pinii, in balcon. Am fost nevoit sa-i tot duc la tara, in gradina. Acum mi-am adus unul inapoi, dar cred c-a simtit :astept:
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Sper sa nu fi gresit prea tare...Nu prea am gandit-o in viitor... Sa vedem in timp ce-o sa iasa...
Sper si eu ca pinii sa aiba forta sa inmugureasca si sa ramifice, macar de la nivelul ultimelor ace ramase pe ramuri.
Din pacate, ajungem inevitabil si la momente de-astea... Paradoxul e ca, desi dureroase, lectiile de genul acesta raman cel mai bine intiparite in minte. Si, crede-ma, stiu ce spun! :)

Ma bucur sa aud de existenta acelui venerabil domn :D . Am spus-o intotdeauna (de fapt, era mai mult o speranta): e imposibil sa nu existe oameni care nu sunt interesati sa fie cunoscuti, dar care se ocupa la modul serios de bonsai si de la care avem ce invata, daca-i descoperim.
Mi-ai dat o veste buna :D !
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Sunt convins ca te-ar fascina! Un om de o modestie iesita din comun si cu o experienta de viata uriasa, extraordinara.
Pai, nu vad cum sa nu fii fascinat de asa ceva :D
 

vali

Active Member
Moderator
hoinar a spus:
Vine primavara...Totusi :D
Sa te auda Dumnezeu! :rofl:
Frumosi mugurasii :)
bandi87 a spus:
la voi iar e primavara si la noi iarna!!! pffff :x aveti voi pile!
Mai Bandi, nu te lasa pacalit... Hoinar a inchis primavara in balconul lui si acum nu mai vrea sa-i dea drumul :) . De-aia o tinem numai in coduri galbene, de-a dat icterul peste mine ... :rofl:
 

bandi87

Member
vali a spus:
Mai Bandi, nu te lasa pacalit... Hoinar a inchis primavara in balconul lui si acum nu mai vrea sa-i dea drumul :) . De-aia o tinem numai in coduri galbene, de-a dat icterul peste mine ... :rofl:
lasa ca anul trecut tu erai hotul :rofl: ne aratai poze cu copaci inverziti iar la noi nu puteai sa iesi din casa de la zapada :aoleu:
 
Sus