Diffenbachia

Roxana

Active Member
Felicitari! Sa te bucuri de floare!
Si micutelor mele le merge bine, dar nu dau semne ca ar vrea sa infloreasca....nici nu vreau pentru ca am inteles ca strica aspectul varfului.
 

Roxana

Active Member
da, sunt flori. Felicitari.
A mea nu a facut niciodata flori, cu toate ca ii merge bine. Dar intr-un fel nici nu vreau pentru ca am inteles ca daca o las sa infloreasca ii stric varful si trebuie taiat. Acum iar a crescut mult si e golasa la baza. Am taiat-o ieri si am pus-o la inradacinat, iar bucatile de tulpina le-am taiat si le-am pus in pamant. Sa vedem ce o sa iasa si de data asta. :D
 

ludmila

Member
este a doua oara cand cumpar o diffenbachia, si se pare ca nici de data aceasta nu am noroc cu ea, cd o vad cat este de frumoasa, mor de dragul ei , dar la mine nu vrea sa supravietuiasca cu nici un fel.acum cd am cumparat-o avea f multi puiuti, si am despartit-o , dupa ce am puso singura in ghiveci, face niste frunze mici si rasucite de te uiti la ea cu lupa. o sa o tai in mai multe bucati, sa incerc sa o inmultesc poate am mai mult noroc.
 

Roxana

Active Member
sa stii ca si eu am aceeasi problema cu una din Dieffenbachiile mele si nu stiu din ce cauza face frunzele mici si rasucite ca celelalte arata foarte bine. Probabil este din cauza solului...
 

ludmila

Member
acum am taiat din ea, si deja a inceput sa se usuce. as vrea sa intreb si eu pentru cine stie, cumnata mea are o floare inalta foarte frumoasa, care este plina de sus pana jos de frunze, insa am vazut exemplare inalte care au doua trei frunze in varf, si atat, din ce cauza se degarniseste in halul ala de frunze?
 

Camik

Active Member
Difenbachia este planta care alunga energiile negative .Nu e pretentioasa sau pt. mine ,nu e.
Cred ca la tine ,pamantul este de vina.Eu le fertilizez cu ingrasamant de la orhidee cam o data pe saptamana si se pare ca le place.
Am taiat varful uneia prin octombrie si acum are altul la loc plus doi pui de la baza.
Chiar daca ii cad frunzele de jos ,se indeseste deasupra si seamana cu un copacel cu coroana bogata.
Eu am primit un varf care s-a ramificat pt. ca l-am rupt din greseala si au pornit 5 plante de jos.Eu nu le-am taiat ,au crescut toate din acelasi loc si chiar si fara frunze in partea de jos ,arata f. bine.
Am observat ca ii place caldura.
 

ludmila

Member
cred ca o sa renunt de tot la aceasta planta chiar daca imi place foarte mult.cred ca aveti dreptate in legatura cu solul. planta mea este pusa intr-un ghiveci care are un pamant de nici apa nu trece prin el, si mai mult ca sigur si asta este unul din motive. dar oricum ar fi mi-se pare o floare pretentioasa.
 

Roxana

Active Member
incearca sa-i schimbi pamantul cu unul de florarie, care este mai bine drenat si permite si aerisirea radacinilor plantei. Eu am tot taiat din ea pentru ca, la fel ca si tine, se degarnisea de frunzele bazale si nu-mi placea cu arata. Varfurile taiate le-am pus la inradacinat si aproape toate au avut succes si acum am vreo 5 plantute de Dieffen.
Daca o tai, din tulpina principala vor iesi mai multe plantute si vor avea un aspect frumos. Incearca sa o tai si tu, de la 2-3 moduri de la baza pamantului, iar tulpina ramasa fara frunze o tai si pe ea in bucati de aprox 5-6 cm si le pui la inradacinat, pe orizontala, pe jumatate ingropate in pamant. Sigur vei avea reusita cu macar jumatate. Daca ghiveciul este mare, poti pune acele bucati chiar in ghiveciul cu planta-mama. Astfel vei obtine o "tufa" bogata.
 

angelodacian

New Member
am si eu o Dieffenbachia de cativa ani si acum este destul de inalta, aproximativ 1.5m dar este un lucru care imi displace foarte mult la ea, adica cu cat creste mai mult in inaltime frunzele de la baza se tot usca si deja a ajuns ca de la nivelul pamantului in sus aproape 60 cm sa nu aiba frunze. Problema este ca ea tot creste in inaltime si frunzele de la baza cu timpul se usca. Ce pot sa fac cu ea sa nu mai creasca in inaltime foarte mult si daca se poate sa ii creasca frunze si mai jos unde este libera tulpina? Chiar sus in varf are vreo 5 frunze si incep sa fie cam inghesuite pentru ca iese o frunza, nici nu apuca sa se deschida de jumatate si deja apare alta frunza si tot asa.
 

geodezia

Well-Known Member
terbuie sa o tai cam de la juma de m ca sa se regenereze si iti vor aparea multi lastari
tulpina taiata o divizezi in mai multe bucati de 25 cm le pui in apa si vei avea plante noi altceva nu ai ce sa ii faci
 

angelodacian

New Member
geodezia a spus:
terbuie sa o tai cam de la juma de m ca sa se regenereze si iti vor aparea multi lastari
tulpina taiata o divizezi in mai multe bucati de 25 cm le pui in apa si vei avea plante noi altceva nu ai ce sa ii faci
cum adica de la juma de metru? de la nivelul pamantului in sus cam pe la 50 de cm sa o tau? daca fac asta ramane doar tulpina fara frunze. in acest fel nu va muri?
 

Roxana Peled

Active Member
Nu va muri! :D
Ii dau lastari noi din mugurasii de pe tulpina. De asemenea din butasii rezultati in urma taierii in bucati a tulpinii indepartate vei obtine multi puiuti frumosi.
Din pacate planta asta trebuie taiata din cand in cand altfel se lungeste fara sens.
 

angelodacian

New Member
Roxana Peled a spus:
De asemenea din butasii rezultati in urma taierii in bucati a tulpinii indepartate vei obtine multi puiuti frumosi.
partea care urmeaza sa fie taiata si apoi folosita ca butasi este plina de frunze. Banuiesc ca trebuie taiate toate frunzele si sa las doar tulpina care sa aiba o lungime cam de 20-25cm ????
iar tulpina cu varful plantei, ii tau si acesteia frunzele din varf?
merci pentru raspunsuri
 

Lorraine

New Member
Buna,

Eu am crescut cu Diffenbachia in casa, floare asta o am de la bunica mea si as vrea sa o am cat mai multi ani de acum incolo.. Din anumite motive, in ultimii ani eu nu am fost acasa asa ca nu am vazut ce s-a intamplat cu floarea asta. E inalta pana in tavan, are ghiveciul spart si nu arata prea bine. De ani de zile nu s-a mai ocupat nimeni de ea, ma refer sa ii schimbe pamantul sau ghiveciul.

Am sa incerc sa ii fac poze sa vedeti cum arata. Ideea e ca suntem in plina iarna si ma intreb daca i-ar face bine sa o mut in alt ghiveci, sa ii pun alt pamant si sa o tai. De asemenea as vrea sa ii schimb locul. Toata viata a stat la geam, in dormitor. Acum se afla in supragerie, un ghiveci este langa usa iar celalalt langa geam.

Cum sa o tai nu stiu, am citit ce ati scris voi aici, dar mi-e teama sa nu gresesc. Daca vreti sa imi explicati exact procedura cu procedura, v-as fi recunoscatoare. :)

Va multumesc si un an cat mai bun!
 
Sus