Desprins din Plante pentru umbra

cornelia

Fondator
Membru staff
Adevarul e ca si eu am avut rezerve in privinta lui pentru ca stiam ca se planteaza pana si in rocarii. Deci la soare. Dar ce ne facem? Nu credem specialistul?
 

calin123

Member
Phlox paniculata dupa parerea mea nu se poate zice ca este o planta iubitoare de umbra , doar supravietuieste la umbra
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Specialistul nu trebuie crezut pe cuvint in nici un caz....;-) Mai ales daca traducerile se fac cu adaptare. Stiti cum e, experientza personala bate orice sfat.
Plus ca exista nenumarate feluri de umbra, asa ca unele plante se descurca la umbra, altele o duc bine si altele supravietuiesc la umbra. Trebuie specificat pt fiecare planta care e manifestarea.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Se pare ca lacramioarele se descurca si ele la umbra. Exista citea feluri de lacramioare printre care si roz, duble sau cu frunze vargate. Convallaria majalis var rosea este cea cu floricele roz .
 

sahin2004

New Member
phlox

In privinta plantelor de phlox... sunt plante care tolereaza atat umbra cat si soarele. Solul trebuie sa fie lutos, afanat, bogat in substante nutritive, cu suficienta umiditate, dar fara ca apa sa stagneze.

Depinde de zona in care sunt cultivate, in zonele de deal si de munte unde umiditatea atmosferica este mai mare, gasesc conditii prielnice de crestere. In aceste conditii phloxul (brumarelele) cresc si infloresc f bine la umbra.

Iar in ceea ce priveste parerea specialistului, d-na Selaru este profesor univeristar recunoscut si cu multa experienta in domeniu. Dansa probabil s-a referit la zona Bucuresti, unde aerul foarte cald si uscat nu permite dezvoltarea plantelor la soare.
 

lili

Member
Exista Violeta!!!!.... le-am vazut in gradina unor prieteni :marfa:
Sunt tare gingase...o nuanta de roz perlat ... doar ca parfumul lor este un pic mai discret :D Daca nu ma insel .....2 varietati, mai putin comune , de lacramioare au si cei din Arad (Eutopia .... am vrut sa spun :?: ).
 

Leanna

Member
:D aquilegia suporta si soarele,nu e neaparat sa fie plantata la umbra,o spun din experienta proprie :)
 
Sus