Despre crengutele de brad

Iacobescu

New Member
Am şi eu o întrebare pentru cei care au făcut coroniţe de brad, sau care au o florărie.
În fiecare din coroniţele de Crăciun cumpărate anul ăsta era prinsă şi câte o crenguţă argintie, cu un miros de brad atât de puternic încât umplea toată încăperea (în rest, coroniţele erau verzi şi fără parfum). M-aş fi gândit că e din altă specie, dar acelaşi lucru l-am observat şi la crengile mari de brad, aveau vârfurile argintii.
Este vorba de vreun lac special, sau e o chestie naturală?
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Ai dreptate cu cate o crenguta de brad argintiu in coronite.
Eu anul acesta pentru ca era numai 1/4 cu tenta argintie, am pulverizat pe restul, de la distanta mai mare, cu un spray argintiu din cel cu multiple intrebuintari si apoi din loc in loc cu unul cu zapada. Repet de la distanta ca sa fie numai o idee pulverizat sa nu se vada urat.
Coronita mea din "brad argintiu" a fost foarte admirata de musafiri! :rofl:
La anul daca vrei sa te convingi ca bradul e natural si nu vopsit, freaca intre degete cateva ace si daca nu iese argintiul e ok si miroase frumos. :idea:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Cred ca ai dreptate! :rofl: :oops:
Nu am fost atenta ca am vrut sa-l imit pe Napoleon, dar a fost unic! :wink: :)
S-ar putea sa existe si sprayuri cu miros de brad, ca la ce-i pe piata nu ma mira. Esenta din cea de se pune la lampile de aromaterapie se gaseste.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
anul asta am luat si eu brad , dar desi am o frumsete de "artificial"nu l-am folosit ca sa iau un "natural" si nu am simtit mirosul ala , acum poate in coronita au dat cu spray din esenta de brad , cine stie , dar ....daca asa e specia , cea argintie mai parfumata :rofl:

D-na Napoleon ...cu respect! :oops:
 

kerkyra

Well-Known Member
Sunt putin pe langa subiect, dar este legat de ce a zis Danero. Eu iau brad natural anual, dar anul acesta e prima data de mult timp cand bradul meu miroase. Chiar si coronitele cumparate si puse prin dormitor, hol se simt. Am fost plecata cam 10 zile de acasa si cand am venit ieri ne-a surprins mirosul de brad din casa. In plus, se lasase, dar nu cad acele.
 

Iacobescu

New Member
M-am uitat la ele, s-au îngălbenit şi nu se ia nimic pe degete. Cred că m-am exprimat greşit când am zis argintiu, erau doar de culoare mai deschisă decât restul. Cert e c-au fost prelucrate cumva, că prea era puternic mirosul.
Am de mutat ericaceaea primită de Crăciun (încă nu ştiu ce specie e) şi vreau să folosesc acele în loc de turbă.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Poti folosi cu succes , acele de brad fiind excelente la acidizarea turbei

mergi cu incredere in a le folosi , doar sa nu pui prea multe. :wink:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Iacobescu a spus:
Cert e c-au fost prelucrate cumva, că prea era puternic mirosul.
Fiecare cu opinia lui.Decit ace "prelucrate" mai bine pamint acid.Daca moare planta de ce sa te mai invinuiesti :mrgreen: ???
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
cu ce acidifiezi solul natural ? :eek: in afara de "solutii" de market la pungulita :eek:

Florpedia a spus:
.......Se mai pot raspandi ace de pin in jurul arbustului, la o mica distanta de piciorul acestuia: dincolo de protectia impotriva frigului, favorizeaza acidifierea solului.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Danero sa mor io si mama Omida daca mai vreau sa intru in discutii contradictorii cu tine dar fii si tu FOARTE atent la ce anume am specificat,ce anume am copiat si nu mai sari in sus ca de acele de brad stiam si eu si probabil multi,multi altii dar alea erau....ace parfumate :mrgreen: de care isi facea probleme Dl/Dna Iacobescu .
Cit vreau eu sa fac slalom printre postarile tale tot ma faci sa ma mai "izbesc" de cite ceva...
Hai ca ne-am lamurit..... :D
 

Iacobescu

New Member
Sper să fie doar ulei volatil, cum a spus tzep, şi să se ducă până-n martie. Oricum n-am de ales, munţii sunt departe şi pământul de acidofile e aşa cum e.
Mulţumesc pentru sfat, danero2004. Hotărâsem să le combin jumi-juma, dar o să fiu mai rezervat.
Mulţumiri tuturor.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Intreb pur si simplu pe Dl/Dna Iacobescu si specific fara nici o alta conotatie de ce zici ca pamintul de acidofile "e asa cum e"....Ma intereseaza fiindca eu il folosesc la cameliile mele (nu chiar putine) si pina acum (deci de citiva ani) nu am patit nimic semnificativ si se dezvolta bine.Daca stii ceva in plus te rog frumos sa ne zici si noua.
Desi discutiile astea ar trebui mutate de aici.... :D
 

sicora fabian

Active Member
Cetina proaspata miroase foarte frumos si puternic. Dupa o saptamana deja nu se mai simte mirosul.
Sunt cateva specii de brad care se comercializeaza ca pomi de craciun, Abies normaniana avand cele mai argintii ace. La exemplarele mai batrane, spre varf, au si brazii nostri comuni - Abies alba - acele dispuse ca o perie si mai argintii, probabil a avut si ceva cetina mai deosebita si a pus pe ici pe colo . . .
De ani buni folosesc acele de brad pentru acidifierea solului, amestecate doar cu mranita cam juma-juma, dar il folosesc abea dupa trei-patru ani cand incep sa se descompuna, altfel nu prea au afect de "acidifiere" . . .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Adica tu zici Fabiane ca acele puse in pamintul din jurul plantelor acidofile (hortensiile de ex) sau in compozitia pamintului de la radacinile lor nu are efectul scontat decit dupa atit de mult timp?
 
Sus