1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Denumiri si culturi

Discuție în 'Orhidee' creată de sarselia, 15 Feb 2011.

 1. sarselia

  sarselia Active Member Moderator

  Localizare:
  Arad
  De multe ori in cautarile mele pe internet m-am lovit de diferite denumiri pentru aceiasi orhidee.As vrea sa dezbatem putin in acest topic diferentele sau asemanarile dintre acestea.
  Ca de exemplu care are fi diferenta intre Doritaenopsis si Phalaenopsis?Unii cultivatori detin ambele specii si desi plantele arata la fel le au sub denumiri diferite.Din ce am gasit Doritaenopsis este un hibrid intergenetic intre Doritis si Phalaenopsis.Altii sunt de parare ca specia Doritis a fost cumva speciei Phalaenopsis.
  Din ce am mai cercetat si eu se pare ca exista mici diferente intre cele doua.Phalaenopsis infloreste de regula toamna-iarna pe cand Doritis infloreste primavara-vara.Aceasta poate ajunge la dimensiuni mult mai mari decat o orhidee Phalaenopsis.Prima pare a semana cu o tulpina de porumb avand diferentele intre frunze mult mai mari decat Phalaenopsis.

  sursa:
  www.webshots.com
  Doriaenopsis

  [​IMG]

  Phalaenopsis

  [​IMG]
  O alta diferenta destul de mica ar fi intre Phragmipedium si Paphilopedium...
  Dar va urma...
   
 2. sarselia

  sarselia Active Member Moderator

  Localizare:
  Arad
  Paphilopedium se g?sesc în America de Sud si si formeaza un grup mult mai larg de plante cu flori in culori si forme diferite in comparatie cu Phragmipedium.
  Cei din urma insa iubesc umiditatea si isi dezvolta radacinile mult mai repede decat fratii lor Paphilopedium.Sunt insa mai sensibili la depunerile de saruri si nu tolereaza deloc aerul uscat.Semintele speciei Phragmipedium se maturizeaza mai repede si germineaza mai usor.
  Florile Paphilopedium-ului sunt extrem de rezistente si pot tine si pana la 3 luni( acest lucru insa difera de conditiile care ii sunt oferite dar si de la un hibrid la altul).
  Phragmipedium au florile cu o durata de viata mai scurta insa pot inflori incontinuu-de regula hibrizii Longifolium.In schimb la Paphilopedium doar hibrizii Cochlosepalum pot avea o inflorire continua.In acelasi timp exista si o diferenta in aspectul florilor.La Phragmipedium florile au sepalele lungi spre deosebire de Paphpilopedium.


  sursa pozelor www.webshots.com

  Phragmipedium caudatum

  [​IMG]


  Phragmipedium grande


  [​IMG]  Phragmipedium longifolium


  [​IMG]
  Paph Illowa

  [​IMG]

  Paph Mem Neva Hall


  [​IMG]
   

Distribuie pagina asta