Denumire planta - care e numele ei ?

vlad_vsv

New Member
buna , as dori sa stiu care e numele acestei plante , am o poza , sper sa fie de ajutor ! astept raspunsuri , multumesc !

 

cornelia

Fondator
Membru staff
Vlad ai detalii in sectiunea Album - cum se face un album si cum se apeleaza pozele in forum.
 

AnDu

Active Member
Adica seamănă dar nu e sigur. Pentru ca ii place pământul uscat mai mereu. O ud cand îmi amintesc :rofl: pentru asta i.am pus anul asta un ghiveci de ceramică ca sa aibă puțină umiditate
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Suculentele iubesc umiditatea in atmosfera nu in substrat. Le place un substrat aerat si ffff bine drenat. Din ce am mai citit si am discutat cu alti iubitori de C&S, nu doresc ghivece din ceramica tocmai pentru ca pastreaza timp indelungat umiditatea. Intre udari vor sa se usuce bine substratul.
Plantele din ghivece nu pot sa fie ca cele din natura. Am zis ca planta nu e intr-o forma buna pentru ca e destul de golasa si putin etiolata. Daca poti mut-o undeva afara, sa o bata un pic soarele dar fara s-o arda.
Acum fiecare-si cunoaste un pic plantele si procedeaza cum crede, nu suntem specialisti ca sa spunem exact ce si cum .... deci totul e din proprie experienta si cercetare.
 

AnDu

Active Member
Mersi oricum @tzep s.a obisnuit cu soarele...adica are locul ei unde sta la soare pentru câteva ore. Si rozeta de frunze e atât de rară caci iarna stau toate florile într.un uscator de bloc închis si orientat spre N. Si toate florile sunt într-o forma proasta iarna....astea.s conditiile. Le pregătesc pentru vremuri grele :rofl: . Nu stiu ce au....la mine in casa nu rezista nici o floare de cand au pus parintii geamuri de termopan si + ca lumina e slabă ca e apartamentul orientat tot la N...
 

AnDu

Active Member
Dar am venit cu ceva nou. O alta nelămurire. :D Mi.a dat aceasta planta o vecină la tara din motiv ca unde era pusa nu ii mergea bine....si la mine s.a facut o frumusete :h: a zis cand mi.a dat.o ca din cotoarele ei se face dulceață.....si nu am gasit nici o informatie care sa mă duca cu gândul la numele plantei... Care are idee si a m.ai auzit de asa ceva.....multu eac de ajutor!
 

Atașamente

tzep

Well-Known Member
Moderator
Cred ca e rubarba, Revent. Se face compot, prajituri si chiar dulceata, are dreptate vecina. Cauta dupa denumire si ai sa gasestii multe informatii.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu-mi dau seama din foto cum are frunzele, adica cat sunt de carnoase, dar cauta Aloe cv. black gem si vezi daca seamana cu a ta. Cand mai culegi de pe ici colo da mai multe informatii sau daca poti sa intrebi, nu denumirea, dar unele detalii ceva, ceva. :gandit:
 
Sus