Dendrobium

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

miki70

Active Member
Buna seara, intru pt prima data aici. Am luat un dedrombium de la soacra mea care nu e intr-o stare f buna, va rog spuneti-mi ce tb sa fac sa o salvez. Nu am mai avut dedrombium pana acum si nu stiu cum se ingrijeste.
Soacra mea ii lasa apa in farfuriuta :( iar frunzele au niste pete maron. Eu cred ca poate fi salvata deaorece se vad cateva radacinute verzi care ies din pamant.
Multumesc anticipat pt raspunsuri :rose:


 

sarselia

Active Member
Moderator
Mikisor din cate vad e un Dendrobium tip Phalaenopsis.
Incearca sa il scoti din ghiveci si verifica-i radacinile.Taie tot ce este putrezit si incearca cam 1 saptamana -10 zile sa nu il uzi ci doar sa-l pulverizezi.
Ii plac locurile luminoase dar ferite de razele puternice ale soarelui.Eu zic ca sunt sanse mari de recuperare pentru ca psudobulbii par in regula.Frunzele pot arata asa ori din cauza soarelui prea puternic.
In curand sunt sigura ca va face pseudobulbi noi.
Iti doresc multa bafta!
 

miki70

Active Member
Sarselia multumesc pt raspuns :rose: Nu prea am inteles :oops: , o scot din ghiveci, tai ce e putrezit, nu o pun in alt pamant pt orhidee si o las cu radacinile pe afara pe care le pulverizez 10zile?
 

sarselia

Active Member
Moderator
Nuu draguta.
Nu m-am exprimat eu pana la capat.
Tai ce e putrezit si o pui din nou in scoarta.
Pe urma nu o uzi normal ca si pe celelalte pentru ca avand radacinile cu probleme le va trebui cateva zile sa isi revina.Daca o uzi normal imedoat acestea pot putrezi.
Pe urma dupa cele 10 zile poti sa o uzi ca si pe Phalaenopsis.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Iti urez mult succes!
Sunt mult mai rezistenti decat orhideea Phlaenopsis si vei vedea ca isi va reveni!
 

sarselia

Active Member
Moderator
La Dendro si la alte orhidee nu e neaparat nevoie ca acesta sa fie transparent DAR avand unul transparent poti supraveghea mai bine radacinile.
:wink:
 

CristianG

Well-Known Member
Draguta plantisoara.....Este perioada de vegetatie intensa...Acum este momentul sa se inmulteasca dendro! :wink:
 

nely

Member
Ultimele noutati :) , pt ca nu eram singura, plata a ramas la "coleg"
<a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/Dendrobium/th_DSC00853.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a> <a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/Dendrobium/th_DSC00855.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a> <a><img src="http://i808.photobucket.com/albums/zz4/maryanan/Dendrobium/th_DSC00857.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
Eeiii, ce ziceti, va plac? mie daaa...dar in special cel bordo-inchis are si miros, dar nu-mi dau seama.... au fost 49 lei/buc
 

nely

Member
multumesc frumos Diana, ai dreptate, ceva in genul asta miroase dar nu e puternic, mai estompat, eu la flori nu ma pot abtine la culoarea bordo, rosu inchis, in general culori inchise :oops:
 

diana999

Active Member
intr-adevar e deosebit. am stat minute bune pana sa ma hotarasc pe care sa-l cumpar. m-am gandit sa-i cumpar pe rand, sa nu fie socul prea mare :rofl:
 

lelia

Well-Known Member
Sunt foarte frumosi ! :visator:sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei ! :D

Mie imi place cel verde ,am slabiciune la plantele cu flori verzi si albe .Imi plac toate culorile dar astea doua ma fascineaza .
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus