Dendrobium

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

IULIA

Active Member
aaa :eek: , stai ca azi-noapte chiar dormeam :? .
m-am lamurit in poza 3665 :wink: , ca nu le vazusem pe toate, e epidendrum cu siguranta.
color alb, probabil, e deschis la culoare oricum.
Cornelia :oops: , sa fie sanatos, e cea mai prolifica orhi si cea mai infloritoare. si face pui oriunde, jos, aerian...
sa nu tai tijele florale, dupa trecerea florilor, dau mereu alte flori sau keiki.
 

Blueyesa

New Member
Detalii despre cultura Dendrobium-ului :)

Bine v-am gasit! Am primit astazi o orhidee superba, un Dendrobium! E atat de superba incat mi-e frica sa nu-i cauzez vreo "suparare" asa ca am cautat informatii pe net despre aceasta floare, insa informatiile cele mai practice le-am gasit aici pe forum :) .

Este inflorita, tutorata, insa ghiveciul mi se pare micut si as vrea sa stiu daca s-o transplantez acum sau mai tarziu dupa ce isi pierde florile. Va rog daca se poate sa-mi raspundeti cat de repede se poate pentru a sti cum sa procedez pentru a-i oferi conditii optime ...
Radacinile aeriene mi se par cam uscate le las asa sau pot sa le scurtez sau indepartez?

Va multumesc mult pentru atentie :D si astept cu nerabdare sfaturile si parerile voastre !!!
 

marean

Active Member
Bine ai venit,poate ,cand ai timp,si descoperim cate ceva despre tine la rubrica "Gradinari " :wink: !
Te-as ruga sa ne dai mai multe detalii,eventual si o fotografie,altfel nu putem sti nimic.
Spune-ne cati psbulbi (plante)sunt in ghiveci,cat de mare e ghiveciul,substratul ce culoare are,este sfaramicios la atingere etc. .
Sper sa ai o experienta buna cu dendro al tau,sa sti ca,daca asculti sfaturile practice,citesti ce s-a mai scris la aceasta rubrica,dar si fisa plantei din mai - josul paginii,totul o sa fie bine!
Plus ca,atunci cand ai o nelamurire,poti intreba aici,sunt destui care-ti pot raspunde!
 

Blueyesa

New Member
Multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns :) ! Voi reveni maine dimineatza cu mai multe detalii ...poate cu o fotografie, daca voi reusi s-o atasez :D....la prima vedere in ghiveci sunt 3 tulpini..probabil fiecare cu pseudobulbui ei, iar la baza pornesc si radacinile adventive (daca asa se numesc :) )...incerc totusi sa atasez o fotografie..pentru ca se intelege mult mai bine decat din explicatiile mele :D...inca incepatoare in de-ale gradinaritului si plantelor :p

M-am linistit primind raspuns la topicul meu deoarece acum stiu ca am cui cere sfaturile si ajutor in cresterea Dentrobiumului meu :p.
 

marean

Active Member
Ma bucur ca te simti mai linistita!
Tulpinile dendrobiumului sunt,de fapt,psbulbii :wink: ,sunt alungiti si de-aia nu prea par a fi :mrgreen: !
Daca zici ca sunt doar trei,eu nu mi-as face griji deloc,orhideele adora sa stea inghesuite,deci ar trebui sa fie bine pusa in ghiveciul acela...mai ramane sa verifici substratul:ia o bucatica de scoarta in mana si vezi daca se sfarama intre degetele tale;la fel sa faci si dupa ce ai udat orhideea,sa fi atenta si la culoare scoartei,e maro sau neagra si foarte uda ?
Pt ajutor cu pozele pe forum,ai aici un "tutorial" foarte folositor :wink: http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=40 .
O zi buna!
 

Blueyesa

New Member
Buna din nou!!

Multumesc pentru raspuns !...
Inca nu am avut timp sa ma "joc" cu atashatul pozelor ..insa pana le trimit pot spune ca Dendrobiumul meu e identic cu cele din fotografiile corneliei....cred ca sunt luate de la acelasi producator..pentru ca are aceeasi forma, acelasi tip de ghiveci, aceeasi eticheta :) ...deci pot spune ca seamana leit.
Scoarta e maro, nu mi se pare sa se sfarame in mana in stare uscata, destul de tare deci. Eu pentru udare pun apa in farfuriuta si ff putin in ghiveci...nici in stare umeda nu se sfarama.
E superba intradevar de asta am atatea emotii cu ea :D...

Pana data viitoare numai bine va doresc ! :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Blue pot sa-ti spun un singur lucru din experienta mea anterioara cu orhideele: au nevoie de mai putina apa decat crezi. Poti sa le pulverizezi dar nu sa le uzi la radacina des. Scoarta aia e inselatoare, te poate pacali ca planta sufera de sete si cand nu e asa.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cat dureaza floarea la Dendrobium nobile?
Au inceput sa se treaca si cam toate deodata. Ma gandesc ca poate am gresit ceva. :gandit:
 
D

dyayzh

Guest
Cele cumparate..putin...cele inflorite la tine, chiar si 5 saptamani, poate chiar mai mult.
 

Blueyesa

New Member
Buna!!!

Buna din nou !!!

Am revenit in sfarsit!!! Floricica mea isi pierde rand pe rand florile :((....in schimb ii creste alti lastari- tulpinite, e verde si viguroasa....Ce sa fac cu transplantatul, s-o las asa in scoarta in care e sau sa o mut intr-un ghiveci mai mare...tot in scoarta ??? Eu saptamana asta sunt plecata si de asta vroiam sa stiu cum s-o las pana duminica pana ma intorc:D...(ramane sub supravegherea sotului :D).

Va multumesc !! (sper cand revin sa invat si sa atashez foto...ca am avut licenta si n-am reusit sa analizez cum se face :rofl:..de acum am ceva mai mult timp si sper sa ma "prind" ).
 

roxy

Member
si la mine s-au trecut florile si acum mi se lungesc ochii in cautare de noi boboci. pe lastarii noi, dupa cat timp apar bobocii ?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus